No acudirem a la convocatòria de Felip Puig

Des del mateix moment en que Felip Puig, conseller d’Interior de la Generalitat i màxim responsable del cos repressiu dels Mossos d’Esquadra va fer el seu particular balanç de la vaga general del 29 de març, sense que ningú li preguntés, va situar una nova data a l’agenda pública: la reunió del Banc Central Europeu que acolliria Barcelona els dies 2, 3 i 4 de maig. Des d’aquell mateix dia 29 de març, ell, altres polítics tan espanyols com catalans i membres de la premsa al seu servei no han deixat de recordar aquesta data i el “temor” que es poguessin produir actes de protesta com els de la vaga general. Una repetició del missatge que no té cap altre objectiu que convocar actes de protesta per la visita del BCE i prosseguir així amb l’estratègia repressiva intensificada greument després de la vaga general.

Per evitar actes de protesta Barcelona es blindarà durant aquests primers dies de maig: 7.500 agents, 4.500 dels Mossos i 2.500 més policies espanyols i guàrdies civils aterraran a Barcelona. Aquesta militarització de la ciutat és una expressió de com actua el poder, infiltrant la por a la població per evitar que es manifesti, i, si decideix fer-ho, aplicant una repressió brutal i indigne d’una societat que s’autoconsidera “democràtica” com l’europea.

La repressió que deixa la jornada de vaga general és de caire dictatorial: 90 detinguts, 3 dels quals encara empresonats, i 20.000 euros en fiances. El poder, novament, davant les escenes de carrers plens, gent expressant el seu malestar en una manifestació o simplement cremant contenidors no es pregunta els motius que han dut a les persones en qüestió a realitzar aquest o altres actes de desobediència. No qüestiona el sistema de capitalisme salvatge, d’una política i unes institucions sotmeses als designis de les grans corporacions bancàries i asseguradores que controlen el que als diaris llegim com “els mercats”.

Enlloc de qüestionar-se el perquè del malestar provocat pel capitalisme salvatge i les mesures anti-socials per frenar la crisi en les persones que els trasllada a realitzar actes de desobediència civil, el poder du a terme actes repressius. És un clar exemple del sistema en que vivim: després d’una vaga general on s’ha fet més que evident el descontentament dels i les treballadores el que fa el poder polític és endurir el Codi Penal. Des de les altes esferes de la política europea, a més, s’opta per criminalitzar els immigrants i darrerament s’ha proposat acabar amb la lliure circulació de persones, unes de les raons de ser de la Unió Europea, suprimint el tractat de Schengen. El ministre de l’Interior, Jorge Fernández Díaz, no ha dubtat tampoc en aplicar aquesta suspensió durant la visita del BCE. Ho ha fet, textualment, per “frenar possibles actes violents”. De nou el poder polític corromp el llenguatge: tot el que és antisistema és violent.

Així doncs, el poder polític espanyol i català opta de nou per donar l’esquena a les persones i protegir de forma sobredimensionada als membres del BCE. Una institució que no va actuar davant les crides d’alarma d’economistes que veien com Europa s’abocava al desastre si continuava permetent la desregulació financera, sinó que va optar per permetre i afavorir aquestes pràctiques. Una institució que ha regalat diners a fons perdut als principals bancs europeus causants d’aquesta crisi i que calla quan aquests mateixos bancs compren deute dels Estats per tal de poder ser ells qui dictin les seves polítiques i mentrestant restringeixen el crèdit als particulars i a les famílies.

Amb aquesta conjuntura, el poder polític espanyol i català ja ha llençat la convocatòria: volen que hi hagi protestes, si pot ser amb incidents encara millor, durant la cimera del BCE per tal de continuar amb l’estratègia repressiva i la política de la por, com per exemple amb la web de Felip Puig que busca, al més pur estil feixista, la denúncia i la delació entre veïns. I si les protestes són pacífiques, ja s’encarregaran els cossos repressius d’esvalotar-les, com en tantes altres ocasions, o de dur a terme detencions arbitràries.

Per tot això no assistirem a la convocatòria de Felip Puig. Continuarem treballant des del barri i en xarxa amb totes les altres persones, cada cop més, que veuen com aquest sistema injust les devora, sense que els polítics electes hi facin res. Però no ens deixarem enganyar per una convocatòria que només busca noves detencions, més repressió i perpetuar el desànim entre aquells que lluitem contra aquest sistema.

Assemblea Drets Socials de l’Eixample

11 Responses to “No acudirem a la convocatòria de Felip Puig”

  1. berguenza de pais pero lo peor de todo berguena de sociedad que no son personas ni productos sois unos borregos sois ganado y encima atacando al mas devil aora se pone de moda el racismo lo que no saben es que aora aceptamos kelos imigrantes no sean atendidos y no acemos nada y ciuando nos lo agan a nosotros a esos lla les dara igual Y no daran la cara x nosotros x ke nosotros no la dimos y bale ya de criminalizar AL MAS DEVIL QUE ES LO QUE INTERESA AY QUE ABRIR LOS OJOS EL CULPABLE ES EL QUE ESTA EN EL PODER Y QUE NO ME BENGA UNO DICIENDO KE CRITICANDO NO SE SOLUCIONA NADA X QUE SI NO SE RECONOCE KE SE ACE MAL NO SE ADMITE I SE SIGGUE ACIENDO SOLO BAMOS A PEOR Y NO ACE FALTA SER MUI LLISTO PARA SABER KE EL SISTEMA CAPITALISTA SE ALIMENTA DDEL CONSUMISMO Y KE MIERDA DE CONSUMISMO BAMOS A ACER SI DESTRUIMOS EMPLEO LEGALIZAMOS EL LADRON DE GUANTE BLANCO Y SUBIMOS PRECIOS ACAPARAR DINERO LOS MAS RICOS Y SOBRE TODO LOS MERCADOS KE SE ENRIKECEN CON ESTA SITUACION BAMOS A DSPERTAR COMO DIJO UN SABIO !!!LA VERDA TE ARA LIBRE PERO MOSQUEA QUE TE CAGAS!!!

  2. Me parece la actitud más sabia que se puede tener ante la convocatoria de Puig.
    Se está trabajando en unos actos de cara al 12M15M durante el 2, 3 y 4 de mayo, estaría ien que viniérais ;^)

  3. No sé si em sembla gaire positiu que en una cimera del BCE, tal i com van les coses, es perdi l’oportunitat de mostrar el nostre rebuig a l’actual política comunitaria. Penso que seria un greu error fer vida normal, com si no anés amb nosaltres, com igualment penso que seria un error una manifestació “tensa”, que és el que busca Felip Puig. Penso que s’ha de visualitzar clarament la indignació i la ressistència passiva d’alguna manera, convocant una concentració o una sentada pacífica o convocant assemblees a tots els barris de Barcelona per parlar del 15-M. Però no fer res és la mort del moviment.

    • Moltes assemblees de barri i col·lectius estan organitzant xerrades, tallers, i molts mes actes per aquests dies, nosaltres diem que No acudirem a la convocatòria de Felip Puig, es a dir, no anirem on ells volen que anem, però en cap moment diem que ens quedarem a casa, participarem i col·laborarem activament en altres actes.

  4. Suscribo lo que se explica en el texto. I estic plenament d’acord en desenvolupar xerrades, tallers i totes aquelles activitat que portin a la gent a sentir-se part de la comunitat i deixar de banda, cada cop més, aquest hiperindividualisme mortífer que ens envolta i que no ens permet veure que moltes de les coses que passen no només afecten a uns col·lectius concrets sinó que “nos tocan a todas”. ¡Salud!

  5. MADRE MIA PERO QUE SOBERANA TONTERIA!!! DECIDLO CLARO, NO TENEIS COJONES A VENIR Y PUNTO, PERO NO DIGAIS ESO QUE HACEIS LA PENA!!!
    El estat diu el que diu per por, el anarquisme porta reventan aquest tipus de actes desde fa mes de 300 anys encara que a vosaltres penseu que la lluita va comensar el dia 15, no parlare de carlos guliani perquè suposo que ni tan sols sabreu qui es.
    Enteneu que la lluita de el dia 29 no van ser disturbis si no guerra urbana? enteneu que no tenim por als 7.000 agents si nosaltres som 20.000 disposats a tot? enteneu que els culpables de TOT el que ens manifestem estaran a cop de pedra y vosaltres no fareu RES? llavors quin dret teniu a protestar contra algo de el que passeu a ser complis?
    La veritat amb aquest acte de por em demostreu molt, momes per aixo -1 el dia 12m.

    • dayd, tu expresa la lluita com vulguis. Ni ningú s’ha oblidat de Carlo Giuliani, ni es té por a res, només es crea l’alternativa des del barri. Com fàcilment podràs entendre si ets minimament inteligent es que a l’ADSE no tothom te la joventut, la salud o la mentalitat adeqüada per formar part d’aquests 20000 dispossats a tot. Segur que tu formes part de col·lectius super actius i reivindicatius i cremeu Barcelona quan us dona la gana, a mi em sembla perfecte de veritat, de les cendres renaixerà la nova societat i serem els obrers els qui tinguem les eines per dur-ho a terme, pero deixar aquest tipus de comentaris et delaten. El 29m era guerra urbana, i perque no la veu seguir el 30m?, o durant tot el més d’Abril? No sé, jo no he tornat a veure cap contenidor cremant, cap barricada o cap pseudo intifada pels carrers de l’Eixample. Si que he vist que les assambleas seguien endavant, i les mobilitzacions de suport aglutinaven més gent dia rere dia.
      Si vols col·laborar dona recolçament o fes la teva, ningú t’obliga a secundar el que aquí es relata. I et torno a recomanar, que llegeixis atentament, aquí s’informa que durant tot el dia s’estaran fent activitats, lúnic “complis” com tu dius, seràs tu al expossar-te sense sentit a ser arrestat i no poder seguir lluitant més endavant, quan realment s’hagin forjat les bases per un canvi de paradigma i es necesiti als valents.

    • Company, si de debò et sents anarquista mostra una mica de respecte per qui decideix seguir amb la lluita. Sigues una mica més crític també amb tu mateix i entre totes tirem cap endavant. Vull recordar-te una cosa: si això és una guerra (o més aviat una massacre), no és convertint-nos en soldats com la guanyarem. La diversitat d’estratègies ens dona força i el debat, que és necessari, no pot fer-se amb l’actitud arrogant que tu mostres. Salut i força!

      Pd: Per cert, el llenguatge masclista et desvirtua.

Trackbacks

Deixa un comentari