Ordre del dia de l’assemblea del 12 d’octubre i acta anterior (5oct.)

  • Proposta d’ordre del dia
  • Prèvies
  • Lectura de l’acta anterior
  • Activitats per al 13-14-15 d’octubre
  • Proposta de relació amb els mitjans de comunicació
  • Proposta de la comissió d’Economia
  • Comissions (Festes de tardor, Acció, Coordinació, Formació, Difusió)
  • Altres

Acta del 5 d’octubre del 2011: Pl. del Fort Pienc

Prèvies

informació sobre els detinguts pels fets del Parlament: demà començaran les declaracions dels detinguts a Madrid a l’Audiència Nacional.

– La “troica” demana la suspensió del salari mínim a Grècia.

– Una empresa demana a les seves treballadores que es posin un cartell a l’hora d’anar al lavabo.

Lectura de l’acta anterior

Es fa una esmena.

Lectura i aprovació de l’ordre del dia

S’aprova un canvi d’ordre dels punts respecte a l’ordre del dia proposat d’entrada.

Relació de l’ADSE amb els mitjans de comunicació

El debat comença amb una proposta de fer servir els mitjans de comunicació per tal de poder publicitar l’assemblea i les seves activitats.

Es fa l’apunt que a l’hora de parlar amb un mitjà de comunicació s’ha de diferenciar sobre parlar en nom de l’assemblea o a títol individual, és a dir, com a membre de l’assemblea.

Es diu que s’ha d’anar amb compte ja que els mitjans de comunicació publicaran el que els hi convingui. Es parla d’acudir a altres mitjans de comunicació alternatius.

A l’hora de donar informació als mitjans de comunicació es proposa que només traslladem les valoracions aprovades per l’assemblea.

Es fa la proposta de contactar amb mitjans de comunicació com els diaris d’internet (com vilaweb), que a l’hora de fer un acte se’ls pot avisar perquè vinguin.

Es fa la reflexió que els mitjans de comunicació son els que ens criminalitzen. Si es fan actuacions contundents els mitjans ja vindran a cobrir les notícies.

Es tanca el torn de paraula, com que no hi ha hagut un consens es proposa que la comissió de difusió faci una proposta dels mitjans de comunicació que hi ha i quins ens poden ajudar a l’hora de fer expansió o de retransmetre els nostres actes.

Economia de l’ADSE

Encara no s’ha aclarit l’economia de l’Assemblea. Es demana la lectura de l’acta anterior, on hi ha el balanç de l’economia, i per saber els diners que es destinen al material com ara fer cartells.

Es fa la proposta de fer una caixa de resistència per tal de poder pagar les possibles multes.

Es proposa crear una comissió per tal de gestionar-ho ja que és una feina molt feixuga per que només la faci una persona.

S’han de proposar activitats per tal de guanyar diners, o obrir cafeta (a l’ateneu popular de l’Eixample).

El dia 15 es passarà una caixa per tal que la gent aporti el que pugui per tal de gestionar les assembles de Barcelona (es suposa que son les del 15M).

Es proposa passar “un pot” per tal que cadascú aporti el que vulgui.

Es vota i s’aprova la creació de la comissió d’economia. S’hi apunten quatre persones i s’acorda que portin propostes de gestió.

Informació de la reunió de la coordinadora de barris del 30set.

Després de l’estiu s’ha notat la baixada d’assistència.

El barri del Clot es veu que les assemblees les fan més com a punt de trobada. Es va parlar sobre els desnonaments i la difusió que feien per la manifestació del dia 15.

Molts barris estan treballant el tema de sanitat i de xarxa de suport mutu (en tema de l’assetjament sexual, treballadors, desnonaments, transports).

El guinardó, raval, gòtic, van assistir a la reunió del grup de treball de la coordinadora de barris i van informar sobre el que van proposar. Es tracta d’arribar a un consens per trobar uns acords mínims.

El primer és que no es digui coordinadora, sinó espai de coordinació.

Que hi puguin anar les persones que vulguin, però que nomes dues persones per assemblea tinguin veu.

La periodicitat serà quinzenal, però amb flexibilitat segons les necessitats.

A l’espai de coordinació els barris fan propostes a les quals un, alguns o tots els barris poden sumar-s’hi. En cap cas es prendran decisions d’obligat compliment per als barris.

Aquests acords mínims coincideixen amb els acords que van sortir dels debats de l’ADSE per tant no cal tornar-los a discutir.

El dia de la trobada es va proposar una altre reunió de desencallament (casc antic) i es demana que a la pròxima reunió hi assisteixi una persona de cada barri. S’ha tornat a quedar el dia 11 a la Rimaia.

El pròxim espai de coordinació es farà a Sant Andreu el dia 21 a les 19h.

Comissions

Acció

La manifestació de dilluns a pl. Catalunya va anar molt be, es va sortir a encartellar, la gent va respondre amb rapidesa.

A la reunió prèvia es va parlar de la filla de la Carme, que treballava en una situació precària i no li volien pagar els dies treballats, es va fer un grup de suport per tal de parlar amb l’amo, se li ha pagat una part, però s’ha de seguir endavant per tal que rebi el seu sou. Hi ha la proposta d’anar allà al davant a repartir octavetes desprestigiant a la carnisseria i si no funciones es miraria de fer una acció mes contundent. Es proposa també recórrer a una inspecció de treball.

Es valora positivament l’assemblea del dos de Maig i es proposa convocar-ne una altre pel dia 13 per tal de parlar de les accions dels 14 i 15, la proposta és okupar Sant Pau i Dos de Maig. S’aprova.

Acció esta gestionant les xarxes de suport mutu, i es proposa crear una xarxa aquí al barri, ja que son xarxes autònomes a les assemblees, se’ns convida a participar-hi ja que estan tractant temes laborals, sexistes, el banc del temps, la tenda gratis. (interessades parlar amb la Lídia).

El comitè d’empresa del 2 de Maig no els hi interessa que assistim a les seves assemblees, ells també defensen la sanitat pública, però com que no volen que els facin fora no participaran amb nosaltres. Ells prioritzen la seva situació laboral, a la situació social que estem patint la societat.

Es valora que s’han de defensar els hospitals del barri hi estiguin d’acord les treballadores o no, es proposa per tant fer l’acció sense intervenir en l’activitat de l’hospital, per no confrontar-nos amb les treballadores. La setmana que ve s’acabarà de parlar com es porta l’acció d’okupar. Dues persones de l’ADSE aniran a parlar amb les treballadores de l’hospital.

Coordinació

Es proposa que cada comissió pengi les seves propostes al calendari.

Es va fer la reflexió que tenen la sensació de que s’està creant tensió i que s’ha de fer un esforç per tirar endavant, s’ha de prendre una actitud positiva i constructiva a l’hora d’assumir les tasques.

Convocatòries:

El clot demana anar cap al Dos de Maig a les 18.30h.

Divendres 7 a les 19h hi ha una reunió per preparar la manifestació del 15 i recollir material i informar sobre les okupacions que tenim planejades.

El dia 12 es farà dinar popular i se’ns convida a muntar una paradeta.

Es proposar fer els cafès de desprès del dinar popular, es comentarà amb l’esquerra independentista del barri.

Es farà assemblea dimecres 12 al Fort Pienc.

Formació

Està buscant textos per tal de poder muntar jornades de formació, es proposa fer al llarg de l’any quatre edicions, o l’altre seria fer un cop al mes caps de setmana de formació.

Es demana que s’uneixi més gent a la comissió de formació.

l’Assemblea de la llagosta refusa qualsevol creació d’un partit polític que utilitzi l’emblema del 15M i ens demana que ens hi sumem.

Proposen buscar un dia per fer un taller, es proposa el 5 de novembre.

Difusió

Proposa posar plafons informatius a dos de maig per tal de fer difusió. Pel dia 15 aniran a buscar més cartells i octavetes, s’està tancant la segona edició del butlletí i es començarà a fer el tercer.

Grup de treball festes de tardor

El dia 22 es muntarà un dinar popular i necessiten gent per participar en el muntatge.

Educació (informació d’universitats)

Aquest divendres a les 9h a palau reial es munta una concentració en contra de la inauguració del curs per part d’Artur Mas.

Dissabte a les 11h hi ha assemblea general d’universitats i es planificarà el curs de mobilitzacions i Vaga General d’universitats el dia 17.

Propostes per al 14 i 15 d’octubre

Proposar a les altres assemblees fer una proposta conjunta per tal d’anar tots junts a la manifestació.

Estar pendents de les detingudes sobre el dia del parlament.

Estar pendents del desallotjament de la resposta, per si es convoca alguna cercavila.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: