Ens diuen que les persones immigrants gasten més del que aporten

Tot el contrari, gràcies a ells la Seguretat Social té superàvit

• El 38% del creixement del PIB al període 2000–2006 és degut a la contribució dels immigrants, sense ells haguéssim retrocedit un 0,6% anual.

• Les persones immigrants absorbeixen un 5,4% de la despesa pública i aporten un 6,6 als ingressos de l’Estat. L’any 2010 van aportar un saldo net de 3.000 milions d’euros.

És mentida que les persones immigrants arruïnin la sanitat, en realitat la seva despesa és menys que la de la resta de la població:

• Del 40,1% de la població de l’Estat que ha realitzat una consulta mèdica durant el curs 2008/9 només un 29% correspon a la població immigrant.
• La població amb una mala salut o regular és el 32,3 %; de la població immigrant, només el 20,2%
• El percentatge en despesa sanitària dedicada als immigrants és del 5,18% a l’Estat i del 7,43% a Catalunya, sobre el 12,2% d’immigrants del total de la població, sent a Catalunya del 15,9% del total de la població.

Altres tòpics a desmentir

• “Els immigrants ens treuen el ajuts”: els immigrants també són contribuents de l’Estat: el 12,2% del total d’afiliats a la Seguretat Social a Catalunya són immigrants. A l’Estat espanyol aquest percentatge és del 10,6%. Aquesta xifra seria més elevada si es regularitzés la situació dels treballadors de l’economia submergida.
No hi ha cap prestació específica assignada a estrangers, s’accedeix als ajuts segons les condicions com a persona i existeixen unes condicions específiques d’accés com, per exemple, disposar de permís de residència; per això, els sense papers només poden accedir als  ajuts d’emergència. A més cal complir una sèrie de requisits que tenen a veure amb la situació econòmica, l’edat, el nombre de persones a càrrec, el temps de residència al municipi o trobar-se en condicions de vida greus.

• “Els immigrants són uns delinqüents”: No hi ha correlació entre immigrants i delinqüència, l’any 2006 es va doblar la població immigrada respecte l’any 2002, però la taxa de criminalitat del 2002 va ser 1,5 punts superior a la del 2006 segons la Secretaria d’Estat de Seguretat.
La majoria de detencions d’immigrants es deuen a la seva situació administrativa irregular, situació que no és pas sinònim de criminalitat.

• “Els immigrants ens treuen la feina”: Els immigrants no desplacen els autòctons dels seus llocs de treball, estadísticament, les persones immigrades tenen més formació que les autòctones, però fan feines menys qualificades. Sense les seves aportacions al món del treball, al consum i a l’economia en general, no hagués estat possible el desenvolupament econòmic català dels darrers anys.
La població immigrada té pitjors condicions de feina, amb els llocs de feina més perillosos, precaris i penosos, pateix horaris abusius i rep salaris més baixos, sense oblidar que les tasques que realitzen són essencials per al desenvolupament del país.

• “Els immigrants no es volen integrar”: La llei d’estrangeria dificulta a la població nouvinguda l’accés a una situació regular i per tant, a una feina i a l’habitatge, elements bàsics per poder-se integrar en una societat.
A Catalunya hi ha més d’un milió de persones que no participen amb el seu vot en l’elecció d’aquells que legislen les lleis que han de complir i que fixen els impostos que han de pagar. Això obstaculitza l’interès d’aquestes persones per integrar-se.

• “Els immigrants ens envaeixen”: Catalunya ha estat de fa milers d’anys un país d’afluència de pobles i cultures diferents, l’any 2006 els immigrants representaven el 8,74% de la població espanyola. Quan l’Estat espanyol era país d’emigrants, el percentatge de la població espanyola que emigrava, estava entre el 10 i el 12%.
És important que es mantingui el ritme de naixements perquè serem una de les poblacions més envellides d’Europa, de fet la immigració ajuda a rejovenir la població.
Els mitjans de comunicació i el discurs polític fomenten aquesta sensació,  del total d’arribada d’immigrants l’any 2006, el 80% ho van fer per avió, el 15% per carretera i només el 5% per mar, aquesta informació ens arriba distorsionada, fent-nos creure un suposat allau d’immigrants que arriben en pateres.

• “Els immigrants baixen el nivell a les escoles”: El nivell educatiu de la població immigrada no difereix gaire del de la població autòctona. S’està incorporant majoritàriament l’alumnat estranger en els centres públics i això accentua la divisió entre l’alumnat autòcton i estranger. Cal promoure la diversificació de l’alumnat immigrant entre els centres d’una mateixa zona, tant públics com privats.
La manca d’inversió en despesa pública també afecta els recursos destinats a ensenyament.

• “Els immigrants tenen actituds incíviques”: A Barcelona, durant l’any 2008, només el 9,7% de les sancions (de circulació, ordenances municipals, de  convivència, neteja i salut) van ser imposades a persones d’origen estranger.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: