Ocupació a Nou Barris

Després de la manifestació del 15-O, una de les accions que més ressò ha tingut ha estat l’ocupació d’un edifici a Nou Barris per tal de reallotjar famílies que havien estat desnonades. Algunes companyes de l’ADSE estan participant activament de la resistència i ens en fan arribar la crònica.

15-O69

Aquesta nit set membres de l’ADSE hem anat a donar suport a l’ocupació de l’edifici del carrer Almagro, al barri de Nou Barris, que el dia 15 d’octubre, al finalitzar la manifestació, es va ocupar per tal de reubicar en els seus pisos a famílies de diferents barris de Barcelona que han estat desnonades. A dia d’avui ja s’han instal·lat 11 famílies. La nit ha estat força intensa, hem dormit poc i amb força expectació sobre el possible desallotjament.

Només arribar hem realitzat una petita assemblea informal per tal d’organitzar la resistència en el cas de que es produís el desallotjament. Hem decidit que en tres punts estratègics d’accès al barri es posicionarien diverses companyes per tal d’avisar ràpidament per telèfon si divisava l’arribada de les furgones, s’han apuntalat per dins el diferents accesos a la finca i hem anat a buscar valles per tal de rodejar l’accès a la porta principal, per entorpir i guanyar una mica de temps davant d’un possible desnonament. Sabíem, que essent, entre cinquanta i seixanta persones, més les respectives famílies, la única opcíó que podíem plantejar era dificultar el desallotjament, per guanyar temps i així poder fer una crida a d’altres companye per que vinguessin a donar suport.

Unes companyes de l’Adse han estat en un dels punts de vigilància, passant força fred, submergides en el seu sac de dormir i gairebé passant per “homeless” davant de patrulles de guàrdia urbana i de mossos d’esquadra que de tant en tant passaven per allà i miraven amb certa cara d’extranyesa. Val a dir que aquestes situacions, compartir aquestes experiències repletes d’emoció, tensió, però també d’alegria per estar fent el que estàs fent, serveixen per establir uns lligams mé forts entres les companyes que estàs compartint l’experiència i encara que només sigui per això, ja val la pena.

D’altres companyes ens vam quedar a  dormir justament davant de la porta de la finca, dintre de les valles de seguretat que havíem muntat. No hem dormit gaire. A les 8h d’aquest matí ens hem despertat envoltats de càmares que estaven filmant com dormíem i buscant  a gent per fer entrevistes. Les companyes de l’Adse que restàvem davant de la porta hem decidit, esquivar les demandes de la premsa i optar per anar prendré un esmorçar calentó al bar del costat. Ha estat molt curiós, perquè mentre estàvem esmorzant al bar amb d’altres companyes que hem compartit la nit, per la tele estaven sortint imatges en directe de la finca i seguidament al molt “honorable pokemon” Felip Puig essent entrevistat i donant la seva opinió sobre l’ocupació de Nou Barris.

De moment la valoració és positiva, ja que hem pogut resistir, però sembla ser que el dia d’avui és vital pel futur de l’ocupació, ja que aquesta nit farà 48h de l’ocupació, que és el plaç que hi ha per poder fer un desallotjament express. En el cas, de superar aquest temps, tot estaria al nostre favor, ja que els processos per fer un desallotjament serien molt més lents.
Per això estaria bé que, durant el dia d’avui, ens anèssim passant per Nou barris, per donar suport i que sempre es vegi un nombre important de persones al davant de la finca i sobretot, estar pendents d’una possible senyal d’alarma en cas de desallotjament per poder anar ràpidament, qui pugui, per donar suport i entorpir el mateix.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: