[Acta] Acta asamblea 26/10/2011

ORDRE DEL DIA:
–          Prèvies
–          Lectura i aprovació de l’acta anterior (3’)

–          Lectura i aprovació de l’ordre del dia (3’)

–          Escollir moderador, qui fa l’acta i agafa torns per la propera assemblea (2’)

–          Informació:  (20’)

o   Reunió passada d’espai de coordinació (Paola i Agus)

o   Assemblea de Pça.  Catalunya (si va anar algú)

o   Informació de l’estat de les multes

–          20 N. (45’)


o   Reflexions (debat obert per enriquir la pròpia assemblea, no acotat a un sol dia i sense necessitat d’arribar a un consens)

o   Accions (si es proposen)

–          Comissions (30’)

o Grup de treball “festes de tardor” (valoració breu)

o   Economia

o   Coordinació

o   Acció


o   Formació

o   Difusió

o   Altres

0. Prèvies

  • Sobre la xarxa suport mutu: serà una estructura autònoma de l’assemblea però s’ofereix i es demana suport i compromís de l’ADSE i treballar conjuntament. Serà presentada a finals del mes de novembre i hi haurà un acte festiu de presentació. Conviden tothom de l’assemblea a participar (es reuneixen cada dimecres a les 19h a la pl. Fort Pienc).
  • L’Associació de Veïns de la Sagrada Família ha convidat l’ADSE a un acte simbòlic el 27 de novembre sobre una residència de gent gran que s’havia de fer al barri no s’hi està fent res. Seguiran informant.

1. Lectura i aprovació de l’acta anterior

  • Es llegeix i s’aprova

[Una apunt: fer constància que quan es va fer la votació de si l’ADSE es convertia en col·lectiu de l’Ateneu no es van comptar les abstencions ni van poder explicar-ne els motius.]

2. Lectura i aprovació de l’ordre del dia

  • Es llegeix

3. Escollir moderador, qui fa l’acta i agafa torns per la propera assemblea

  • S’escullen tres voluntaris

4. Informació

4.1. Reunió passada d’espai de coordinació (Paola i Agus)

Es va fer divendres 21 amb 12 barris presents. Aquest tipus de reuninons són difícils de resumir perquè no es caracteritzen per tenir una estructura ordenada, es va fer una proposta d’ordre del dia in situ.

Sant Andreu proposa parlar de les comissions d’acamapadabcn (bastant reiteratiu del que es va dir a l’última reunió). Es parla de la reunió de desbloquejament de la Rimaia (reunió aquest divendres a les 19h, és d’individus a títol personal i demanen la participació de tothom), considerant que ens estem repetint i fins i tot retrocedint.

Sant Andreu parla de la protesta a Vall d’Hebron i van fer dilluns una altra per evitar el primer dia de tancament de l’hospital.

Eleccions: alguns barris com Sant Andreu, Guinardó, Carmel, etc. proposen tornar a acampar, ja fos per barris o a pl. Catalunya, St Jaume, etc. D’altres fan propostes com fer cartes a directors de diaris, fulletons informatius sobre cada tipus de vot i es parla de l’existència d’un grup de treball de cara al 20-N, tot i que és un grup reduït i no tenen gaires possibilitats. Així i tot, diuen que els agradaria dur a terme la consulta popular sobre les retallades. Gòtic i Sants organitzen xerrades per reflexionar, però es crea polèmica respecte dels ponents. Les Corts demana una proposta conjunta de concentració i difusió pels carrers. Un grup de treball s’encarregarà de fer una proposta més elaborada i concreta.

Mecanismes d’emergència: es debat sobre la necessitat de tenir contactes a cada barri que desplaci decisions a l’assemblea, però se’n qüestiona la utilitat, ja que en cap cas podria prendre decisions. Assemblea Muntanya parla de les eines informàtiques de comunicació i conviden a fer servir l’eina anunciada per l’Esquerra de l’Eixample (propongo.tomalaplaza.org).

Habitatge: es proposa un acte conjunt de tots els barris a l’edifici ocupat de Nou Barris. Es proposa una xarxa de suport mutu a nivell BCN/Catalunya en aquest sentit. Es demana l’ús de les llistes de correu per agilitzar la comunicació entre barris (llista Indignats, antiga llista coordinadora de barris i N-1). Es creu convenient fer una llista de només els barris de Barcelona i una altra de totes les assemblees).

[Es torna a parlar del grup de treball de desbloquejament. Es parla de la trobada de Calafou d’aquest cap de setmana. Guinardó anuncia una jornada de reflexió sobre repressió al parc del Nen de la Rutlla el dia 5 de novembre.]

Assemblea general: es decideix que es portarà només una proposta de l’Espai de Coordinació, que és informar sobre el que fan i com es reuneixen.

Propera reunió de l’espai de coordinació: 4 de novembre, en principi a l’edifici ocupat de Nou Barris però s’ha de confirmar.

4.2. Assemblea de Pl. Catalunya

Poca assistència, problemes amb la pluja, poca convocatòria en ser tot just després del 15-O. Es va fer una ronda de paraules sobre totes les lluites i una pluja de propostes de cara al 20-N: es proposen una assemblea general a pl. Catalunya el 12-N, una mani per al 13-N i una assemblea de reflexió el 19-N, entre altres coses. Hi ha tant propostes de barris com propostes centrals.

4.3. Informació de l’estat de les multes

Hi ha una organització antirepressiva, Alerta Solidària, que centralitza les multes que van arribant i s’ha fet un escrit d’allargament de termini per tenir més marge de temps. Demanen als afectats que enviïn les dades a Alerta Solidària.

Torns de paraula:

– Valoració negativa de l’espai de coordinació -> hi ha molta preocupació per la manca d’organització sense entrar a coordinar efectivament. Massa logística i poc contingut. Es proposa que l’Espai de Coordinació es reuneixi quan realment hi hagi alguna proposta que vingui dels barris. Sembla que hi ha més feina feta a nivell personal que del grup de coordinació.

– Una companya observa que no tenim objectius comuns cap a on coordinar-nos i, afegit a la falta de participació dels barris en aquestes reunions, fa dubtar de l’efectivitat de l’espai.

– S’esperava que es poguessin gestionar temes a nivell de ciutat i no s’està fent. Es proposa portar, com a assemblea de barri, un tema concret en el qual coordinar-nos. Proposar un grup de treball que elabori una proposta per portar a la propera reunió.

– Es critica que l’ADSE no ha portat cap proposta de cara al 20N.

5. Reflexió i debat 20-N

  • S’observa que l’ADSE va una mica massa endarrerida en aquest tema i es demana que es coordini una acció contundent i de pes per demostrar que un dels punts clau del moviment està enfocat als polítics.
  • Proposa jornada de reflexió el 19-N. Recorda q la desobediència civil a pl. Catalunya va afavorir la cohesió del moviment. Creu que seria útil fer formació, difusió i propostes des dels barris.
  • Un company creu que és important tocar el 20-N, però encara més important atacar a diari el sistema. Creu que fer totes les accions al voltant del 20-N seria d’ingenus. Diu que porta molts anys no votant per ser antisistema, però ara sí vota: es vota a sí mateix i contra el sistema. Creu que cal preparar seriosament una proposta per portar a l’espai de coordinació. Fa una proposta concreta: a través de les eines informàtiques, fer un atac concret i determinat enfocat a fer una sotragada real al sistema.
  • Una companya proposa enfocar el debat a com s’encara de manera individual el procés electoral. El que sembla evident és q les eleccions no serviran per canviar les coses perquè el sistema està tan protegit que resulta pràcticament intocable. Creu imprescindible despertar consciències perquè la gent faci el que cregui oportú però des del coneixement de la situació i amb una posició crítica. Fer molta pedagogia i divulgació d’idees crítiques. Proposta: portar enganxina amb emblema, no dient el que s’ha de fer sinó quina actitud tenir cap al fet electoral.
  • El treball de conscienciació s’ha de fer molt abans del dia 19, perquè ha de tenir rodatge i contundència.
  • Cal aprofitar l’oportunitat per fer veure les nostres idees i, sobretot, les intencions dels partits majoritaris. Demana celeritat en l’organització per visibilitzar propostes concretes. També adverteix de la importància d’informar sobre el vot en blanc i quina incidència té en el sistema electoral.
  • Cal no demanar el vot a ningú, però tampoc demanar no votar. Es qüestiona si cal demanar de manera unitària un acte que manifesti el sentiment de no-representació o no. Si hi ha manifestació el 13-N és possible que també hi hagi acampada. Com hi ha varis grups de treball sobre les diferents opcions (no votar, nul, en blanc, etc.) expliquin què hi ha en cada vot. Valora pros i contres d’acampades als barris o a pl. Catalunya.
  • Sobre coses que es van dir a l’Espai de Coordinació: algú va comentar que caldria fer un grup d treball per recollir les diverses propostes dels barris i difondre-les. Si avui traiem alguna proposta, que es pugui llençar.
  • S’apunta, de cara a les possibles acampades, que farà fred el 20-N. Que la proposta no vagi enfocada al que hem de fer i el que no, sinó a desvetllar el circ electoral i denunciar el sistema. Que cada qual faci el que cregui.
  • És una pantomima però ens hi juguem molt.
  • Coincideix en que anem endarrerits. Fa una crida a intentar desmuntar el sistema des de dintre i participar de manera activa i crítica contra el sistema.
  • És absurd intentar definir una actitud comuna de l’assemblea perquè és molt diversa de pensament i mentalitats. Millor fem una campanya i acció contundent. No veu efectiu ni que tinguem temps ara per coordinar-nos amb altres barris.
  • No som apolítics i estem en contra d’un sistema de partits. Es proposa fer una autèntica campanya política en tota regla sobre el programa de l’ADSE, q no és a les urnes sinó al dia a dia. La nostra feina no és dir a la gent què votar i què no sinó vetllar pels interessos de les ciutadanes i ser proactius per canviar el sistema.
  • No creu que cap partit majoritari estigui per la labor de trencar amb el sistema i els minoritaris aspiren a ser majoritaris, per la qual cosa no ofereixen cap solució. Nosaltres ens hem autogestionat i hem actuat, i hem tingut una incidència, i hem de fer veure que no hi ha un camí dins de la democràcia representativa: cal apostar per autogestionar les nostres vides. Apropar a la gent la idea que cada individu no pensa de manera petita ni de manera errònia sinó que és un potencial per canviar el sistema.
  • Proposta concreta: campanya “és mentida” desvetllant les fal·làcies q es fomenten des del sistema electoral, amb cartells, octavetes, enganxines…
  • Cal anar a allò concret: cal q cadascú decideixi la seva vida dia a dia. Continuar amb el nostre dia a dia és la nostra feina, però cal una campanya contundent contra el 20-N per demostrar que no són ells sinó nosaltres qui decidim el nostre destí, i concretar propostes per no escampar massa propostes alhora i que no siguin efectives. Si hi ha un consens entorn a què representen les eleccions, fer tota la campanya entorn a això.
  • Campanya d’informació per involucrar també totes les associacions de veïns i incidir en el que s’està creant a les assemblees. S’estan fent multitud d’accions, però igualment cal elaborar alguna cosa contundent.
  • Contraposar el sistema electoral representatiu i partidista al model proposat per les assemblees, horitzontal i directe, incidint en el fet que és l’únic espai que ofereix veu i opinió a cada ciutadana. Proposa campanya a tres bandes: enganxines, xapes i divulgació, i fer-ho el 19-N per desobediència civil. I tres propostes concretes: dació en pagament, prou retallades i no pagar el deute.
  • Suggereix jornades de debat més personalitzat sobre el tema per contrastar opinions.
  • Discrepa: cada dia hem d’estar per nosaltres i contra l’explotació. Però també emfasitza que sí hi ha diferencies entre les conseqüències que pot tenir que surti un partit o un altre i amb quin marge es guanyin unes eleccions.
  • Es demana que les comissions facin propostes. Que cada comissió ho treballi a les seves reunions i portin propostes concretes dimecres que ve.
  • Recull propostes: informació divulgativa al llarg dels dies previs + acció concreta (ocupació?) + diversitat d’accions públiques de visibilització.
  • Un company adverteix que el govern de la Generalitat té pocs diners i, per solucionar-ho, segueix endeutant-se cada vegada més. Cal fer ingressar més diners.
  • Un altre company li contesta que les assemblees no retallen perquè es fan de manera horitzontal i solidària. Els membres de l’assemblea estem preparades per fer un debat estès i seriós sobre el tema econòmic i les mentides que l’envolten.
  • Es demana donar forma a tot el q s’ha dit com a proposta concreta.
 • OPCIONS: Posicionar-se o bé no posicionar-se però fer actes de visibilització de la filosofia i manera d’actuar a l’assemblea. La continuació del debat es posposa fins a la propera assemblea perquè tothom maduri el tema al llarg de la setmana. Mentre no s’arribi a un consens podem començar a fer difusió sobre les fal·làcies que envolten al sistema electoral.
 • Es vota tirar endavant amb l’elaboració de materials de denúncia: 2 vots en contra, 5 abstencions, majoria a favor.

– Es proposa que a la cafeta de divendres s’inclogui un debat sobre el posicionament de l’ADSE sobre les eleccions, però que no es voti encara sinó la setmana que ve.

– Es parla de la possibilitat de treballar conjuntament amb altres barris.
– Cal definir el posicionament sobre el que difondrem i quin missatge transmetrem.

6. Comissions

6.1. Grup de treball “festes de tardor” (valoració breu)

El treball va estar bàsicament centrat en la comissió de difusió. Es valora molt positivament la col·laboració d’algunes persones de l’ADSE molt activa i q no estan a altres comissions. Es valora negativament la falta d’implicació de moltes persones habituals de l’assemblea. S’aclareix un moment de tensió amb el dinar en què semblava que no hi havia prou, però finalment es va resoldre sense problemes. També hi va haver problemes amb la furgoneta, que portava retard, però també des de la gent que estava als punts de quedada (Ateneu, 210…) que també va fer tard i no ho tenien preparat en arribar la furgoneta. A les taules de debat va haver-hi problemes per dificultats en trobar els ponents. El resultat, però, tenint en compte els contratemps, va ser prou positiu. De cara a fora va ser molt positiu i no va ser un acte només de cara endins perquè hi va consumir molta gent q no està a l’ADSE. El sentiment de cremar-se es va notar sobretot al final, quan per recollir només van quedar 9 persones, desentenent-se la resta de l’ADSE. També es demana la col·laboració en les tasques de neteja.

Valoració econòmica:

 • Despeses: 445 euros gross mercat; 52€ begudes de la terra+vermut; 30€ gasolina, 25€ pa, 5€ de fotocòpioes = total 557€
 • Ingressos: 375 € tiquets dinar; 248€ barra+esmorzars = total 623.
 • Marge de benefici: 66€

[Es podran vendre a l’Ateneu begudes de la terra i llaunes, i tenim material per fer cafès d’aquí a dos mesos, q això tb seran beneficis a llarg termini]

 • Diners que podem recuperar: 108€

Valoracions personals:

 • Feliciten per les festes de tardor i es veu un problema de difusió d’actes. Cal més fluïdesa tant a nivell de dins del barri (i de fora de l’assemblea) com d’altres barris.
 • Creuen q hi ha hagut molta participació a les Festes de Tardor. El problema de l’endogàmia és més un tema social que una responsabilitat de l’assemblea, perquè ja ens visibilitzem el màxim q podem.
 • Al matí va haver-hi molta participació, força bé. A la tarda en canvi, sí que es va percebre un desenteniment per part dels que no es van quedar i que haguessin pogut ajudar i facilitar molt la feina als pocs q es van quedar.

6.2. Economia

 • Fan llista de materials necessaris però conviden a les comissions a fer saber les necessitats que tinguin.
 • Ja que finalment posen el pot, els bons d’ajut es deixen per a vendre durant actes i cafetes.
 • Comptes de festes de tardor (*explicat abans)
 • Acte 17 desembre: es demana a qui conegui artistes/cantautors. També fer algun acte de formació a la tarda.
 • Llistat d’entitats del barri que comptin amb un espai. Demanen que alguna persona concreta se n’encarregui.
 • Propera reunió dimarts 1 a les 21.30h a La Resposta.

6.3. Coordinació

 • Proposa avençar les assemblees a les 20h. Es vota: la gent en contra diu que no vindrà prou gent (al·legant que avui a les 20.30h érem només 30 persones). Es defensa la idea perquè molta gent arribarà tard però també que hi ha molta gent que no pot acabar tan tard, es valora que es perdrà gent sí o sí, ja que dedicar-li tantes hores satura. Acabar tant tard com ara també fa perdre gent.
 • Es proposa quan arribi el fred fer les assemblees a un espai tancat. Es diu que està bé que sigui tancat però que sigui públic, perquè ens hem de visibilitzar, es demana que sigui el vestíbul del Dos de Maig. Es diu que l’espai del carrer Sardenya que s’ha oferit al moviment no és públic, però és de tothom perquè és del banc.
 • Plenari de l’Ateneu: reunió dia 29 a les 10h, l’ADSE estarà convidada i tindrà veu però no vot perquè no ha participat en els debats previs. Es demanen voluntaris que hi vagin (només s’hi ofereix una persona).
 • Equip de so: la persona que l’ofereix no pot arribar puntual a l’hora de l’assemblea, així que diu que algú haurà de passar a buscar-lo per casa seva al matí i ell ja se l’emportarà de l’assemblea.

6.4. Acció

 • Valoració acte xarcuteria: positiva (13 persones), es van donar pamflets sobre la precarietat laboral. Van venir els mossos i es van dispersar. La propera concentració es decideix, davant l’actuació de les forces repressives, mantenir-se al lloc i assumir el risc. L’afectada va tenir por i per això es va interrompre. Es reflexiona sobre la importància de respectar-ne la voluntat.
 • Cafeta divendres 28, 21h, pica pica i sopar per 3€ a La Resposta.
 • Del 13 al 25 novembre, jornades sobre la violència de gènere.
 • Cercavila primer dimecres de cada mes: proper dimecres 2 a Fort Pienc.
 • Es vol fer una acció referida a educació, però primer volen saber si les AMPAS estan coordinades en aquest sentit.


6.5. Formació

Taller d’assemblearisme. Hi ha hagut contratemps d’última hora, però finalment es decideix fer-ho a l’hora prevista. Segurament l’acte es reprengui més endavant per tal de coordinar-ho amb la Universitat Indignada.
6.6. Difusió

 • Es passen papers per fer apuntar-se als punts d’informació de dissabtes
 • S’ha enviat un mail a acció per la cafeta de dissabte 28, però no han rebut resposta. També s’ha fet el material de difusió per al taller d’assemblearisme (una mica de consternació quan es pensava que es canviaria la data).
 • El proper butlletí estarà llest per l’11 de novembre.
 • Es proposa que es faci un calendari amb tota la gran quantitat d’actes que es fan.

Es debaten i decideixen horaris i lloc d’assemblees al novembre

 • De 20.30 a 22.30 és quant més gent hi ha.
 • El problema no és només l’hora sinó també com es fa. Demana que l’assemblea atorgui al moderador prou autoritat per tallar si és necessari per cenyir-se a l’ordre del dia.
 • Pensa que la figura del moderador JA TÉ aquesta responsabilitat, potser no cal passar-ho per assemblea. Hi ha hagut vegades que hem vist que ens allargàvem i hem passat punts al dia següent. Demana ser pràctics a l’hora de prendre decisions.
 • Podem provar si avançant-ho mitja hora ve més gent, pot ser una bona ocasió per fer la prova. Sabem que no s’acaba mai a l’hora, és un problema endèmic de l’assemblearisme i el millor que podem fer és respectar els rols del moderador i de qui pren el torn de paraula i l’ordre del dia. També cal respectar el sistema de votació i el que s’entén per consensos. Tot és una qüestió de pràctica i respecte.
 • Si és en un lloc públic millor.
 • Demana informació sobre aquest espai que es proposa al carrer Marina (espai de teràpies naturals) i han decidit cedir-lo al “moviment 15-M”. Té tres plantes, sales de reunions amb connexions a internet, però tot es limita a si hi ha o no sales lliures. També es fa servir per altres coses, com allotjament a activistes represaliats. Carrer Sardenya (centro Aureas) (entre València i Aragó).

Votació:

 • Fer les assemblees de 20.30 a 22.30h amb ordre del dia rígid -> 13 vots
 • Fer les assemblees de 20h a 22.30h -> 10 vots

Per falta de consens i poca diferència entre votacions i, sobretot, perquè passades les 23.20h hi ha poc quòrum a l’assemblea i es va decidir que no es prendrien decisions passades les 23h.

[Acció informa que, llavors, el cercavila es farà a les 19.30h, al lloc on es fa l’assemblea: plaça del Fort Pienc]

7. Altres

 • Proposen a economia que “soplin la pasta” a la gent de fora de l’assemblea amb els bons d’ajut per col·laborar a l’ADSE.
 • Es dona per tancada l’assemblea a les 23.26h.

Propera assemblea: dimecres 2 de novembre, 20.30h a la plaça del Fort Pienc (previ cercavila a les 19.30h)

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: