Acta de l’assemblea del 05/09/2012

PRÈVIES:

 • Critica a Endavant per la coincidència de la xerrada “Sense sobirania Econòmica no hi ha veritable independència” en el mateix dia i hora, dimecres a les 8, que es fa l’assemblea de barri i que les cooperatives de consum que treballen en el barri tenen el dia de repartiment. Arran comenta que ells ja van expressar el seu malestar.
 • La Xarxa de suport mutu estan organitzant unes jornades d’autogestió juntament amb la gent d’Aureas. Demanen que tothom faci saber quins tallers són d’interès tant per participar com per col·laborar en organitzar-los.
 • Cada dimarts al matí hi ha un grup de gent que es concentra a la plaça Sant Jaume coincidint amb la reunió de l’equip de govern. Aquesta setmana la policía va identificar els que hi eren i es van emportar una companya detenint-la durant unes hores a les Corts. La concentració es va desplaçar cap allà a donar-li suport.
 • Eurovegas. Es volen continuar les mobilitzacions encara que es confirmi que ho fan a Madrid. Pel concert del dia 15 la organització demana voluntaris (barres, control d’entrades…) Una altra informació és que a França han muntat un complexe macro d’estudis de cine tipus Disneyland.
 • S’acorda anar amb pancartes al concert, tot i que la organització demana que la gent no porti banderes es comenta que les pancartes no interfereixen amb aquest acord.
 • Un company va assistir a una xerrada sobre el Crack del 29 que donaven A. Oliveras i A. Costas que va ser molt interessant i mostra paral·lelismes amb a situación actual. 

SANITAT

 • S’informa per sobre de les implicacions que té l’aplicació des del passat dia 1 del Reial Decret llei 16/2012 que regula les condicions d’accés dels ciutadans al Sistema Nacional de Salut. Hi ha comunitats que l’aplicaran en la seva totalitat i d’una manera fidel a l’aprovat i d’altres, com la Generalitat de Catalunya, fan una aplicació “magnànima” però també restrictiva, ja que segons el INS (Institut Nacional de Salut) a Catalunya hi ha 600.000 persones que no ténen dret al sistema públic i d’aquestes 180.000 són estrangers sense permís de residencia. En aquest punt el CatSalut obre la porta, donant de plaç fins el 31 de març per regularitzar la situació, però amb la condició d’aportar tot un seguit de documentació que acrediti que fa més d’un any que s’està empadronat de forma continuada. No tindran dret a l’assistencia fora de Catalunya ni a la targeta europea. Si no fa un any, només tindran accés a l’assistència primària i d’urgències.

Les persones que siguin nouvingudes, fins que no tinguin 3 mesos d’empadronament no tindran dret a l’assistència.

Els 420.000 restants sembla que ténen la ciutadania espanyola però hauran de justificar la seva situació per tenir el mateix dret que fins ara abans del 31 de març.

Propostes de l’assemblea:

 • Generar discussió i documents en la propia assemblea. Tot i que la Plataforma de Sanitat està activa i plantejant-se mobilitzacions, és important que la propia assemblea generi els seus documents i profunditzi en la discussió sobre el que comporta, que volem i quina activitat podem generar en el barri.
 • Es important llençar eslogans senzills, ja que el canvi en el dret a la salut no sorgeix per un problema econòmic sinó ideològic. Es mentida tot el que ens expliquen i així ho hem de fer saber. Hem de fer un plantejament a nivell de barri.
 • Prposta d’anar als CAPs amb els lemes “es mentida” , tipus pancartes, que ja es van fer servir en la vaga general.
 • Es important incidir en la Primària ja que són els centres que podran patir més les incidències del decret. A nivell d’hospitals, donat que ténen la entrada per Urgències, no es notarà tant al començament.
 • En el CAP de Pg de Sant Joan cada divendres al matí els treballadors surten al carrer, a les portes del CAP, de negre, “DIVENDRES NEGRE” , en una concentració. Es queda que aquest divendres companys de l’ADSE aniran al CAP per juntar-se amb la gent del CAP.

EDUCACIÓ

 • La Coordinadora INTERZONES esta convocant una vaga, amb el suport legal de la CGT, per els dies 12, 13, 10, 26 i 27. Tot i que aquest moviment no té una incidència homogènea ,hi ha zones que sí, per exemple Santa Coloma, mentre que a l’Eixample de Barcelona no en té gaire.

Les xifres parlen d’uns 2.000 interins que no han estat cridats a treballar i de reducció d’aules d’acollida, mestres de reforç i d’augment de ratios, ja que les xifres d’increment d’alumnes són molt altes.

En general hi ha poca confiança en els resultats de la vaga però també es veritat que les expectatives no eren molt altes. El fet de començar el primer dia del curs pot ser un inici bo per anar sumant, i s’ha de veure com una crida cap a la vaga general.

A nivell d’universitat, ara tot just comença a bellugar-se després de les vacances.

 • S’ha de tallar la culpabilització que es pot generar cap als treballadors que vulguin fer vaga, seria bo que en el mateixos centres es creés una autoorganització per pal·liar els efectes de la vaga. Les dinàmiques de barri han de permetre generar autogestions sense paternalismes i que aquestes mateixes estimulin, en aquest cas, als pares i mares a organitzar-se ells mateixos.

13 d’OCTUBRE

 • Com iniciativa de l’assemblea de Sant Antoni s’està treballant en una jornada de lluita que en principi havia de ser pel 20 d’octubre, però després de veure com el moviment “globalnoise” aplegava moltes ciutats en una jornada de lluita internacional com inici d’una semana d’accions amb el tema de la estafa del pagament del deute, es va decidir en el grup de treball que s’havia format (algunes assemblees ja ho havien parlat), de passar la jornada al dia 13 i a l’hora que en principi s’havia convocat a les ciutats connectades i convertir la caçolada en marcha-caçolada. Tot plegat tira endavant.

La propera reunió será per parlar dels lemes, del manifest i del llibret on es concreten les conseqüències. S’ha creat un document conjunt on es poden visualitzar les propostes i fer aportacions. S’ha quedat dilluns a les 19 h a la glorieta de la Ciutadella.

FESTES DE LA MERCÈ

 • Proposta de Gràcia per treballar les festes de la Mercè com a començament de difussió i extensió de la Vaga general. “Per la Mercè prenem el carrer”

Es poden treballar diferents dies:

Pregó popular dia 20 a les 19 h Sant Jaume

Mani nocturna dia 22 a les 21 Pça Catalunya

Missa dia 24 a les 11 esglèsia de la Mercè

 • S’aprova participar. La propera trobada és divendres 7 al Banc de Gràcia.

VAGA GENERAL

 • L’objectiu de les lluites és anar cap a la vaga genera indefinida. En aquest sentit caldria tenir el comité de vaga en contacte i que fós el més representatiu possible de les entitats del barri.

25 DE SETEMBRE

 • Sembla que hi ha propostes paral·leles a la convocatoria de Madrid. Hi ha una reunió el dia 9 a les 18 hores a Pça Catalunya per parlar sobre això. 

11 DE SETEMBRE

 • ARRAN informa de les convocatòries de l’Esquerra Independentista:
   • Dia 10 marxa de les torxes a Poble Nou
   • Dia 11 a les 10:30 concentració C/ Ferran i a les 17 a la Pça Urquinaona

ALTRES

 • ARRAN Fort Pienc fa una xerrada el dia 7 a les 20 hores a la Resposta: “Independència “Com?”
 • Hi ha un company del Clot que esta treballant la seva tesi doctoral sobre els moviments socials, assemblees de barri, etc. Es proposa convidar-lo a participar en una xerrada-col·loqui amb l’ADSE dins d’una cafeta o similar. Formació farà una proposta quan sapiga la disponibilitat del company.
 • El company que ja va proposar el taller de creativitat al juliol ja el té desenvolupat, havent-se convertit en “creativitat i desobediència”. Demana que la gent interessada li ho digui per saber quants serem.

One Comment to “Acta de l’assemblea del 05/09/2012”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: