28/07 – 11:30 Rambla del Raval Manifestació pel Dret a la Salut

ImatgeEl proper dissabte 28 de juliol a partir de les 11:30 del matí tidrà lloc a la Rambla del Raval la Manifestació pel Dret a la Salut, que suposarà l’estrena de la nova Plataforma pel Dret a la Salut, un grup creat per seguir lluitant contra els abusos retalladors del govern de la Generalitat i el govern central.

Dins de la Plataforma pel Dret a la Salut s’hi troben prop de 50 col·lectius que convoquen la manifestació  del dissabte per protestar contra el Reial Decret 16/2012. La pròpia plataforma el defineix com un decret que converteix la Sanitat Pública en una sanitat “racista, classista i masclista”.

En aquest link al seu web trobareu ben explicats i raonats els perquès d’aquesta acusació tan contundent, a tall de resum són: en primer lloc, perquè suprimeix el dret a la salut com a dret universal, perquè introdueix barreres econòmiques en l’accés a tractaments (el copagament), perquè redueix l’eficiència de les mesures preventives i de control de la Salut i perquè no contribueix a la sostenibilitat de la Sanitat Pública.

Per tot això, a més de les pròpies mesures autòctones made in cat que Boi Ruiz i Artur Mas han près i prenen, com l’injust euro per recepta, sortim al carrer per dir Prou!

Deixa un comentari