Davant la mort de Juan Andrés Benítez a mans dels mossos: prou impunitat

A través d’aquest manifest volem expressar el nostre rotund rebuig  a la mort de Juan Andrés Benítez Álvarez a mans dels mossos d’esquadra, la nit del passat 5 d’octubre al barri del Raval de Barcelona.

De la mateixa manera volem donar el nostre suport a la família i amics de Juan Andrés que, a més de patir el dolor de la mort d’un ser estimat, han hagut de suportar l’ostracisme de les pertinents autoritats, que no els han permès tenir accés al seu cos sense vida, fins al cap d’una setmana de la seva mort, tot coincidint amb  el mateix dia de l’enterrament.

Així mateix, volem deixar palès que aquest no és un fet aïllat, sinó que malauradament és un  capítol més de la brutalitat policial amb la que convivim darrerament. El barri del raval concretament, sol ser un testimoni reiterat d’agressions racistes, homòfobes i sexistes per part del agents del mossos d’esquadra, que tenen la seva seu en la comissaria del carrer Nou de la Rambla. La violència exercida per la policia, però, s’estén per totel territori català. Sense anar més lluny,  durant aquesta setmana,  s’ha sabut que un mosso d’esquadra ha estat condemnat per agressions a un detingut a una comissaria de Barcelona  i  que vuit agents han declarat com imputats acusats d’agredir a un a un veí del Masnou.  A tot això, cal afegir-hi  la persecució político-policial que està havent aquests últims anys, contra les mobilitzacions socials, que han tingut com a màxim exponent la contundent violència policial en les darreres dues vagues generals i el resultat de la qual han estat múltiples persones ferides i dues persones han perdut un ull degut als trets amb bales de goma, a càrrec de la brigada mòbil de la policia autonòmica. Així mateix, aquesta persecució policial es veu traduïda en els jutjats amb multes, imputacions i condemnes, com ara, la que ha patit un vaguista condemnat a set mesos de presó per alterar l’ordre públic amb la destrucció d’un container. Davant de les mobilitzacions i el descontent popular es criminalitza la dissidència.

Per tots aquests motius, encapçalats per l’assassinat de Juan Andrés Benítez Álvarez per part dels mossos d’esquadra volem manifestar que ja estem fartes i diem prou. Estem fartes de que a més d’haver de patir la violència estructural del sistema, haguem de patir també,  la violència física, per aquells que vetllen per l’ordre d’un sistema injust basat en l’explotació i la mercantilització de les nostres vides.

La policia sempre ha estat l’enemic del poble i encara que ara ens vulguin fer veureque això ha canviat i de que es tracta d’una policia democràtica al servei dels ciutadans, no ens enganyaran. La policia segueix essent el mateix enemic del poble de sempre, que s’encarrega de salvaguardar els interessos dels que ostenten el poder i qui te el monopoli de la violència, per tal de fer-la servir  de forma impune quan ho creuen oportú.

És per tot això, que estem fartes i diem prou! Ni volem ser víctimes resignades, ni carnassa en mans de la seva violència indiscriminada. D’aquesta manera, volem fer una crida a tots aquells col·lectius que es considerin a si mateixos sensibles a aquest tema, que treballem plegades i ens coordinem per plantar cara i donar un resposta al carrer, a la brutalitat i la impunitat policial, tot començant aquest divendres 18 d’octubre a les 19.30 en la “Manifestació per denunciar la mort de Juan Andrés a mans dels mossos d’esquadra”  a la Rambla del Raval amb el carrer Aurora.

Assemblea drets socials Eixample dreta i Xarxa de suport mutu Eixample dreta.

Imatge

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: