Acta 27.02.2013

Ordre del dia

1. Reunió amb la Cooperativa I un Rave!

2. Aigua És Vida

3. Calçotada (Sagrada Família i Fort Pienc)

4. Vaga Ensenyament + Marxa d’Aturades (28F)

5. 8 de març

6. Racisme sanitari

7. Altres

Prèvies:

  • Molt poca gent arriba puntual a les 20.00 h. Creiem que la intenció de canviar l’hora era bona però no n’estem fent cas i seguim arribant a les 20.30h, proposem tornar a establir aquesta hora com a hora oficial de trobada de l’ADSE.
  • Avui mateix ens reunirem a les 21.00 h amb la Cooperativa per parlar de com gestionar el possible enderrocament de l’Ateneu. Volem parlar amb elles per conscienciar-les de la importància de treballar conjuntament per salvar l’Ateneu.

 

1. Reunió amb la Cooperativa I un Rave!

S’explica la situació actual de l’Ateneu. El dia 14 de febrer es va cremar l’edifici contigu. A partir de llavors està en dubte el futur de la casa cremada i, de retruc, també de l’Ateneu i els habitatges contigus. Un dels propietaris té la intenció de demanar que s’enderroqui tot el bloc d’edificis, l’Ateneu inclòs. Diumenge ens vam trobar persones de tots tres col·lectius i hi ha temes legals que encara no estan clars, com que no se sap si tots els habitatges són de la mateixa propietat ni si ho poden enderrocar. Vam trobar oportú celebrar una assemblea conjunta per compartir la informació i conscienciar-nos de la rellevància d’establir una estratègia conjunta i donar una resposta davant l’amenaça d’enderrocament. El dia 13 sembla que serà el dia de l’enderroc. Estem en una situació d’incertesa i preocupació, però oficialment no sabem res amb seguretat, ni tan sols la data. Hi ha un grup de gent que s’està assessorant sobre els temes legals. D’altra banda, Arquitectes sense Fronteres han fet una anàlisi tècnica de l’estructura de l’edifici, amb informe favorable, però el peritatge encara no és oficial i encara no hem confirmat que ho acabi sent. Diumenge confirmarem els temes jurídics. Si no ens en sortíssim, hi ha un fons de resistència de l’Ateneu per sufragar les accions de defensa de l’Ateneu. Diumenge 3 a les 17.00 h hi ha una reunió conjunta a l’Ateneu per valorar les informacions que tenim i quines estratègies podem seguir, potser hi podran anar l’advocat i arquitectes. Tenim mitjans de comunicació ràpida i espontània que funcionen, això no ens ha de preocupar, però cal tenir consciència de quin és l’espai que tenim i quines implicacions té (i que no es tracta només de l’Ateneu sinó també de l’habitatge contigu). Intentarem solucionar-ho per la via legal, però si això no pogués ser, cal conscienciar-nos i implicar-nos per salvar l’Ateneu.

2. Aigua És Vida

Ja està confirmat diumenge a les 18.00 h, pl. Sagrada Família. Calen cadires, superfície on escriure, pancarta informativa (que farem divendres al vespre a l’Ateneu). Repartirem octavetes d’Aigua És Vida en escoles, etc. i ja s’ha fet difusió en línia. S’informarà també a altres barris. Si plou anirem bé a Aurea Social, bé a La Cruïlla, bé al costat de la biblio de Sagrada Família.

 

4. Calçotades (Sagrada Família i Fort Pienc)

Sagrada Família: En comptes de paradeta, hi posarem les octavetes i cartells de la xerrada d’Aigua És Vida i la pancarta anunciant-la per fer-ne difusió (la pancarta la farem aquest divendres, dia 1, al vespre a l’Ateneu). En farem algunes més, d’octavetes.

Fort Pienc: s’explica el programa de la calçotada. Com que no sabem si podrem fer cafès a partir de les 15.00 h, diem que ho confirmarem dimecres que ve, després de l’assemblea. De material ja en tenim.

 

3. Vaga Ensenyament + Marxa d’Aturades (28F)

Marxa d’aturades que sortirà des de diferents punts al llarg de tot el matí. Al mateix temps, manifestació d’ensenyament convoca a les 12.30 h a pl. Universitat i a les 17.00 h al Campus de la Ciutadella de la UPF. Ambdues protestes confluiran a la tarda, a les 18.30 h al Pla de Palau.

 

5. 8 de març

Es prepara una acció per a dilluns 4. S’ha quedat a les 21.00 h a l’Ateneu. És una acció mixta i tothom està convidat i convidada a participar-hi (de moment s’hi han apuntat unes deu persones). Dijous 28 a les 19.30 h faran una reunió a La Resposta per preparar-ho. El 8 de Març hi ha convocada mani a les 18.30 h a pl. Universitat. La convocatòria és mixta, tot i que la capçalera serà no mixta. Del dia 1 al 27 de març tindran lloc les Jornades d’Acció Feminista Autònoma (no mixtes). Dissabte 9, a plaça Catalunya, la comissió de cuina fa un dinar popular feminista. El mateix dia, a les 18.00 h, l’Esquerra Independentista fa una xerrada sobre crisi i violència patriarcal al pati Llimona.

 

6. Racisme sanitari

Un company fa la proposta de treballar al barri el racisme sanitari. Si descobrim que hi ha casos, fer grup de suport i pressió (tipus Xarxa de Suport Mutu o semblant) per forçar que la persona sigui atesa. En parlarem amb més profunditat en properes assemblees. En aquest sentit, ens informen que dijous 14, a les 18.00 h, a la casa Golferichs, el FoCAP fan uns seminaris en què tractaran aquest tema i volen que hi vagi gent de diversos col·lectius. Algú de l’ADSE hi podria anar per establir-hi contacte.

 

8. Altres

  • Aquest matí ha tingut lloc el judici a l’A, del Fort Pienc, aquí s’acusa d’uns incidents el dia de la vaga del 14N. Hi ha hagut concentració de suport. L’acusació, però, no ha presentat la documentació necessària i han hagut d’ajornar el judici. Quan hi hagi nova data de judici, es farà saber.
  • Cafè amb Llet estan obligats a esborrar un vídeo denúncia de YouTube. Proposen descarregar-lo i duplicar-lo a gran escala per mantenir la difusió malgrat la persecució legal.
  • Es demana que hi vagi gent de l’ADSE a la reunió de col·lectius de l’Ateneu, diumenge 3 a les 20.00 h.
  • Amb motiu de la calçotada, ens demanen que aquest divendres no obrim l’Ateneu sinó que simplement el farem servir per fer les pancartes, reunir el material, etc.
  • Demanen que els torns per prendre acta siguin rotatiu, ja que la persona que la pren no pot participar a l’assemblea amb el mateix dinamisme.

 

Propera assemblea: dimecres 6 de març, 20.30 h a l’Ateneu.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: