El PP s’apropia de la plaça del Fort Pienc

L’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample estava convidada a participar en la fira d’entitats i el mercat d’intercanvi que s’havia de celebrar a la plaça del Fort Pienc en el marc de les jornades contra el consumisme. L’activitat, però, va ser censurada pel Districte de l’Eixample, que va denegar els permissos i va amenaçar amb posar multes si es desenvolupava algun acte a la plaça. La sorpresa, però, va arribar quan, arribat el dia, va quedar clara la vertadera raó d’impedir el mercat d’intercanvi.

Amb la connivència de Convergència i Unió, una paradeta del PP s’apropiava de la plaça del Fort Pienc, impedint el desenvolupament d’activitats veïnals i fent un ús absolutament partidista i propagandístic de l’espai públic. Igual de greu era l’excusa que feien servir per muntar la paradeta: deien que estaven col·laborant amb el recapte d’aliments per ‘als més necessitats’, una iniciativa, per cert, d’una entitat tan solidària i altruista com és La Caixa. No deixa de ser paradoxal que Partit Popular i La Caixa uneixin forces per recollir aliments per als pobres que ells mateixos s’ocupen d’escanyar, ja sigui amb les polítiques repressives i neoliberals que perjudiquen els més desfavorits (oferint després les engrunes del que els pertany per dret en forma de ‘caritat cristiana’) o a través d’embargaments, desnonaments, hipoteques i tot d’estratègies bancàries que escanyen les classes populars.

Val a dir, a més a més, que a pocs metres d’allà un grup de joves ja estaven desenvolupant exactament la mateixa tasca de recollida d’aliments, apartades, això sí, de la visibilitat de què gaudia la paradeta del PP, sense fer propaganda de partit, sense apropiar-se de manera il·lícita d’un espai que pertany a totes les veïnes i sense impedir el desenvolupament d’altres activitats, programades i anunciades des de feia setmanes i absolutament compatibles amb el recapte d’aliments. Quan algunes veïnes del barri van intentar denunciar la situació, repartint ocatvetes i penjant pancartes per denunciar el que havia succeït i increpant-los en veu alta, els polítics no van dubtar en encarar-s’hi i en fer ús de la força, avisant la guàrdia urbana i els mossos d’esquadra, que no van trigar en aparèixer per reprimir qualsevol intent de denúncia.

S’entén que la ubicació de la paradeta del PP a la plaça del Fort Pienc, justament aquell dia i a aquella hora, respon clarament a una decisió política destinada a perjudicar el moviment veïnal:

  • Denegant els permissos a altres iniciatives veïnals, orientades a oferir alternatives a l’economia capitalista de mercat.
  • Utilitzant una activitat que és percebuda com altruista sense cap altra finalitat que la de donar autobombo al partit i netejar la seva imatge, intentant mostrar-se com solidaris.
  • Mostrant una clara hipocresia en fer ceure que es preocupen per la pobresa que ells mateixos provoquen i de la qual se’n beneficien.
  • Provocant enfrontament amb les veïnes, intentant censurar les veus de denúncia que s’aixecaven en contra d’ells i sense dubtar en fer ús de les autoritats (sempre al servei dels poderosos) per tal d’intentar reprimir les veus crítiques.

Cal denunciar aquesta situació i fer explícit que darrera s’hi amaga un clar atac des de les institucions polítiques contra els moviments veïnals.

Prou provocacions!

Prou abusos dels poders polítics!

Prou censura i repressió!

No ens faran callar, hem perdut la por,  entre totes ho podem tot!

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: