Assemblea de sanitat i ocupació de l’hospital Sant Pau

El passat dijous 29 de setembre,  l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample Dreta  va convocar una assemblea oberta  extraordinària en defensa de la sanitat pública davant de l’hospital Dos de Maig. Vora de dues-centes persones s’hi aplegaren, tallant el carrer Indústria i Dos de Maig.

IMG_5380

Les treballadores d’aquest hospital van iniciar una acampada a inicis de juliol davant l’avís per part de la conselleria de sanitat  del tancament de l’hospital, ja que van anunciar que  no podien complir amb el compromís de l’administració anterior de pagar els 25 milions d’euros que costa l’edifici, propietat de la Creu Roja.

En aquests moments està obert un procés de negociació entre CSI (Consorci Sanitari Integral), la Creu Roja i un col·lectiu de metges que pretenen comprar l’hospital per convertir-lo en una S.A. que obriria les portes a les mútues privades. El comitè d’empresa  de l’hospital ha cedit a la por davant de l’amenaça del tancament,  aturant les mobilitzacions, enlluernat pels cants de sirenes que deien que l’hospital es convertiria en una cooperativa amb participació de les treballadores.

Aquest  desolador panorama és el que va plantejar a l’assemblea un delegat sindical de la CGT que no forma part del comitè d’empresa. Va recalcar que hi havia molta por entre les treballadores, ja que han anunciat que “sobren” 30 llocs de treball dels 400 que hi ha actualment, en la nova empresa que es constituirà. Tot i aquest panorama de desmobilització de les treballadores, les veïnes han seguit fet cassolades diàries davant de la porta de l’hospital del barri. Les AAVV de la Sagrada i Família i del Clot han recalcat el seu no rotund a la privatització de l’hospital i així ho han fet saber en les reunions en què han estat convocades amb la Creu Roja.

En aquesta assemblea també van assistir les treballadores i el comitè d’empresa de l’hospital de Sant Pau i el comitè d’empresa de la mútua de Terrassa. Ambdós són dels pocs hospitals que s’han negat a negociar les retallades. Les companyes de Terrassa feren una crida a la unitat dels comitès d’empresa en lluita del sector.

Cap a dos quarts de nou l’assemblea es va traslladar al hall de l’hospital de Sant Pau, fent una manifestació espontània. Un cop allà es va seguir amb el debat, on entre d’altres propostes es va parlar de tornar a ocupar l’hospital el 14 d’octubre amb motiu de la mobilització internacional del dia següent. Ja ben entrada la nit, les companyes de l’Assemblea de Drets Socials del Clot van passar la pel·lícula Sicko de Michael Moore, acabant dormint-hi mig centenar persones.

One Trackback to “Assemblea de sanitat i ocupació de l’hospital Sant Pau”

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: