Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra

El passat dimecres 25 de gener l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample es va celebrar, com cada dimecres, al final de l’avinguda Gaudí. En aquesta ocasió, però, coincidia en el temps i l’espai amb una manifestació que, cada mes, diversos grups catòlics fonamentalistes (Hazte Oír, Derecho A Vivir, Asociación de Víctimas del Aborto, etc.) convoquen en contra del dret de les dones a l’avortament.

Mentre s’estava celebrant l’assemblea, la comitiva ultracatòlica, que venia des de l’hospital Sant Pau, va arribar, com no, escoltada pels mossos d’esquadra. Moltes de les persones que estaven a l’assemblea, així com persones d’altres col·lectius i veïnes i veïns que s’oposen a aquest tipus d’ingerències de l’Església catòlica sobre les llibertats ciutadanes, van mostrar el seu rebuig. Cartells amb missatges com “Fora la inquisició del barri!” i una gran pancarta que deia “Fora els rosaris dels nostres ovaris” expressaven el sentir de les persones que defensaven la despenalització de l’avortament.

Com és habitual, les forces repressives no van dubtar en posicionar-se a favor dels antiavortistes (sota el pretext que ‘havien demanat permís per manifestar-se’) i els hi anaven obrint pas a empentes i males formes. Quan es van trobar amb la resistència d’un grup de persones que no es resignava a marxar de l’espai que, de manera legítima, estaven ocupant, policies de la unitat ARRO no van trigar en treure les porres. En pocs minuts estaven repartint cops a totes aquelles que es resistís a apartar-se de la senda antiavortista. La cosa es va posar especialment tensa quan, sense previ avís, els mossos van començar a carregar contra les manifestants, aquesta vegada repartint cops sense cap mena d’excuses i de manera indiscriminada, i van arribar fins i tot a fer caure algunes companyes (mentre no deixaven d’agredir-les).

Tot i que no va haver-hi ferits greus, algunes de les companyes agredides van haver de retirar-se amb fortes contusions. El grup antiavortista va poder finalitzar el seu recorregut fins a la Sagrada Família, això sí, veient el rebuig i escoltant l’escridassada generalitzada que provoquen entre les veïnes. Val a dir que, malgrat l’intent de manipulació d’alguns mitjans, gràcies a les xarxes socials i a la tasca informativa del setmanari La Directa, aquesta nova agressió de les forces repressives contra la ciutadania ha pogut ser destapada.

Des d’aquí volem agrair a totes les persones que van acudir a donar suport a l’assemblea, d’altres barris i del nostre, de col·lectius antifeixistes o a títol individual, ja fos plantant cara als repressors, escridassant-los o bé fent difusió dels fets. Al mateix temps convidem a totes les persones que van ser agredides i que ara pateixin seqüeles de l’atac dels mossos que ens envïin imatges de les contusions o ferides per tal de poder mostrar la manera tan peculiar que tenen d’evitar els enfrontaments. Feu-nos-les arribar a difusio.adsedreta(arrova)gmail.com

Una vegada més afirmem, amb més orgull que mai, que no volem feixistes al barri!

Prou patriarcat, prou repressió policial i prou fonamentalisme religiós!

One Comment to “Crònica de les agressions a veïnes i veïns per part del mossos d’esquadra”

  1. represión policial contra el derecho a decidir, golpes de la fuerza pública contra ciudadanxs por manifestarse pacificamente. La moralidad que defienden los grupos pro-vida y la polícia que los protege la imponen por la fuerza, este hecho desautoriza cualquier mensaje de contenido moral que quieran transmitir. La moral se basa en las creencias de cada persona, para ello, es necesario que se pueda …ejercer la autonomía y la voluntad de decidir. No hay una moral superior a otra, pero cuando se quiere imponer la propia, sin razón, sólo cabe la fuerza represiva. Por mi parte, el mismo respeto les tengo que ellxs a mi: ninguno, aunque la diferencia es que su libertad, aunque les joda, acaba donde empieza la mía. Yo decido sobre mi cuerpo, y por ley estoy amparada: EL IVE, UNA DECISIÓN AUTÓNOMA DE CADA MUJER, DENTRO DE LA SANIDAD PÚBLICA,Y SOBRETODO CON DIGNIDAD.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: