Comunicat de la CNT en suport de la vaga indefinida del sector miner

Concentració de suport dilluns 18 de juny a les 19.00 h davant de Foment (mercat Santa Caterina) de Barcelona.

Des del sindicat d’Activitats Diverses de Barcelona de la CNT-Catalunya volem donar suport i mostrar la nostra solidaritat amb els companys de la mineria i el transport d’Astúries, Lleó, Castella i Aragó en vaga indefinida des del 28 de maig per defensar els seus llocs de treball i lluitar contra les mesures de pèrdues de drets laborals i socials.

El passat mes de maig es van convocar 4 dies de vaga en el sector de la mineria en protesta contra la reducció del 66% dels ajuts públics al sector i la fi dels ajuts Europeus que condemna a la desaparició de la mineria de la que depenen 200.000 persones a les comarques mineres d’Astúries, Lleó, Toledo i Terol. És paradoxal com es destinen milions d’euros en infraestructures sense sentit (AVE sense passatgers, aeroports fantasmes i buits, autopistes milionàries que no porten enlloc) i en rescatar els bancs; i no contribueixen a un sector tant important per a tantes poblacions i famílies.

Aquesta vaga es va convertir en indefinida a partir del 28 de maig per la negativa del govern a retallar les subvencions al carbó i porta ja 3 setmanes en lluita amb talls de carretera i autopista, vies de tren, i ja s’ha anunciat una vaga general pel pròxim 18 de juny en les comarques mineres.

Els companys dels transports d’Astúries estan en vaga indefinida per lluitar contra el canvi de conveni que retalla drets laborals, la patronal pretén la congelació de salaria durant el pròxims 3 anys, l’eliminació la antiguitat, el plus de nocturnitat i l’obligació de fer indefinit a partir del tercer anys i la creació d’un contracte d’aprenent (18 mesos en prova, l’acomiandament lliure i salari 8 € al dia). Un retrocés de drets amb l’objectiu de tenir més i més beneficis.

Els companys de la mineria i els transports ens estan demostrant com es fa una vaga per guanyar-la, indefinida, salvatge i combativa fins aconseguir els propòsits establerts. I el govern de l’Estat sap que ataquen allà on fa més mal, l’economia, per això no dubta en enviar les forces repressores per contenir la lluita obrera, igual que varen fer al 1934, 1937, 1962 i als anys 80 i 90.

Animem a tos els sectors en lluita, educació, sanitat, indústria, transports, sector púbic, estudiants, fàbriques afectades per ERO i totes les lluites obreres, a seguir el seu camí, la vaga indefinida, amb l’objectiu d’unir esforços i caminar tots junts cap a una vaga general indefinida que acabi amb aquestes polítiques neoliberals del govern e imposades per l’Europa del capital, de pèrdues de drets laborals i socials, i acabar la repressió i criminalització dels moviments sindicals i socials; amb l’objectiu de questionar i crear alternatives per acabar amb el sistema capitalista.

Però sabem que no és objectiu facil, que per triomfar en una vaga ganeral indefinida cal molta organiztació i moltes jornades de vagues d’un dia i de setmanes, per organitzar-se i coordinar lluites. Cal organitzar-nos als lloc de treball (sense caure en l’engany d’eleccions sindicals ni alliberats) des d’una base assembleària i encarar els nostres problemes directament sense intermediaris.

Només a tall d’exemple està la vaga de La Canadenca del 1917, vaga indefinida per les 8 hores de treball diari que van començar uns quants obrers i mitjançant la solidaritat i la coordinació van arribar a un escenari de vaga general indefinida en què el govern va claudicar i es va aconseguir la jornada de 8 hores laboral per a totohom.

Recordem que aquest dilluns 18 de juny s’ha convocat una Vaga General en els comarques mineres i es demana la solidaritat de tota la classe treballadora amb accions, talls de carretera i autopista, manifestacions, etc; animem a tothom a mostrar el seu suport i a continuar amb la lluita.

La lluiat és l’unic camí. La Vaga la nostra eina. Solidaritat amb els companys en vaga indefinida!

Hi ha convocades, entre altres accions, una concentració de suport dilluns 18 de juny a les 19.00 h davant de Foment (mercat Santa Caterina) de Barcelona.

CNT-Catalunya
http://www.nodo50.org/cntcatalunya/

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: