Ocupació de les oficines de l’INCASÒL

El passat dijous 22, com a preludi de la manifestació per reivindicar el dreta a un habitatge digne i assequible i contra l’esclavatge de les hipoteques, es va convocar una acció de protesta contra les institucions responsables d’aquesta situació, a la qual hi van assistir algunes companyes de l’ADSE. Les oficines de l’Institut Català del Sòl van ser ocupades per gent procedent de diferents barris de Barcelona com a reivindicació del dret a l’habitatge. Una de les persones de l’ADSE que hi va assistir ens relata la crònica de la següent manera:

El passat dijous una nova acció convocada per la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca i coordinada per persones de diferents barris va tenir éxit. S’havia convocat una concentració davant dels jardinets de Gràcia en protesta pels desnonaments i per un habitatge digne, com a prèvia de la mani del diumenge. Però el veritable objectiu d’aquesta concentració era ocupar de forma simbòlica durant un temps les oficines de l’Incasòl.

Una vegada concentrades el centenar de persones als jardinets van baixar de forma veloç fins a les oficines de l’Incasòl. I en aquest punt és on l’exit de l’estratègia i la coordinació va quedar manifest, ja que un grup de deu persones de diferents barris de la ciutat, que estaven comunicats per telèfon amb els de la mani oficial, ja havien agafat posició de forma dissimulada a les oficines de l’Incasòl. L’objectiu d’aquestes persones era vetllar per que les portes es quedessin obertes per tal de poder realitzar l’ocupació i impedir que la persona de seguretat les tanqués. I així es va fer. Quan la mani, rodejada de multitud de persones de la premsa, s’apropava a les portes del registre, la persona de seguretat es va adonar que venia i va fer un intent de tancar la porta, però aleshores els companys, que fins a aquell moment tan sols eren uns ciutadanas curiosament interessats per les bonances de l’Incasòl, van impedir que la persona de seguretat tanqués la porta i la ocupació es va poder fer tal com s’havia planejat.

Un cop dins es van llegir diferents manifests, companys afectats per propers desnonaments van explicar el seu cas. Tot amenitzat amb cànitics com ara: “un desnonament , una ocupació”; “gent sense casa, casa sense gent, no s’entén”, entre d’altres. Es va dir que es volia lliurar un document amb totes les exigències sobre el tema de la vivenda i fins que no fossin atesos pel director general no marxarien. Finalment dos persones van pujar amb el document i van ser atesos. Paral·lelament a això el carrer també es va tallar i la concentració va acabar quan els companys que havien pujat van baixar.

Val a dir que aquesta vegada els nostres “amics d’aventures” o també anomenats mossos, no van voler donar suport a l’acció, jeje. Evidentment que van venir, aquests no se’n perden una. Crec que tenen com a certa dependència patològica cap a nosaltres. Però bé, no es poden queixar ja que últimament els estem donant més feina, tanta que el seu cap els ha donat una formació especialitzada, la qual cosa és tot un luxe, que en temps de crisi una empresa doni formacions als seus treballadors. Bé que al final, els “honorables” mossos acabaran indignats amb els indignats, faran manifestacions i faran una acampada a Plaça Catalunya, una acampada jeràrquica clar. I aleshores qui els desalliotjarà a ells? Nosaltres perquè ens han tret el lloc? Jejeje!

Bé, bromes a part, la qüestió és que es van quedar en una cantonada mirant-nos des de la llunyania, contenint les seves imperants ganes de venir a ajudar-nos, però aquesta vegada el seu cap els va dir que avui es quedarien a la banqueta i no sortirien a jugar. En tot cas, l’acció va ser un èxit. Es va convocar davant la premsa per la mani de la vivenda del diumenge 25 a les 18h a pl. Catalunya. Tot i així, per mi el més important és que la xarxa informal entre barris va ser tot un èxit i es va poder desenvolupar tota una estratègia per portar-la a terme que es va acomplir a la perfecció.

De manera que continuem teixint aquesta xarxa informal entre barris, anem-nos coneixent i fem afinitats, més enllà dels consensos assemblearis, que això serà el que ens donarà més força.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: