Manifestació #14n Contra la impunitat i la brutalitat policial

Des de l’Assemblea de Drets Socials  de l’Eixample Dreta volem fer una crida a la participació en la manifestació del proper dijous 14 de novembre contra la impunitat i la brutalitat policial.

La impunitat i la brutalitat exercida pels cossos de seguretat, ja siguin mossos d’esquadra o guàrdia urbana, malauradament està tenint un especial protagonisme en aquests darrers temps i amb unes greus conseqüències que no podem tolerar.

Son molts els motius que ens empenyen a manifestar-nos i dir prou. El dia 14 de novembre decidim sortir al carrer perquè:

…per que justament farà un any que Esther Quintana va perdre un  ull  durant la mobilització social de la darrera vaga general a causa d’una pilota de goma  disparada per agents de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra i des dels estament policials i polítics segueixen negant l’evidència i sense assumir cap tipus de responsabilitat. Exigim que es faci justícia, que es depurin tot tipus de responsabilitats i es retirin les pilotes de goma i qualsevol projectil semblant de l’arsenal repressiu policial. Exigim, també, la dissolució de la brigada mòbil dels mossos d’esquadra.

…per que la nit del 5 d’octubre del present any, Juan Andrés Benítez, va se mort a mans dels mossos d’esquadra al barri del raval després d’una brutal pallissa. Exigim que es faci justícia  i que es depurin tot tipus de responsabilitats policials i  polítiques. Exigim la dimissió de tots aquells polítics que per activa o per passiva son còmplices d’aquesta mort: Mercè Homs, Manel Prat, Ramon Espadaler…

…per que l’assassinat de Juan Andrés Benítez no és un fet aïllat sinó que, forma part d’una manera d’actuar, de la policia, sistematitzada, premeditada i consentida pel seus caps polítics. Prova d’aquest fet son els diferents casos de brutalitat policial que han sortit a la llum durant aquests darrers dies, com ara: “El periodista Bertran Cazorla va ser detingut, amenaçat, insultat i agredit per quatre agents dels Mossos d’Esquadra de la comissaria del carrer Nou de la Rambla.”, “vuit agents han declarat com imputats acusats d’agredir a un veí del Masnou“, “reoberta la investigació de la mort d’un home placat per la guàrdia urbana al barri del clot l’any 2009”, “Fiscalia demana 3 anys de presó per a dos mossos per a apallissar a un detingut en els carrers del raval (2010)”, “un guàrdia urbà és condemnat per maltractar a cops de porra a un manter al centre de Barcelona (2012)”…

…per que la impunitat policial també es plasma en el dia a dia de barris com el del Raval, on les treballadores sexuals pateixen contínuament l’assetjament i les batudes de la guàrdia urbana, on les agressions racistes per part dels cossos de seguretat son quelcom habitual i on s’han realitzat batudes policials de caire homòfob en locals nocturns.

…per que fets com el violent desallotjament de la Plaça Catalunya el maig del 2011 i la pertinent repressió política que hi ha hagut després de les darreres dues vagues generals son una manera de criminalitzar la dissidència, justament quan el descontent popular està adquirint quotes força elevades.

I en definitiva, per que la policia sempre ha estat l’enemic del poble i encara que ara ens vulguin fer veure que això ha canviat i de que es tracta d’una policia democràtica al servei dels ciutadans, no ens enganyaran. La policia segueix essent el mateix enemic del poble de sempre, que s’encarrega de salvaguardar els interessos dels que ostenten el poder i qui te el monopoli de la violència, per tal de fer-la servir  de forma impune quan ho creuen oportú.

Davant d’aquests fets ni podem ni volem quedar-nos passives, sinó tot lo contrari, decidim sortir al carrer per dir que ja estem fartes, per expressar la nostra ràbia, i autoorganitzar-nos per plantar cara a la seva violència.

CONVOCATÒRIA: Dijous 14 de novembre 19.30 Rbla Raval – c/Aurora. Anirem fins a Casp/Pg. de Gràcia on ens sumarem de 20 a 21hs. a la concentració en solidaritat amb l’Ester Quintana (un any sense respostes, ni justícia, juntes contra les bales de goma) i després baixarem fins a la Pl. Sant Jaume.

mani14n

Deixa un comentari