Acta de l’assemblea de dimecres 7 de Setembre


A continuació podeu llegir les actes de l’assemblea del 7 de setembre del 2011.

  1. Prèvies 

Es dóna una explicació i aclariment sobre el fet que una persona marxés de la darrera assemblea. Es felicita la moderació de la darrera persona responsible de fer-ho.

Es remarquen una sèrie de punts que també afecten a la qüestió de les retallades socials, tals com l’hora en l’ensenyament i la sentència del TSJC que ataquen a la normalització lingüística.

  1. Lectura I aprovació de l’acta anterior 
  2. Comissions3.1. Sanitat- S’informa sobre les novetats que hi ha pel que fa a l’ERO de Sant Pau, I hi han afegit una sèrie de retallades (sobre l’eliminació del solapatge, reducció de la radioteràpia, etc.) La comissió de sanitat té la impressió que les retallades a St Pau han agafat una velocitat estrepitosa.

    S’explica que una de les treballadores diu pensa que la solució passa per fets dràstics. Si tot va com ha d’anar segons “ells”, a finals d’any estarien tancats dos caps I el 2 de Maig.

    1. Desnonaments. El tema de l’Àngel té novetats. No se li ha dit quan I on exactament indrà el pis, I pot ser que el desnonament es dóni abans de que se li atorgui un pis.
    1. Coorinació. S’explica la reunió de la comissió I la proposta que l’AJ Fort Pienc fa a l’ADSE respecte passar a guardar material a La Resposta I obrir d’una forma regular per a generar ingressos constants.
    1. Difusió. Es va fer la valoració del dia 3 que fou força positiva, a banda de la descoordinació amb les persones de La Resposta I potser caldria haver estipulat el preu de forma prèvia. A banda del recaptat amb el sopar, està la barra amb les begudes que tots els ingressos van anar per l’ADSE.El tema del proper butlletí està mig lligat, s’havia pensat en Manuel Delgado per l’entrevista però al final se li fa a una arquitecta professora que es diu Zaida Muxí. Es recorda que pel que fa als articles d’opinió el període està tancat I comencen les votacions que es fan entrant al bloc d’opinió I donar el vot.

       

    2. Acció. La comissió va estar tractant diversos temes, que exposaran a l’apartat de propostes. També van fer una reflexió transmesa a tota l’ADSE. De la mateixa forma que a altres barris ja s’han creat xarxes de suport mutu seria el moment que a l’Eixample comencéssim a traçar nova part del teixit associatiu, alliberar espais pel barri o impulsar nous espais de lluita anticapitalista. A la trobada d’una vintena de persones es va tancar una mobilització del dia 25.
    3. Formació. Només varen ser 4 persones a la comissió I van estar parlant de l’acte del dia 10, que es titula “El dret a l’habitatge, jornada de formació” A les 19h es comença amb el soparet “de traje” per a compartir. Cap a les 20h es passa el curt Spanishtan, I el company Gerardo farà una presentació, I l’altre company Oscar en farà una altra. Després hi haurà un debat. Necessiten ajuda pel que fa a la infraestructura, la llum, projectors, etc.
  1. Reunió per fer l’ordre del dia de la trobada de barris del dia 17.Es recorden els punts aprovats la darrera assemblea, com pot ser no separar la coordinació informal sinó incloure-la al mateix punt de coordinació.

    Es va proposar que a la trobada només parlessin els barris, ni les sectorials ni les comissions tècniques. Es vota si volem que només parlin els barris a la trobada o han de parlar també les comissions tècniques I les assemblees sectorials.

    La persona que fa la proposta aclareix la proposta. En el punt de coordinació no intervindrien I s tenen alguna a cosa a dir aquestes comissions tenen el punt d’altres per a explicar la seva opinió. La votació surt favorable a la proposta amb només dos vots en contra a la proposta.

    Un company exposa la seva proposta de si es vol fer una campanya unitària de desnonaments, I de si es vol proposar una consulta popular sobre les retallades pel 20-N que són eleccions.

    Es vota si s’està a favor de proposar una campanya unitària contra els desnonaments. La votació es favorable a la proposta.

    Pel que fa a la proposta de la consulta popular contra les retallades, no hi ha consens. Surten les

    3 persones per a reunir-se a l’Espai 210 com a portaveus de l’ADSE pel 9 I el 17.

  1. Proposta de Sants. Es debaten els punts no aprovats respecte la proposta.Haurien de participar les comissions tècniques en la presa de decisions d’aquesta coordinadora?

    Casos d’urgència?

    Es llegeix la proposta inicial de Sants. Ens dividim en 7 grups de debat per a posar en comú les conclusions dels grups. Es comença a exposar per ordre de número de grup.

    Grup 1- Abans de debatre res un membre del grup ha fet una prèvia en la que es creia que no era procedent el debat per una manca de formació de les persones en la temàtica assembleària, qüestions de democràcia directa. Pel que fa a l’AG aquesta no ha de tenir cap poder decisori, sinó que simplement pot servir com un cop d’efecte mediàtic per fer una mostra de potència I de la capacitat mobilitzadora que tenim.

    Pel que fa a les Assemblees Sectorials, els seus portaveus tenen veu però no vot.

    Grup 2- No han pogut debatre totes les qüestions. Pel que fa a les comissions tècniques hi ha hagut un consens referent a la seva capacitat d’opinar I no de decidir. Es tractaria doncs, d’un espai informatiu.

    Pel que fa a l’AG, s’ha plantejat que hi havia dos òrgans (coordinadora I AG) I no s’ha disposat de consens pel que fa a les capacitats concretes.

    Grup 3- Sobre les sectorials pensen que han de ser merament informatives a la coordinadora. Les tècniques haurien d’anar-se diluint als barris. Assemblees generals, merament mobilitzadores I no decisives.

    Grup 4- Les comissions tècniques no han de tenir presència a la coordinadora. Pel que fa a les AG pensen que es una posada en escena de la nostra capacitat, però el poder decisori ha d’emanar dels barris. Pel que fa als contextos d’urgència s’ha considerat que els portaveus de les assemblees tenen una durada limitada, aquests, d’alguna forma, tenen la confiança de l’assemblea, I en un moment d’urgència estarien capacitats de coordinar mobilitzacions conjunts d’una manera urgent, sense haver de convocar una coordinadora.

    Grup 5- Les comissions tècniques I sectorials no poden tenir vot a les coordinadores. Es considera que l’AG no s’ha de dir AG sinó trobada de barris, ja que és una reunió merament informativa I no una assemblea.

    Pel que fa als casos d’urgència caldria definir què és objecte d’urgència, I un cop definit haurien de ser les dues últimes persones representants del barri. També s’hauria de definir què és I què no és consens I veure com se surt d’un atzucac en el moment de definir.

    Grup 6- No han tingut prou temps. Les sectorials haurien de dissoldre’s als barris, però com de moment estem en una fase transitòria han continuat existint. Es considera que l’AG ha d’existir amb un paper clar de complir la tasca comunicativa.

    Grup 7. Pel que fa a les comissions tècniques creuen que s’han de fondre als barris. De les assemblees sectorials es pensa que han de tenir una funció informativa I propositiva, I de moment es prioritza una coordinació efectiva entre els barris, per aquest motiu I pel temps que ocupen preferirien que les sectorials no participessin de les coordinadores.

    No s’està d’acord en que l’AG tingui un poder de decisió política de tot el moviment.

  1. Aprovació del text modificat contra la reforma constitucionalEs fa la lectura del text modificat.

     

  2. Propostes de comissionsAcció- Pel que fa als desnonaments ho duien ells però pel que ha dit una companya, pot ser que el dia 12 el facin for a. Si se li dona el pis pel desembre, vol dir que entre el setembre I el desembre no té domicili clar. Ens falta informació.

    L’Àngel tenia dues opcions. O bé una vivenda immediata, I com era a la Zona Franca ell ha fet el possible per a quedar-se en aquest pis I al barri. A banda, té l’opció del patronat de la vivenda, que se li ha concedit un domicili però encara no se sap quan. Per això, ell ha sol·licitat un aplaçament del desnonament I si el jutge no li concedeix, patirà un desnonament. Una companya exposa una crítica al fet de lluitar perquè algú es quedi al barri quan se li ofereix una altra vivenda, ja que pot ser que aquesta persona després de tot es quedi al carrer.

    S’explica el desnonament de Montcada I Reixach. S’ha de convidar a l’Àngel a exposar-nos quina és la seva línia idònia d’actuació.

    Es dona una opinió sobre la dificultat de saber què vol l’Àngel entre ara I el dia 12, I decidir sense ell no seria el més adient. De totes maneres, ell no té una postura clara sobre si vol que l’ADSE es mobilitzi o no.

    Es fa la reflexió que no és tan defensable per l’opinió pública una mobilització per un desnonament que té un pis alternatiu.

    Propostes:

    -Bloquejar el desnonament digui el que digui l’Àngel.

    -Convidar a l’Àngel a marxar a la Zona Franca amb una feina corresponent d’acompanyament a través de l’assemblea de La Marina

    -Presentar-s’hi el dilluns I decidir.

    -Que un petit grup de persones hi parlin I aquestes difonguin una consigna clara a la resta de l’assemblea. (opció escollida, se’n parlarà al sopar debat de dissabte)

(continuació de la comissió acció)

S’han deixat de fer les cassolades a les portes de Sant Pau. Es proposa que es facin un cop al mes, però és essencial que hi siguem totes. S’aprova perquè ningú hi està en contra.

La comissió vol obtenir resposta sobre la seva proposta de fer una assemblea de valoració del transcurs de l’ADSE.

S’informa de la manifestació que hi ha el dia 18 contra tot tipus de retallades socials. S’informa de més d’una quinzena de ciutats d’addereixen a la mobilització. L’ADSE s’hi addereix.

Comissió difusió. No tenen noves propostes perquè prioritzen materialitzar les que ja estan actives.

Comissió coordinació. Es proposa d’afegir-nos a un grup d’assemblees de barri a través d’una eina virtual anomenada N-1, que pot servir per fer córrer informació ràpida. Queda aprovat.

Comissió de Formació. Informen sobre els tallers en els que estan treballant. Des de la comissió es proposa fer un debat seriós sobre la temàtica d’assemblearisme. La comissió ja té una sèrie de documents elaborats sobre aquesta qüestió. La moderació diu que es dugui una proposta concreta, I la comissió respon que creu que és un taller d’un gran espai temporal.

Ha sortit una persona moderadora de la següent assemblea.

Altres

Les entitats que formen part de les festes del barri (Endavant, l’AJEN, Festassa) van informar a la coordinadora d’entitats que l’ADSE potser volia fer alguna cosa durant festes, I es pregunta. Es proposa la creació d’un grup que elabori una proposta a la Coordinadora d’Entitats. Es constitueix el grup.

Es comenta que es troba a faltar el treball en la temàtica educativa.

Es convoca a la manifestació contra les retallades l’11 de setembre.

S’informa de l’obertura de La Cruïlla, el Casal Independentista de l’Eixample I la jornada de portes obertes durant aquesta diada.

Deixa un comentari