Cap a la vaga social el dia 29 de març

(al final del post trobareu un enllaç a tot el material)

Veïns i veïnes de l’Eixample, i què podem dir que no sapigueu ja! Totes hem patit i comprovem diàriament l’empitjorament de la sanitat quan ens allarguen les llistes d’espera, tanquen CAPs o ens volen cobrar un euro per recepta; el de l’ensenyament quan ens treuen les beques, augmenten les taxes, redueixen professors i precaritzen les seves condicions laborals; la disminució dels serveis, quan suprimeixen les línies d’autobús, augmenten el preu del bitllets, de l’aigua, de l’electricitat, etc.

Totes patim diàriament les retallades en els salaris dels que tenen un lloc de treball, de pensions als jubilats, d’ajudes socials a les persones més desfavorides, la desesperació dels que estan a l’atur i la marginació dels que buscant-se la vida, se la jugaren creuant mars o deixant part d’ella molt lluny d’aquí.

I ara ens diuen que cal aconseguir la “confiança dels mercats” perquè no hi ha diners. Si no n’hi ha, d’on han sortit el bilió d’euros que li han donat a la Banca a l’1%? (que quedi clar: 1.000.000.000.000 €) Si la seva confiança val un bilió, quant haurem de cobrar per la nostra paciència?


I, per rematar, desmantellen la legislació laboral, estableixen l’acomiadament lliure, imposen els baixos salaris i la precarietat laboral, i tenen la cara dura d’admetre que aquestes mesures no serviran per crear més ocupació.
Tot això ens demostra que no només estem davant d’una crisi econòmica, sinó davant d’un pla perfectament establert per privatitzar els serveis públics i la propietat social (Eurovegas, Port Vell, Parc Güell) i enfront d’una política destinada a rebaixar els salaris de les treballadores per augmentar el benefici empresarial a costa de l’empobriment i la marginació de capes cada vegada més amplies de població.

Per això, entenem que hem d’anar més enllà de la convocatòria realitzada per les organitzacions sindicals a un dia de vaga general, i convertir el proper 29 de març en un dia de lluita contra les polítiques i objectius del capital, perquè:

Es tracta de  canviar el sistema; no de negociar engrunes

Es tracta de de mantenir una actitud de lluita permanent; no de realitzar actes simbòlics d’un dia que s’esgoten en si mateixes

– Només la convivència i la mobilització de veïnes i treballadores, organitzades autònomament i participant de forma activa en les decisions que determinen la nostra forma de viure, exercirà la pressió necessària per forçar el canvi. No ens serveixen les organitzacions sindicals que es limiten a negociar amb la patronal el preu del nostre treball, ni els partits polítics que ara s’oposen al que ells mateixos van començar.

Per això:
Convidem a tots els col·lectius, organitzacions del barri i persones que desitgin participar a títol personal, a unir-se al COMITÈ DE VAGA els dilluns i els dimecres previs al 29 de març a les 20h a la plaça del Fort Pienc.

Piquet informatiu de barri el dia 29 de març a les 7.00h del matí a la plaça del Fort Pienc.

Podeu trobar més material per fer difusió sobre la vaga del 29M a la pestanya de Material d’aquesta web o en aquest enllaç

2 comentaris to “Cap a la vaga social el dia 29 de març”

  1. No puc venir avui però estaré atenta als missatges que enviéu.

  2. Una vaga general no és tan sols un acte de protesta. És una manera de dir prou i mostrar la nostra força com a classe treballadora. Estem dient obertament a polítics i capitalistes que no ens quedem de braços creuats mentre s’aprofiten de nosaltres. Que som capaces d’actuar i organitzar-nos per fer front als seus atacs mesquins. Que si ens ho proposem podem aturar el país i fer-lis pagar tanta arrogància. Ells ens necessiten a nosaltres moltíssim més que no pas nosaltres a ells. De fet, nosaltres no els necessitem per a res, però això ja és un altre tema.

    La vaga general és una mesura de pressió al poder efectiva, doncs posa damunt la taula la nostra voluntat de lluitar contra el seu despotisme. Llancem l’advertència clara que no tolerem més abusos. Per altra banda, la possibilitat (la por que en tenen) d’una vaga revolucionària que enderrocaria el seu govern i obriria nous camins s’intueix a l’horitzó. Una vegada encesa la flama, el foc pot esdevenir incontrolable.

    En aquest sentit, partits i sindicats manipuladors temen tant la nostra força com la patronal i el govern. En un moment de lluita com aquest ens trobem amb les nostres veritables companyes i companys, amb aquelles persones que són les nostres iguals, i tota aquella gent que viu a les nostres esquenes hi fa nosa. Hem de desempallegar-nos d’aquests paràsits. No negociem la nostra miséria. La vaga és nostra.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: