Acta 23.01.2013

Acta ADSE 23.01.2013

Nota prèvia: molts contratemps han marcat el curs d’aquesta assemblea. Unes companyes l’han abandonada tot just començar per motius que s’expliquen més avall, a causa del fred hem decidit fer-la al vestíbul del metro però les forces repressives ens han fet fora i hem hagut d’acabar a un bar. Així i tot, érem més persones que a l’anterior assemblea i ens mantenim fermes en el nostre compromís de mantenir viva l’ADSE d’una manera o altra.

 

0. Prèvies

1. Explicació del cas d’expulsió d’un membre de l’assemblea (introduït a petició d’una companya).

2. Aigua

3. Transports

4. Espai de Coordinació (s’omet perquè no hi és la persona que hi va anar)

5. Comissió de Sanitat de barris

6. Ateneu

7. Altres

0. Prèvies

  • Una companya demana explicacions per la persona que va ser expulsada de l’assemblea al desembre. S’inclou com a primer punt de l’ordre del dia.

  • Una companya comenta que ens arribaran informacions de la Plataforma per l’Auditoria Ciutadana del Deute (PACD), ja que una amiga seva farà d’enllaç entre aquesta i l’ADSE i ens en farà arribar el que facin.

1. Explicació del cas d’expulsió d’un membre de l’assemblea

S’expliquen els detalls i motius de l’expulsió, que hi ha un document elaborat per un grup de terball que explica totes les reflexions i decisions de l’assemblea sobre el tema. És cert que queda pendent de fer-li arribar la decisió de l’ADSE a la persona afectada. Tres persones abandonen l’assemblea per disconformitat amb aquesta decisió. Les persones que ens hi quedem valorem que és comprensible sorprendre’s pels fets, però no entenem aquesta decisió i aquesta reacció abans de conèixer els fets amb detall. Se’ls hi farà arribar el comunicat.

[En aquest moment es produeix un moment de reflexió previ a la represa de l’ordre del dia. Es decideix que la setmana vinent farem l’assemblea a l’Ateneu. Un company afirma que és necessari fer una ocupació urgentment: necessitem un espai i un projecte comú. D’altres companyes contraargumenten que l’Ateneu ja és un espai per nosaltres i que no cal desgastar-nos més, cal saber aprofitar el que tenim. Si es fa una ocupació ha de ser amb un projecte concret, no només per fer-hi assemblees. No podem plantejar aquest tipus d’accions en l’estat en què estem, ja que ja ho vam intentar quan érem molt més fortes i no vam poder mantenir-lo. Aquestes reflexions hauríem de tenir-les al debat intern que farem el 9 de febrer a Can Masdeu. Demanarem que vinguin també persones que han deixat de participar a l’ADSE. Ja hi ha un ordre del dia pensat, amb dinàmiques, reflexions, debats…]

2. Aigua

Una companya va anar a la reunió amb la plataforma Aigua és Vida (http://plataformaaiguaesvida.wordpress.com/), hi assistien diverses assemblees de barris, Arran, FAVB, Ecologistes en Acció… S’hi van proposar diverses iniciatives de desobediència civil, que implicaven des de no pagar ni un euro de la tarifa d’abastiment d’aigua fins a deixar de pagar-ne només determinats cànons. Els diners que deixéssim de pagar com a usuàries aniria a una entitat financera ètica per si finalment ens obliguessin a pagar; si no, a un projecte social. Faran un taller per aconseguir més adhesions. Una proposta és fer saber a quines persones del barri els hi han tallat el subministrament d’aigua per elaborar una base de dades de persones afectades. Proposem de contactar amb en D d’Ecologistes en Acció i amb l’Associació de Veïns per treballar-hi juntes. La propera reunió de la plataforma és dilluns 28, s’hi tractarà la desobediència civil, un tema en què els barris s’hi poden implicar més. S’enllaçarà el web d’aigua és vida al blog de l’ADSE.

3. Transports

Hi ha engegada la campanya #NoPaguem, centrada en el transport públic però extensible a altres camps (aigua, medicaments…). Les assemblees que han fet han tingut molt poca assistència, en canvi, les accions han sigut força reeixides i han tingut ressò mediàtic. Dijous 31 de gener convocaran un dia de colades generals a diferents punts de la ciutat. La propera assemblea que fan és el 9 de febrer, però valorem que és més important fer la nostra jornada de debat intern.

Proposta de l’ADSE: un cola’t al bus al barri, coincidint amb la jornada de colades massives. Amb una actitud amable cap al conductor, s’aturarà un bus al barri (algú s’hi posarà al davant perquè no avanci, ens hi colarem i encartellarem els laterals del bus (espais publicitaris) amb propaganda en favor del #NoPaguem (cartells de la plataforma i potser algun material extra de pancartes fetes per l’ADSE). Els detalls de l’acció s’enviaran per correu electrònic a les comissions de l’ADSE i a diversos col·lectius del barri (i a #NoPaguem).

4. Espai de Coordinació (s’omet perquè no hi és la persona que hi va anar)

5. Comissió de Sanitat de barris

El 10 de febrer es faran jornades de formació a l’Ateneu Flor de Maig. Possible acció d’àmbit estatal el 17 de febrer. Gran mobilització programada per a final de març. Ens arriben males notícies de la sanitat: l’ICS ha estat esquarterat, el Clínic en procés de privatització, etc.

6. Ateneu

S’han recollit les adreces electròniques de les persones presents per fer difusió de les activitats de l’Ateneu. S’hi faran obres i s’hi convocarà el màxim de gent possible per fer-li un rentat de cara a l’espai. S’inclourà la descripció de l’ADSE al web de l’Ateneu (la mateixa que figura a la pestanya “Qui som?” del bloc de l’ADSE. Al febrer, l’ADSE es el col·lectiu encarregat de fer neteja a l’Ateneu (ja ens organitzarem per fer-ho, més endavant). Preparem també l’aniversari de l’Ateneu, que inclou un dinar en què s’hi troben els diferents col·lectius. Diumenge 27 a les 17 h hi ha una reunió per preparar-ho, al mateix Ateneu. Plantegem la possibilitat d’obrir barra regularment cada divendres com a col·lectiu (ADSE). Decidim que podem intentar assumir aquesta rutina, aprofitar aquest espai per fer-hi xerrades, activitats… El problema és que la majoria no podem assumir aquest compromís setmanalment a títol individual, però intentarem coordinar-nos setmana a setmana (si no surt bé, ens ho replantejarem). Decidim obrir barra aquest diumenge a partir de les 21.00 h.

7. Altres

La propera assemblea serà dimecres 30 de gener a les 20.30 h a l’Ateneu Popular de l’Eixample.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: