Ordre del dia de l’assemblea del 5 d’octubre i acta anterior (28set.)

 • Prèvies (informació sobre els detinguts del 14 i 15J)
 • Lectura de l’acta anterior
 • Lectura i aprovació de l’ordre del dia
 • Economia de l’ADSE (material i caixa de resistència)
 • Informació de la reunió de la coordinadora de barris del 30set.
 • Comissions:

Acció / Coordinació / Formació / Difusió / G.T. Festes de tardor

 • Educació (informació d’universitats)
 • Valoració de l’assemblea extraordinària del 2 de Maig i ocupació de Sant Pau
 • Propostes per al 14 i 15 d’octubre
 • Relació de l’ADSE amb els mitjans de comunicació
 • Altres

ACTA DE L’ASSEMBLEA DEL 28 DE SETEMBRE

Actualitzada amb l’esmena presentada i aprovada a l’assemblea del dia 5 d’octubre.

 

LECTURA DE L’ACTA ANTERIOR

Cap esmena.

PRÈVIES

– La Núria parla de la seva preocupació sobre la franja d’edat entre 14-18 anys perquè és una energia forta que no participa en cap moviment. Aquest tall d’edat està molt infantilitzat i s’ha d’intentar que pensin en els problemes que tenen. Proposa que l’assemblea faci presencia a l’institut La Sedeta. Ja ha parlat amb personal d’allà i hi estan d’acord. Es proposa anar a la classe de 4rt d’ESO (14-15 anys), durant la hora de tutoria setmanal que tenen. Recorda que l’ADSE no està present en educació. Demana que algú més l’acompanyi i l’ajudi a preparar el guió. Proposa al Víctor, que accepta.

L’assemblea aprova la proposta.

– El Rodolfo aclareix que durant la reunió del grup de treball de preparació del 15 d’octubre va dir que consultaria si podia aconseguir la burra però no va assegurar res, contràriament a com figura a l’acta del grup de treball. La burra no és nostra, pertany a un particular.

LECTURA I APROVACIÓ DE L’ORDRE DEL DIA

S’aprova sense esmenes.

COMISSIONS

Coordinació

Es comenta que va anar molt bé que totes les comissions coincidissin al mateix lloc i hora dilluns passat.

S’exposa la convocatòria de la coordinadora de barris del divendres 30, a les 20h a l’Espai 210. Es demana dos voluntaris. S’ofereixen dos persones per assistir-hi.

El mateix dia 30 hi ha una reunió per dinamitzar l’assemblea general del dissabte 1 d’octubre. Aquesta convocatòria surt de l’assemblea de Sant Antoni per preparar les mobilitzacions del 15O. Es discutirà al punt del dia pertinent.

Informen que tal i com van suggerir diverses persones la passada assemblea s’ha optat per unificar els punts de informació i propostes de les comissions.

Formació

Insisteixen en la idea fer un taller d’assemblearisme. Proposen el 22 d’octubre, però coincideix amb les festes de tardor, així que demanen com podem trobar un dia per fer-ho.

Expliquen que volen muntar una assemblea on s’escenifiquin els conflictes habituals.

Demanen que la gent llegeixi els documents sobre assemblearisme per anar preparats a la reunió i que a banda de la gent de formació s’hi apuntin entre 10-15 persones més. Demanen que hi vagi la major quantitat de gent possible.

A l’ateneu hi ha un grup de teatre i estaria bé que participessin. Es podria gravar en vídeo i ser un document útil.

Als tallers ve molt poca gent, criden a tothom per trobar una manera de comunicació que sigui efectiva. Proposen que es pengi una pancarta amb antelació, 2-3 dies abans de l’acte.

També és necessari comunicar a altres assemblees els actes que fem. Pregunten si l’n-1 pot ser l’eina perfecte per aquesta tasca, o quins altres mitjans de comunicació utilitzem.

– Es comenta que el grup de teatre ja no hi és a l’ateneu, però n’hi ha d’altres.

– S’explica que a l’n-1 de moment hi participen pocs barris, però es pot utilitzar com una eina més de difusió.

Difusió

Sobre els punts fixes d’informació expliquen que materialment es poden fer però falta gent. Demanen participació.

Les xapes les venem a l’assemblea a 50cèntims i a la resta de llocs a 1€.

Han fet canvis al perfil de facebook per problemes amb la gestió de l’spam. S’ha convertit l’usuari en pàgina però la resta es manté igual.

S’ha trobat un web on tenen millors preus per fer samarretes, i faltarien pocs diners per poder fer una comanda, concretament 35€.

El butlletí número 2 està llest per enviar a imprimir. 500 butlletins costarien 100€.

Aprofitant que canviem l’assemblea de lloc hem de fer encartellada per recordar-ho. Tenen un pressupost de 1000 dinA3 grocs per 109€.

Només volen anunciar l’octubre perquè els cartells no duraran més d’un mes i a més no és segur a on ens reunirem els propers mesos.

– Els cartells s’han d’enganxar i no hi ha gent per enganxar-ne tants.

– Una persona s’ofereix a venir dimecres que ve a Sagrada Família per avisar a la gent que no estigui assabentada del canvi de plaça.

– S’informa que l’assemblea disposa de 263€. Amb el que falta cobrar de l’ateneu i del dia a la resposta s’arribaria a 453€. De xapes s’han d’afegir 68,50€ més. Es pot pagar tot però ens quedarem gairebé sense res.

– Es proposa posar una voluntat per recollir diners. Portar una guardiola a l’assemblea.

– Fa falta també paper de pancarta. Poden ser uns 100€.

– Una persona ofereix paper de fondo fotogràfic per fer pancartes i una altre ofereix recollir material sobrant d’una impremta per cartells i pancartes.

S’aprova fer les samarretes, els cartells i els butlletins. S’enviarà un mail a tothom per avisar quan tinguin llestos els cartells.

Proposta perquè hi hagi una llista de correu per tothom.

– Responent això es demana que la gent s’apunti a la llista de correu de l’ADSE.

Un membre de l’assemblea posa per iniciativa pròpia una bossa per deixar calers. Es genera un petit debat perquè no s’ha discutit ni aprovat a l’assemblea. Hi ha gent que hi aporta diners.

Acció

Van encartellar sobre el 2 de Maig i van informar sobre l’assemblea extraordinària de demà. Aquest 29 hi ha un autobús combatiu que arriba a les 10:30h a Sant Pau i a les 11:10h al 2 de Maig. L’assemblea extraordinària coincideix amb la mani.

El pròxim dimecres és el primer del mes i toca cercavila. Proposen sortir a les 19.30h de la Plaça del Fort Pienc i centrar-la en la mani del 15 d’octubre. S’explica el recorregut pel barri i que és possible que hi participi una batucada.

Hi ha una trobada sobre xarxes de suport mutu al poble nou on hi participen barris que ja tenen xarxes funcionant. S’ofereixen 3 membres d’acció per anar-hi.

Es parla de crear una comissió d’habitatge, però es debatrà més endavant.

La Carmen explica el problema laboral de la seva filla i del que va parlar amb l’empresari i el seu gestor. Va comentar també l’acció de pressió que va fer amb ajuda de membres de l’ADSE. Creu que la seva filla cobrarà el que li toca i es queda a l’espera de noves notícies.

Al senyor Àngel li donaran d’aquí un mes un pis al carrer Marina.

A la columna del barri cap a la manifestació de l’altre dia eren només 13 persones. Es demana que la gent vingui i s’impliqui. Si a la cercavila no ve gent no es farà cap més.

Convocatòries:

Desnonament demà a les 6h al carrer sant pau 109.

Concentració dijous 29 a les 12h a la casa de les punxes per protestar contra el Triodos Bank per finançar un centre de menors que acumula denúncies per maltractaments.

– Es recorda que hi va haver la manifestació per l’habitatge, la cercavila pel desallotjament de la resposta i la concentració dels antiavortistes.

– S’explica que a aquesta última els catòlics eren molts, i hi va anar molta gent del Guinardó i pocs de l’ADSE. La policia els va encerclar perquè poguessin marxar els catòlics. La policia va acabar carregant. Es recorda que es reuneixen cada 25 de mes.

Es genera un debat entorn a aquest tema i què s’hauria de fer.

– Diumenge hi ha una concentració de Plataforma per Catalunya a Sant Jaume i es demana concentrar-se a les 10h del matí perquè no puguin entrar a la plaça.

SANITAT

Hospital de Sant Pau:

Treballadors, veïns de Sant Andreu, Clot i de l’Eixample van decidir acampar a l’hospital demà a la nit.

Hi ha un expedient de regulació que pretén tancar 36 llits i reduir consultes i altres serveis. Avui hi ha hagut reunió i les centrals sindicals s’han negat a negociar cap retallada. no volen ser còmplices de l’ERO ni les retallades. El comitè d’empresa està compactat. Serà per tant el primer ERO a la sanitat publica aprovat per l’administració.

El comitè s’ha afegit a l’acampada. Es dormirà al vestíbul. El Clot passarà la peli “Sicko” de Michael Moore. No se sap quants treballadors es quedaran. S’ha d’arribar abans de les 22h perquè tanquen les portes.

A les 20h hi ha l’assemblea al 2 de Maig. Es proposa fer un punt allà i traspassar l’assemblea a dintre del hall de Sant Pau.

No hi ha ordre del dia per aquesta assemblea.

Es proposa parlar de la situació al 2 de maig, propostes d’accions i parlar dels CAPs, de Sant Pau i sanitat en general.

Es decideix moderador i qui prendrà torns de paraula. Es queda a les 19h per preparar l’assemblea.

– S’informa que la generalitat no està pagant a centres de disminuïts i residencies de gent gran.

– Es proposa fer un llistat de les retallades concretes.

PROPOSTA DE MOBILITZACIÓ 15 OCTUBRE

S’explica la reunió preparatòria que hi va haver per preparar el 15O i es llegeix el text resultant.

– Tot es decidirà a l’Assemblea general de dissabte 1, per tant no cal que discutim res nosaltres.

Es discuteix sobre la presència del camió que posa música a les manis. Surten queixes de que agafa molt protagonisme i no se sent la gent. Molesta i s’ha de pagar entre tots.

– Es proposa portar més megàfons.

Hi ha consens en que no es vol música i no es vol el camió (no es vota a ma alçada).

Es discuteix sobre la participació de l’ADSE donat que és una mobilització que ens arriba ja muntada. No queda clar qui i com paga els cartells i el camió.

S’aprova assistir a la manifestació del 15O com a ADSE, però  s’anirà a títol individual a l’assemblea general del dia 1.

La gent que assistirà divendres a la reunió per preparar l’assemblea general de dissabte comentarà lo del camió, cartells i falta de representació dels barris.

– A part d’això es proposa que el 15 sigui la conclusió de tota una sèrie de mobilitzacions dels propers díes. Es proposa ocupar universitats, hospitals, CAPs, durant 24 hores i sortir cap a la manifestació.

RELACIÓ DE L’ADSE AMB ELS MITJANS DE COMUNICACIÓ

Es deixa per al següent dia per falta de temps.

ALTRES

S’aclareixen detalls del desnonament de demà.

Fi de l’assemblea.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: