Acta 08.05.2013

1. Valoració Campanya Sanitat + Propostes futures
2. 12 de Maig: Mani Aniversari 15-M
3. Vaga Ensenyament
4. Escrache PP el 16 de Maig
5. Toque Bankia
6. Ateneu
7.Acció al barri per l’aprovació de pressupostos
8. Can Piki Pugui
9. Campanya pels imputats del CLOT: Ni 7, ni 1, ni mig, ni cap

 1. Valoració:
La trobada del matí es valora per una banda positivament perquè van sortir idees molt interessants per treballar al barri el tema de l’exclusió sanitària, perquè estant al carrer es va apropar gent del barri que va participar i perquè ven poder conèixer experiències que s’estan duent a terme i ens han oferit material i demès coses que podem fer servir també. Entre elles el contacte amb la coordinadora de Sanitat d’altres barris.
Per altre banda es valora negativament la poca participació (assistència) de la gent de l’assemblea,  i la falta de implicació de la gent a l’hora de muntar la campanya.
Millorable la difusió: octavetes, cartells, … Hauriem de pensar per a qui fem els actes, ja que pot ser tot un dia es fa massa llarg dificultant la participació de les persones. També hem d’estar atentes de ficar més cadires ja col·locades per a que la gent s’apropi.
Els col·lectius participants van fer una bona valoració de l’acte en general. La gent va ser molt propera. L’actuació i el teatre també van a agradar molt.
A tenir en compte que una de les dones que va vindre de papers per a tots i totes, està pendent de desallotjament a Sant Roc.
Propostes:
– Feina de contacte amb el CAP de Besos, objectora de consciència per informar-nos de com ens podriem apropar a altres CAPs per impulsar aquesta iniciativa i per aprofitar material que ja pugin tenir. Posterior contacte amb les treballadores de altres CAPs del barri, fent una presentació de qui som i els objectius que tenim. També explicar la feina de suport que estem disposades a fer (si cal un tlf de contacte, acompanyaments, …)
– Fer contacte amb les professionals que siguin favorables a l’ajuda i ens puguin explicar els problemes amb els que es troben.
– Fer contacte amb els serveis socials del barri per tal de recollir informació de casos d’exclusió o el que valorem.
– Abans de treballar el tema de l’empadronament i acompanyaments, fer una recerca al barri de les necessitats que té la gent i no la que pensem que tenen.
– Fer punts d’informació pel barri per a poder fer els contactes amb les persones interessades.
– Fer un vídeo per presentar la “campanya” amb casos específics d’exclusió sanitària que ja coneixem al barri.
– Es planteja la dificultat d’anar pels CAPs a “convèncer” de fer-se objectors.
– Cal fer una adaptació del material que ja hi ha fet, per a fer el nostre més simplificat a poder ser. Els cartells i demès documents que fem, cal que siguin en diferents idiomes. Algunes companyes de l’assemblea s’ofereixen a començar a fer aquesta feina d’adaptació, i entre totes haurem de intentar trobar gent que pugui fer aquestes traduccions. Igualment la pròxima assemblea s’ha de concretar un grup específic.
– Anar cara a cara a les botigues del barri de gent d’altres països, porta a porta, ficar-se a la porta de l’Hospital de Sant Pau periòdicament… I en aquest últim informar dels drets dels usuaris, com poder reclamar.
– Implicar a l’assemblea de veïns la Sagrada Familia i el Fort Pienc,
– Es pot fer un llibre obert que la gent pugi anar omplint, de denúncia de casos de cadascú.

Per la pròxima assemblea: IMPORTANT! anar enviant fins dimecres, al Rodolfo (celiawisconsin@gmail.com) casos concrets que ja coneixem del barri (veïns i veïnes, amics, algu de nosaltres mateixos,…) i estan disposades a sortir al vídeo que volem muntar explicant la dificultat amb la que es troben amb la sanitat actual.

2. Es concreta hora per anar cap a la mani. 17h a l’Avinguda Gaudí. A les 18h és la mani a la Pl. Catalunya.

3. 9 de Maig a les 12:30h a la Pl.Catalunya.

4. El SETZE, SETGE! A la contrareforma de l’avortament. escarni feminista pel dret al propi cos. 16 MAIG a les 19h davant la seu del PP. C/ Compte Urgell 249.

5. Toque a Bankia. Campanya per incordiar de forma creativa a les sucursals de Bankia. Més info al web

6. Els d’Endavant ens han demanat el divendres 17 de Maig per unes xerrades dins de les Jornades de lluites laborals de l’Eixample, que ja estan fent.
La Xarxa de Suport mutu vol fer un sopador el mateix dia però parlarà amb Endavant primer per veure si es viable o si no ho faràn un altre divendres.

7. Portar idees per la pròxima assemblea ja que en qualsevol moment poden aprovar aquest pressupostos.

8. CSO Can Piki Pugui està en perill de desallotjament. Demanen suport.

9. Presentació Campanya. Estar atentes al  que vagi sortint i donar-les suport en el que puguem i vulguin (difusió per exemple).

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: