#VolemEscoladelsEncants

 

Dins del programa d’actes de la celebració del final de curs 2011-12, el proper dissabte 16 de juny a les 11.30h l’Escola dels Encants i l’AMPA escola dels Encants organitzen una manifestació lúdico-reivindicativa en pro de la construcció – actualment encallada – de l’edifici definitiu de l’Escola dels Encnats. Aquesta manifestació té el suport de les quatre AVV de l’entorn de les Glòries Catalanes i altres entitats de barri.

MANIFEST:

La comunitat educativa de l’Escola dels Encants alça avui la veu per expressar la perplexitat i la indignació que ens causa el retard en l’adquisició, per part de l’Ajuntament de Barcelona, del solar on s’ha de construir l’edifici definitiu del centre, a la cantonada entre els carrers Consell de Cent i Cartagena. Aquest terreny, ja reservat i requalificat per a ús docent d’acord amb l’aprovació del plenari de la ciutat del febrer del 2011, és actualment propietat de la Tresoreria de la Seguretat Social, organisme que depén del Ministerio de Empleo y Seguridad Social del govern d’Espanya, en mans del Partit Popular des de les últimes eleccions generals.

L’anterior equip de govern municipal, del PSC, s’havia compromès a adquirir-lo abans que finalitzès el 2011. L’actual govern de la ciutat, de CIU, va allargar aquest termini fins al febrer del 2012. Primer es justificava el retard per la complexitat de l’operació. Després, pel relleu en la direcció general de la Tresoreria de la Seguretat Social. I ara, després de mesos d’espera, l’Ajuntament de Barcelona assegura que les traves que està posant el propietari del solar, la Tresoreria de la Seguretat Social, n’impedeixen l’adquisició. Davant la impossibilitat d’arribar a un acord, l’Ajuntament ha obert un expedient d’ocupació directa del terreny.

Mentre no es resol aquest expedient, i mentre passen els mesos sense cap solució, l’escola es veu abocada a funcionar en mòduls prefabricats, en una situació provisional i precària. Després de tres anys, i amb el creixement progressiu del nombre d’alumnes, la manca d’aules de reforç, de laboratori, de gimnàs o d’un menjador en condicions compromet el desenvolupament del projecte pedagògic. El fet d’ocupar un espai no pensat per a aquesta finalitat, sense sistema de drenatge, fa que cada vegada que plou amb certa intensitat, el pati es transformi en un immens bassal. Estem envoltats d’edificis i naus en un estat ruinòs i insalubre, on s’hi han produit incendis i d’on han caigut fragments d’uralita al nostre pati. Una solució provisional, en definitiva, que és inadeqüada, insegura i cara, molt cara. L’alt cost que representa mensualment el lloguer dels barracons i del solar que ocupem –una quantitat mai desvetllada per l’Administració- no és el millor exemple de l’ús racional i eficient dels diners públics que necessita el nostre país en aquests moments difícils.

Per aquest motiu, ens costa d’entendre també que de tots els equipaments previstos en el Compromís per Glòries, cap dels que responien a les demandes dels veïns, com l’escola, sigui avui una realitat. De fet, d’aquell Compromís aprovat en sessió plenària per l’Ajuntament el 2007, avui només s’aixeca imponent al costat d’una anella viària de futur incert el Museu del Disseny, un edifici que ha costat 98 milions d’euros i que té un manteniment anual de 8 milions més, i al qual encara ara se li busquen usos per aprofitar l’ampli espai disponible. Mentrestant, al nou edifici de l’Escola dels Encants s’hi ha destinat zero euros, tot i que en aquest cas, la necessitat de l’equipament és peremptòria i, fins i tot, urgent. Ens consta d’entendre també com és possible que si tots els partit polítics consideren l’Escola dels Encants una prioritat, no hi ha una voluntat i una determinació clara i decidida per resoldre els problemes que bloquegen el projecte.

Per tot plegat,

demanem al grup municipal del PP i Partit Popular Català que faci les gestions oportunes amb la direcció general de la Tresoreria de la Seguretat Social per reconduir l’actual situació i permetre l’adquisició del solar per part de l’Ajuntament de Barcelona.

demanem a l’equip de govern municipal, de Convergencia i Unió, que davant la precària situació de l’emplaçament actual acceleri l’adquisició del solar i impulsi la redacció del projecte executiu del nou edifici de l’escola.

demanem a tots els grups polítics amb representació a l’Ajuntament de Barcelona que es comprometin a fer realitat el nou edifici de l’Escola dels Encants en aquest mandat municipal.

demanem al departament d’Ensenyament i al Consorci d’Educació que considerin una prioritat l’edifici de l’escola i n’assegurin la seva construcció amb caràcter d’urgència.

demanem a l’Ajuntament de Barcelona, al departament d’Ensenyament i al Consorci d’Educació que facin les gestions oportunes per forçar l’enderroc de l’edifici annex a l’actual emplaçament (el de “La Negra, a Consell de Cent 550 i Castillejos 186) per acabar amb el perill que comporta el seu estat ruinòs i per guanyar un espai que ens permeti conviure amb la provisionalitat a la que ens veiem abocats de manera una mica més digna.

Perquè estem convençuts que destinar els diners públics en la nostra escola és invertir en el futur del país, alcem la veu i diem ben alt:

#VolemEscoladelsEncants!

 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: