16 dies d’Activisme contra la Violència de Gènere

16 dies d’Activisme contra la Violència de Gènere és una campanya internacional que va sorgir del primer Institut pel Lideratge Global de les Dones. Les participants van escollir les dates de la campanya—entre el 25 de novembre, Dia Internacional en contra la violència contra les dones, i el 10 de desembre, Dia Internacional per als Drets Humans—amb la finalitat de vincular les violències de gènere i els drets humans de manera simbòlica, així com emfatitzar el fet que les violències de gènere i especialment, la violència contra les dones constitueix una violació dels drets humans. El període dels 16 dies també inclou altres dates importants, com l’1 de desembre, que és el Dia Mundial de Lluita contra la SIDA.

Des de Feministes Indignades decideixen inspirar-se en aquesta campanya en el marc del moviment 15M de manera a reforçar les complicitats amb les diferents assemblees per posar en l’agenda del moviment, aquesta visió feminista sobre les violències de gènere.

Aquesta campanya ens brinda l’oportunitat de reflexionar i participar en debats, converses, tallers, vídeo-fòrums, etc., amb la finalitat de desafiar les estructures que permeten la continuació i naturalització de les violències de gènere. Des de les estructures soci-econòmiques, el militarisme com a generadora de cultura de por, les agressions policials, els interessos econòmics i polítics, la masculinitat hegemònica, els estats repressors, els fonamentalismes religiosos, com a elements que construeixen les nostres vides, els nostres cossos, les nostres sexualitats, les nostres famílies i la vida pública. I ho volem fer a través d’accions que van des del local, des del nostre barri, des de la nostra realitat connectada durant aquests 16 dies d’accions feministes contra les violències de gènere a tot el món.

I tota aquesta mobilització només és possible gràcies a la col·laboració de les assemblees dels barris, del treball i energia de moltes persones que ens han recolzat en la preparació i de moltes més que sabem que participareu durant aquests 16 dies

Pots veure més fotos aquí

Cliqueu aquí  per veure tota la programació

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: