Acta 23.10

ORDRE DEL DIA.

ATENEU
SANITAT
VAGA D’EDUCACIÓ
MULTI-REFERENUDUM 2014
RAVAL
BREUS I ALTRES.

ATENEU

DIVENDRES. Acte en la cooperativa.
DISSABTE. Paradeta al corre-llengua davant de Fort Pienc (s’encarrega Arran).

CALENDARI Activitas ATENEU
25/0 “EL dret a Gaudi(r)”. Passi de documental i pinxos. Org. APE & Parc Güell
10/XI Formació interna. APE
16/N Perquè volem okupar? Aturem el desallotjament de l ‘Ateneu de l’Eixample”. Matí amb acte polític, paradetes i taula rodona. Dinar agroecológic (a preu popular). Triga kafeta. Org. APE. Part. Xarxa de Suport mutu-PAH-CanVies-Can MasDeu. A SAGRADA FAMÍLIA.
23 o 30/N Xerrada sobre història del passatge Conradí”. APE
5/D “Taula rodona: Diverses formes d’okupar”. Amb germanetes/ Kasa de la Muntanya/  La Carboneria.
14/D. Documental sobre el 4-F

Propera va reunir 12/N 21h (tot obert a discutir)

3/XI a 20 h (Domingo). PLENARI
Cartells. Encara no han arribat.

SANITAT.
El Grup de Jo sí sanitat Universal, es va tornar a trobar el dissabte passat. Es va acordar començar la campanya. Es van distribuir mapes i llistes d’entitats, acordant-se realitzar una sessió fotogràfica pels CAPS i centres sanitaris de la zona amb els cartells dissuasoris.
Es van comentar les dificultats que pot tenir la petició de l’objecció de consciència, ja que la gran majoria dels centres sanitaris són de domini o gestió privada i no hi ha uniformitat en el tractament dels casos, encara que predomina l’afany recaptatori (impropi dels centres sanitaris) sobre la salut, i s’imposen criteris de facturació sobre l’estat de les persones; a més l’aplicacions informàtiques (la targeta sanitària en si) suposen un ferri control per part de l’adreça respecte als treballadors. Es desconeix si les empreses cobren de la Generalitat per servei prestat, o pel conjunt d’atencions; i les traves administratives que pot comportar l’atenció.

Propera reunió (tècnica): Dissabte a Fort Pienc. Revisió, i aprovació (si s’escau) de les cartes a les entitats, per convocar un acte entre les entitats de l’Eixample el 13 de desembre. Si s’ha obtingut el permís del centre cívic s’enviarà la convocatòria.

El dimarts, l’ADSE va estar present en el Ateneu Flor de Maig, en petició del col·lectiu de Jo sí Sanitat Universal del Poblenou per ajudar a tramitar els papers dels desallotjats de les Naus del Poble Nou. Hi havia una reunió prèvia dels afectats, que s’estan trobant un mur d’incomprensió davant l’administració, ja que l’Estat, la Generalitat i l’Ajuntament realitzen peticions contradictòries, per no complir l’acordat. Membres de l’assemblea van exposar que no havien vingut a Europa a viure de la caritat, sinó a trobar un treball, i que exigien dignitat en el tracte. L’assemblea va decidir realitzar una concentració davant una instància municipal en la qual es tenia una reunió, per recolzar als seus representants en la petició que les administracions tinguin una sola finestreta per tramitar els casos. Molts dels immigrants porten més de cinc anys a Espanya, i fins i tot havien aconseguit ja el permís de residència. Respecte al treball d’acompanyament, es van observar les traves administratives interposades i les dificultats sanitàries, en almenys dos casos visibles (un d’ells, amb cataractes i sense tractament); encara que en general són atesos en ambulatoris per metges dissidents. Com es va assenyalar en la reunió sanitària, les dificultats han sigut principalment en els centres hospitalaris, fan urgent la tramitació de la TS1 per a una atenció completa. Es va informar a l’assemblea que El dijous de la setmana següent es reprenen aquests treballs en Flor de Maig, ja que està amenaçat de desallotjament.

D’altra banda en el ADSE es van fer valoracions sobre la forma de treball respecte als casos en els quals hi ha una manca sanitària, doncs si ben no podem desatendre, per raons de solidaritat aquests casos humans; el nostre treball consisteix en la reclamació política dels drets socials; i de caràcter universal, això és, que siguin atesos en la sanitat pública, amb els mitjans adequats. No obstant això, també es valora positivament l’existència de xarxes alternatives i solidàries, com l’existent en l’Espai de l’Immigrant .
(Posar adreça)

En l’assemblea es fa ressò i es denuncia el cas de la menor, morta a Montcada i Reixach; a causa dels problemes burocràtics, que van decidir atendre-la in extremis, quan ja no es podia fer gens.

L’assemblea va comentar que ha d’evitar-se que hi hagi centres específics per a immigrants o població pobre.

També es va explicar, com recorda Roger Bernat, que les pressions laborals i normatives estan creant un clima de gent en el qual s’actua de forma menys ètica.

PROPERA REUNIÓ DEL GRUP: 26/0 (Davant la Resposta a 11 AM).

Dissabte-Domigo. Fira de l’Economia solidària en Sant Andreu.
http://www.firaesc.org/
2a Fira d’Economia Solidària. Recinte Fabra i Coats (Sant Andreu) 27 i 27/0

EDUCACIÓ

Vaga General de l’Educació.
L’ADSE recolça la vaga general de leducació i la manifestació dimecres a Balmes Gran Via (hora 12:30) a la Plaça Universitat.

No obstant això, l’Assamblea de l’ADSE és reticent amb la forma de la convocatòria (dues setmanes després de l’aplicació Wert). Les perspectives de la vaga, no són gaire optimistes; alguns membres n’opinin que durant anys els sindicats han estat còmplices de la progressiva pèrdua de qualitat i control democràtic dels centres d’ensenyament (on ni els claustres ni els abans vinculants Consells d’Estudis, estan cada vegada més peixos amb menys pes. Quin serà el següet pas”: La privatització dels centres? Aquesta situació,fa que les treballadores  optin per mesures individuals de desobediència.
L’ADSE recorda el punt reivindicatiu del pregó dels AMPA’S a la festa major de Sagrada Família.

MULTIRREFERENDUM 2014

És una iniciativa popular que tracta d’obligar al Parlament davant una sèrie de severes agressions que té lloc en el medi ambient: fracking, transgènics…

En general, moltes de les mesures que s’estan tocant no tenen en compte els greus efectes ecològic/per a la salut.

L’assemblea del 6/N comptarà amb la presència de convidats per explicar el projecte. Se suggereix la possibilitat de contactar amb altres organitzacions que també poguessin estar interessades:

-PLURAL 21
http://plural-21.org/
Cartagena, 230, 5º 1ª – 93 450 13 00 ­ info@plural-21.org

– APQUIRA. Associació de Persones afectades per productes Químics i Radiacions Ambientals
Providència, nº 42, 2ª planta – 93 322 46 25. – junta@associacioapquira.org
http://associacioapquira.org/

RAVAL
L’assemblea es fa ressò de la publicació en vídeos al país i uns altres de la pallissa policial que va causar la mort de Juan Andrés López Álvarez al carrer Aurora.

CONCENTRACIÓ ANTIRREPRESIVA EN RAVAL
DIMECRES 30/X 18:30 CASA DE LA CARITAT (Montalegre, 7)

Es recorda que el 14 de Novembre, hi ha una prevista gran manifestació antirrepresiva; que es preveu organitzar en diferents columnes. Aquest diumenge hi ha convocada una assemblea en la C/Aurora per explicar les novetats de l’assumpte.

BREUS/ALTRES INFO
El dijous hi ha convocada una reunió de Juntes Podem en la Soli
S’acorda preparar un comunicat de suport al Ateneu Flor de Maig i en contra del seu desallotjament.

S’espera preparar una assemblea oberta sobre les formes d’okupació entre els diferents col·lectius, que se senten amenaçats, per plantejar accions.

Alguns membres opinen que l’okupació és una mica més ampli que un moviment, sinó el dret de la gent a estar en els llocs. Altres sectors opinen que s’està intentat marginar els col·lectius per invisibilizar els conflictes. És necessària fer una proposta el mes oberta possible.

30/ novembre reunió en *Cas Mas *déuu del *Adse per tractar aquest punt.
Aquest diumenge *Asetatro, *companyia de *teatre actua en la *Plaça de la Mercé, amb el motiu de la inauguració del local la *Negreta al Carrer Sant Francesc.

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: