Acta de l’assemblea del 23 de novembre

0-PRESENTACIÓ I APROVACIÓ DE L’ORDRE DEL DIA

Ordre del dia aprovat

1- PRÈVIES

A. Companya imputada pels fets del Parlament. Situació actual: recursos presentats però van a signar cada 15 dies, també recurs però no acceptat. Recurs perquè les imatges no siguin vàlides. Dia 15 de gener polítics van a declarar a l’Audiència, (amb seu a la Ciutat de la Justícia) al jutge l’Eloy Velasco. Proposa manifestació el dia 14 a les 19:30 i concentració el dia 15 al matí: “aturem l’Audiència Provincial”. Campanya extensible als altres imputats per fets repressius. Acompanyament amb tallers i campanyes sobre la repressió i l’antirepressió.

B. Demà dijous a les 16:00 tarda, se sol·licita ajuda per recollir una fotocopiadora per l’ADSE (1-2 persones).

 

2- PUNT INFORMATIU

Campanya d’alliberament d’espais.

Resum de la campanya d’alliberaments generals així com del seu dispar desenllaç (Sants, Olot, Eixample Dret i Esquerre, Sant Cugat, La Sagrera i Gòtic)

Campanya d’alliberament d’espais a l’ADSE.

Es llegeix text sobre tot el procés de l’#espaixtotes. Una companya parla de la reunió amb l’advocat. No hi ha noves notícies però segons l’advocat la causa quedarà arxivada.

3- PUNT DE DEBAT (en grups)

Valoració de les accions de l’ADSE d’aquests dies, com ens hem sentit, aspectes a millorar, felicitacions i queixes, etc.

Propostes pel futur de l’assemblea al barri.

Propostes pel futur per portar a l’espai de coordinació.

Propostes Carmel espai de coordinació

 • Concentració protesta vs pista de gel

 • Manifestació antiretallades a sortir des d’un hospital retallat

 • Manifestació per reclamar transparència a l’Ajuntament.

 • Localització d’espai enemic per accions a realitzar simultàniament

4- POSADA EN COMÚ DEL DEBAT

La valoració per separat de cada grup la trobareu al final de l’acta

A. Valoració de les accions de l’ADSE

Felicitacions a la comissió d’acció. Es valora positivament l’acció, sobretot l’acció en sí i el desenvolupament de la cercavila. Hi ha però aspectes a millorar: la preparació de l’acte, nombre mínim de gent, la vigilància de l’entorn, saber els jutges de guàrdia i en especial la coordinació entre comissions i barris i aglutinar més gent de cara a accions de caire similar. Per fer-ho es veu necessària una agitació al barri i el contacte amb altres entitats del barri com l’associació de veïns, etc. A nivell intern de l’assemblea, algunes persones detecten que hi va haver poca gent durant diferents moments de l’acció en comparació amb el suport rebut a l’assemblea on es va aprovar. Importància de la integració dels veïns en les accions, tenir en compte el tipus de barri que som en aquest sentit. Es destaca el fet de ser una ocupació emmarcada en la setmana d’alliberaments generals que va ser tirada endavant per un barri, no pel conjunt del moviment.

B. Propostes pel futur

Fer alguna cosa més a l’espai a més del manifest. Un espai continua sent necessari. Encartellar els espais i comunicar al barri abans. És important fer accions i agitacions prèvies al barri, per donar-nos a conèixer i fer pedagogia per la necessitat d’aquest espai, fet que ens pot donar més suport veïnal, a més de contactar amb entitats, per exemple amb activitats per nens o fent menjadors socials. Calendaritzar: 3 setmanes d’agitació prèvia al barri i dur a terme una nova acció. Debat futur a l’assemblea sobre si pujar el nivell de combativitat a l’hora d’atacar als culpables -bancs, polítics. Es proposa fer un mapa d’entitats del barri. El 20N pot ser un bon punt d’inflexió per començar a fer aquesta feina. Les comissions han tingut un nivell de desgast important sobretot pel seu nivell d’auto-exigència, així com l’assemblea en general. Proposta d’escrit de les comissions sobre com podem millorar i què han fet aquests mesos. El funcionament de l’assemblea hauria de continuar sent de tendència rígida fins que hi hagi més funcionalitat. Importància de coordinar-nos entre barris i comissions dels barris. Es parla de prioritzar la sanitat i les retallades sense deixar de banda l’educació. A nivell de funcionament intern, recalcar la importància i la motivació de la gent, i crear torns clars cada cop que s’hagi de fer quelcom. A més hauria d’haver de cara el futur més reflexió a l’hora de votar les coses i més implicació de la gent i cridar a més entitats del barri i altres barris. Agrair el suport de la gent de Marina. Crear una emissora de ràdio, sobretot mòbil, per interferir a les emissores comercials, compartir-la amb altres barris. Convocatòria federació de veïns del barri d’aquest diumenge per denunciar una actuació de l’ajuntament.

C. Espai de coordinació

L’espai de coordinació ha de marcar la pauta del camí a seguir. Trobada de germanor amb les altres assemblees per conèixer-nos a nivell personal. De cara el futur, assenyalar els culpables i debatre, tant a l’espai com al barri, si es vol apujar el nivell de combativitat. Propostes del Carmel han semblat bé sempre afegint-hi una agitació als barris indispensable per sumar-hi gent i debat respecte la pista de gel.

Propostes per l’espai de coordinació:

 • Reflexions generals del punt 3 recollides en el punt 4 de l’acta d’aquesta assemblea.

 • Informació sobre els nois pamplonesos detinguts.

 • Diferents visions de l’assemblea sobre la pista de gel – algunes persones creuen que s’ha de boicotejar, altres creuen que només s’hauria de fer un acte allà, si es vol en el marc d’alguna de les manifestacions grans o en solitari, denunciant-ne els costos de manteniment relacionant-ho amb les retallades.

 • Suport a la campanya de transports -dia de portes obertes.

 • Nadales alternatives: nous personatges del pessebre. Ho podem fer al barri. Proposta per l’espai de coordinació.

5- SANITAT (Informacions de 2 de maig)

Sant Pau:

Recruïment de les retallades: avui ha arribat l’ERO. 1300 persones reducció de 15 dies de sou i feina i 36 persones 15 mesos -metges grans-. Negociació de 36 metges a canvia dels 1300 que ja estava denegada. Assemblea general demà a les 14. Tot el que estava tancat continua tancat. Les retallades són temporals perquè després els llits els ocupin les mútues privades.

2 de maig:

La companya es mostra decebuda amb l’actuació de l’assemblea; li ha faltat implicació. L’hospital s’ha privatitzat. Una companya contra-argumenta que el plantejament diari de la lluita no en facilitava l’èxit, a més de la no implicació dels treballadors, i que les concentracions van ser bones i hi ha haver presència. Un company reflexiona que s’ha de valorar al 2 de maig, ha faltar autocrítica i priorització, i de cara al futur s’han de vigilar les dinàmiques. S’ha fet el que s’ha pogut.

6- COMISSIONS

Acció. (inclou desnonaments)

Valoració de l’acció en paral·lel a les conclusions de l’assemblea. Acte pel dia 25 en marc de les jornades contra la violència i penjar històries de dones maltractades (“mort en vida”) i pintar una creu amb cada una de les històries. 19 hores manifestació de la no violència convocada per feministes indignades i antiavortistes a les 20 a St. Pau. Grup 25 de novembre: dissabte dia 3 a la cruïlla, 17:30 xerrada del grup feminista tamaia, 19 berenar i 19:30 vídeo fòrum de la violència de gènere en situacions de conflicte armat.

Formació.

Difusió.

Voluntaris pel punt de difusió al Correllengua de dissabte. Cafè per a l’ADSE.

Les que tinguin encarregades samarretes, que les reculli.

Informació sobre repressió policial francesa sobre dos nois de Pamplona empresonats allà durant dies, des de la cimera del G20 on van ser detinguts acusats de possessió d’armes per portar material d’escalada al cotxe, i sense contacte amb la seva família. Difusió del cas. Es portarà a l’espai de coordinació.

Coordinació.

Propostes per l’espai de coordinació:

 • Reflexions generals del punt 3 recollides en el punt 4 de l’ordre del dia d’aquesta assemblea.

 • Informació sobre els nois pamplonesos detinguts.

 • Diferents visions de l’assemblea sobre la pista de gel – algunes persones creuen que s’ha de boicotejar, altres creuen que només s’hauria de fer un acte allà, si es vol en el marc d’alguna de les manifestacions grans o en solitari, denunciant-ne els costos de manteniment relacionant-ho amb les retallades.

 • Suport a la campanya de transports -dia de portes obertes.

 • Nadales alternatives: nous personatges del pessebre. Ho podem fer al barri. Proposta per l’espai de coordinació.

Economia.

Can Vies: vendre documentals en format DVD. 0’33 per DVD i caixeta. Preu a 3 euros. Difusió hauria de fer les portades. Benefici de 300, per anar venent a diferents llocs del barri.

Bons d’ajut: substituir-los per punts de llibre reivindicatius a 1 euro.

7-ALTRES

A. Nadales alternatives: nous personatges del pessebre. Ho podem fer al barri. Proposta per l’espai de coordinació.

B. Documental a l’Ateneu el dijous sobre autodefensa feminista. A les 20:30

C. Fira de Sagrada Família- possibles problemes per fer l’assemblea.

 ________________________________________________________

Debat per grups:

Grup 1

Felicitar a la comissió d’acció per l’ocupació, la qual es valora com a significativa. Ens ha enfortit i enriquit. Ha tingut visualització al barri, malgrat que hagués calgut una sensibilització prèvia degut al nostre context.

Futur: hauria d’haver-hi més reflexió a l’hora de votar, poca implicació de l’assemblea i de les seves comissions, cridar a més entitats del barri i barris (context especial general). Necessitat d’explicar el sentit de les ocupacions al barri, n’ajudarà a la cooperació amb veïns i entitats. Preocupació dels veïns. Agrair el suport de la gent de Marina.

Mapa de les entitats del barri, que hi hagi comunicació en ambdós sentits. No deixar de banda temes d’educació. Fer alguna cosa més a l’espai a més del manifest. Es portarà proposta per l’espai de coordinació.

Grup 2

Satisfacció per l’espai de reflexió per l’activitat d’aquests mesos, que ha suposat un desgast. 20N punt d’inflexió de cara a fer una activitat més pròpia del barri. L’espai de coordinació ha de marcar la pauta del camí a seguir.

Espaixtotes: valoració positiva, crítica al voltant del dia aclarida, setmana visualitzada però ha mancat recolzament intrabarris. Manca de criteris organitzatius de cara a preparar aquestes activitats i suport de barris. Nosaltres no sabíem res de l’ocupació de l’esquerra de l’eixample. Importància de saber en quin barri estem i crida a les entitats, encara que sigui només un mínim de relació.

Comissions: el seu funcionament ha tingut un desgast sovint donat pel nivell d’auto-exigència. Coordinació entre comissions d’assemblees de barri.

Proposta: escrit de les comissions sobre el que podem millorar i què hem fet aquests mesos per portar-ho a l’assemblea. Respecte el seu funcionament, tot i que sembla rígida continuar aquest funcionament fins a més funcionalitat de la pròpia assemblea.

Grup 3

Valoració

Per ara de moment fantàstic.

Han faltat algunes coses: jutges, vigilància de l’entorn el segon dia.

Ho hem fet bé però ho podríem haver fet millors: contacte amb entorn veïnal.

Valoració positiva de l’acte en si. Però el perquè es va fer s’ha de reflexionar: conseqüències al barri -més suport veïnal. En aquest sentit un rotund fracàs. Millorar la preparació de l’acte, tenir molt en compte la situació social i idiosincràsia del barri, a l’igual que les eleccions. Replantejar tipus d’aquests actes des del principi. Pensar en altres formes d’acció que puguin ser integrades pel barri i participatives perquè els veïns puguin assumir els valors que transmetem.

Acta en sí bé. Ara, falta gent, manca de conseqüència entre el suport a l’acció i la presència. Demanar ajuda a altres barris i col·lectius. Millor coordinació entre comissions.

Ben preparada però falta una mica d’implicació de l’assembles. Bona recepció entre els veïns.

El fet de la desocupació radica en l’atzar. Espai essencial per dur a terme un canvi de valors, la gent d’hi acostarà. Setmana idònia de la col·locació de la setmana d’alliberaments. Però és el camí.

Importància del nombre mínim de gent, en especial que sigui gent gran i en cadira de rodes -la policia té por de la gent gran.

Bon plantejament i cercavila per l’interès veïnal. Però si el desallotjament hi havia només 9 persones no està bé. Imprescindible buscar un altre local i amb més gent.

5-6 ocupacions a bcn aquesta setmana: la nostra, la única com a barri, les altres del moviment. 1A assemblea de barri que ho va fer. Importància d’això. Pequem de primerencs, manca de comunicació entre comissions, en especial en aspecte de seguretat. Dels errors n’aprendrem. El nombre de gent tampoc no és tan important en el moment del desallotjament. Vam apuntar en la direcció concreta. Important la funció d’ocupació, d’ocupar, d’aprendre’n.

Gent i actuació. Idiosincràsia del barri.

Millora en l’organització

Propostes futur

Continuar les ocupacions. Ocupar solar i fer un hort.

Buscar espai.

Accions que connectin amb necessitats reals del barri: menjadors d’assistència social i gent que ho passa malament. Connectar amb ells.

Presentar-nos i aglutinar el poc teixit associatiu que hi ha al barri, ens ajudaran en molts temes: formatius, d’accions.

Potser falta algun grup per mirar altres vies, sobretot amb la gent que ho passa malament.

Coordinació amb altres barris, acampada, per intercanviar opinions i fer pinya. Perill d’endogenisme.

Potenciar els cercaviles al barri.

Necessitat d’una seu: camí per arribar-hi: més encartellar pel barri pq acceptació forta. Les ocupacions funcionaran quan anem amb el barri. Xerrar amb pares, menjador social. Pronosticació a passos. Primer l’agitació del barri. Reconnexió amb el barri a partir d’un treball. Ocupació a mitjans de febrer i hort a principis de febrer. Important portar la legitimació del procés.

Necessitat d’un espai. Ocupar com a mitjà, no com a objectiu. Un menjador social al mes. Banc d’aliments, treball amb nanos. Potenciar la contrainformació.

Crear una emissora de ràdio, sobretot mòbil, per interferir a les emissores comercials, compartir-la amb altres barris.

Canviar el mètode per encartellar.

Propostes espai coordinació.

D’acord amb les propostes de Carmel. Portar el tema de les imputacions a la coordinadora de barris.

Importància que hi hagi gent,

No a la pista de gel, perque és un esquer que ens ha llençat el sistema,.

Prioritzar la sanitat i a les retallades.

Encartellar els espais i comunicar al barri abans.

Importància de gent per encartellar, i la gent en general.

Importància de l’agitació per re-motivar a la gent i reforçar la nostra presència als barris. Crear torns clars.

Assenyalar els culpables i anar a fer mal: seus, etc

Calendaritzar-ho: les accions en 3 setmanes prèvia agitació al barri. Paralitzar coses de veritat: debat anar fer mal, pujar un esglaó en aquest sentit però molt important valoració. Pujar el nivell de combativitat.

Prioritzar la sanitat.

Pista de gel: no espai de boicot, però aprofitar-la.

Manis: segona setmana de desembre prèvia setmana ocupació a la seu d’Unió. Pista de gel denunciar-ne els costos: costos de la pista de gel denunciant els costos en sanitat. Garantint que no es toqui.

Accions conjuntes.

Grup 4

Valoració positiva, però ha faltar organització, discussió sobre els factors: més gent i més coordinació entre entitats, barris i els propis veïns del barri. Diferents usos per espais alliberats. Implicació de comissions i assemblea. Desencallar l’espai de coordinació de barris i relació amb entitats. Tirar endavant xarxa de suport mutu. R

Propostes espai: acció en contra de la pujada del preu dels transports públics. Exemple: dia de portes obertes. Convocatòria federació de veïns del barri d’aquest diumenge per denunciar una actuació de l’ajuntament. Trobada de germanor amb les altres assemblees per conèixens a nivell personal. Expressar els sentiments.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: