Suport a la III Flotilla de la Llibertat – Rumb a Gaza

L’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample ha manifestat el seu suport a la III Flotilla de Llibertat, que lluita per denunciar el bloqueig exercit des de l’Estat israelià (amb la complicitat dels grans organismes internacionals) contra Gaza i la població palestina. Així mateix, convidem tothom a participar en les activitats que tindran lloc diumenge, 16 de setembre, quan el vaixell arribi al Port del Fòrum de Barcelona. En podeu trobar més informació al web.

A continuació podeu llegir la informació facilitada des de l’organització del trajecte.

El proper 16 de setembre el veler Estelle atracarà al Port del Forum de Barcelona. Després de la gran acollida que va tenir el vaixell a Donosti, Bermeo, Santa Pola i Alacant, continuarà el seu recorregut fent parada a Barcelona. Durant els dies que l’Estelle romangui en aquest port es faran visites guiades al vaixell, actes institucionals, concerts, conferències i tot tipus d’activitats vinculades a la denúncia del bloqueig marítim de Gaza.

Després de l’introducció de la roda de premsa feta per la FEVB, Laura Arau ha obert el torn d’intervencions recordant que “el vaixell sortirà avui mateix d’Alacant, on s’han carregat 41 tones de ciment al vaixell”. Ha afegit que “si els palestins i palestines de Gaza són éssers humans, han de tenir els mateixos drets humans que nosaltres tenim”. D’altra banda, Anna Gas, membre del col.lectiu Dones en Rebel.lia i de la organització de la recepció de l’Estelle a Barcelona, ha confirmat que “hi ha una gran quantitat d’organitzacions locals que s’han sumat a la iniciativa. El que és més rellavant és que no només son organitzacions amb trajectòria dins la solidaritat amb Palestina sinó organitzacions que estan en altres lluites més locals i veuen a l’Estelle com a símbol de justícia i llibertat”.

D’altra banda, Jorge Sánchez, membre de la Plataforma Aturem la Guerra, ha comentat que “la majoria social de Catalunya té una sensibilitat molt especial amb Palestina. Tot i les retallades que hi estan havent la solidaritat amb Palestina segueix activa”. Una de les intervencions mes destacades a la roda de premsa ha estat per part de Jordi Aragunde, que ha parlat en nom de la Organització d’Estibadors Portuaris de Barcelona, i que ha comentat que “la visió dels estibadors és més aviat confusa perquè sempre es parla de nosaltres com a gent que està al port i no es preocupa per res del que es mou fora. No és veritat. Els estibadors volem participar i donar suport a totes les iniciatives socials i apolítiques i posem a disposició de la organització la nostra infraestructura com a el sindicat més representatiu a nivell nacional i internacional per poder facilitar l’arribada del vaixell en la seva missió a Gaza”. El col.lectiu d’estivadors és part activa de la rebuda de l’Estelle a Barcelona aportant des de la seva aportació personal fent guàrdies al vaixell fins a la compra d’aliments o la coordinació amb altres estibadors de diversos països per on passarà l’Estelle.

En l’Estelle viatja un grup d’activistes internacionals, la majoria dels quals ja van prendre part en anteriors Flotilles de la Llibertat. L’objectiu de la seva travesía és, a més de trencar el bloqueig imposat per Israel a Gaza, que el viatge serveixi per a sensibilitzar a la població dels diferents països pels que el vaixell vagi passant en la seva ruta cap a Palestina.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: