12M15M: Tornem a les places, Sortim del capitalisme

[Podeu trobar el manifest en castellà i altres continguts del 12M15M a l’apartat de material del nostre web]

Torna el 15M i no podem oblidar que durant l’any 2011 milions de persones arreu del món vam sortir per expressar la nostra ràbia contra un sistema polític i econòmic que, de forma sistemàtica, desvirtua la representació política, limita les llibertats i congela els salaris de les treballadores amb l’únic objectiu de facilitar el desenvolupament del capitalisme especulatiu, garantir els seus  beneficis i controlar i reprimir la nostra capacitat de resistència en front als continus atacs de les polítiques d’austeritat.

Amb l’excusa de la crisi, assistim a la utilització de la riquesa produïda pel nostre treball per cobrir les pèrdues de Bancs, Asseguradores i Fons d’inversió i veiem com els Estats s’endeuten per transferir els nostres diners als especuladors.

Assistim també al desmantellament dels drets laborals amb la connivència dels partits i sindicats majoritaris, suposadament d’esquerres, que contribueixen a difondre la idea de que aquestes polítiques són inevitables.

Assistim a la reducció dels salaris i al desmantellament de les polítiques socials que conformaven l’anomenat Estat del Benestar i que en el cas espanyol podria dir-se “Estat d’Anar Tirant”.

Assistim a la privatització d’allò públic (sanitat, educació, sòl, empreses, caixes d’estalvi) i als intents de privar-nos de l’ús del carrer, on puguem expressar-nos amb llibertat i d’on se’ns pretén expulsar quan intentem ocupar-lo per exercir com a subjectes polítics.

Assistim al debilitament d’aquesta democràcia, ja escassament representativa, mitjançant l’allunyament dels òrgans de decisió, avui amagats a l’estructura burocràtica de la Comunitat Europea, mitjançant la substitució dels polítics escollits per tècnics de la Banca (Grècia, Itàlia, BCE), mitjançant la submissió dels governs a les decisions dels mercats, que no són altre cosa que les institucions financeres que es beneficien de i amb l’especulació i mitjançant la repressió dels nostres intents de crear formes de democràcia directa.

Per últim, es descobreix la veritable cara de tots els Estats, la fi principal dels quals és garantir que les relacions de poder entre els que tenen i els que no tenen es mantinguin, reprimint les persones que protestem i defensant davant dels de fora els interessos dels grans monopolis.

El 15M va ser l’inici d’un procés d’organització autònoma, democràtica, horitzontal i assembleària, que ens ha permès fer política sense intermediaris i denunciar la falsa representativitat dels polítics professionals.

Avui toca tornar als carrers per a una celebració militant del 15M i per avançar cap a la consolidació del moviment.

Avui toca defensar el nostre espai públic com un espai per l’organització popular, les conquestes socials en perill davant de l’intent de convertir la sanitat, l’ensenyament, l’habitatge, etc., en simples mercaderies, defensar les conquestes històriques davant l’intent d’esclavització dels treballadors, exigir la distribució igualitària de la riquesa, exigir la devolució del diner públic expropiat i la seva inversió en polítiques de benestar que avui s’estan retallant.

Avui toca, en definitiva, plantejar-nos com acabar amb el sistema capitalista basat en la depredació de la societat i de la natura i en la explotació dels que treballem i començar a construir des de baix i entre totes, una societat al servei de totes.

Assemblea Drets Socials Exiample Dreta

Anuncis

One Trackback to “12M15M: Tornem a les places, Sortim del capitalisme”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: