Ordre del dia de l’assemblea del 3 d’agost i acta anterior


Aquí ús deixem l’odre del dia i l’acta anterior de l’assemblea perquè en tingueu constància. Recordeu que l’assemblea comença a les 20:30 a la Plaça Sagrada Família 

Ordre del dia:

0. Aprovació de l’ordre del dia ( 5 min)

1. Lectura acta anterior ( 5 min)

2. Informes de les comissions (20 min)

  • Formació
  • Acció
  • Difusió
  • Coordinació

3. Informe comissió Salut ( 30 min) Situació del Dos de Maig, de Sant Pau i la situació de la lluita a nivell de Barcelona. 

4. Desnonament ( 15 min) Situació del desnonament del nostre veí Àngel.

5. Proposta de trobada de barris (15 minuts)

  • Proposta de la comissió coordinació 

6. Manifest sobre els fets del 21 de juliol. (15 min)

7. Propostes de les comissions (45 min)

  • Formació
  • Acció
  • Difusió
  • Coordinació  

8. Altres


Si continueu llegint podreu llegir l’acta de la reunió anterior, la del dimecres 27 de juliol del 2011. 

Acta Assemblea Drets Socials de l’Eixample Dreta

Dimecres, 27 de juliol del 2011

Comencem a les 20:32

0. Previes:

No hi ha cap prèvia.

 1. Lectura acta anterior i posterior aprovació

  És detecta que la decisió sobre el punt de sanitat i de la carta estava redactat malament i el que és va decidir va ser que ens posàvem en contacte amb les treballadores de sanitat i que se’ls hi enviava la carta.

  També és parla de si el canvi de lloc de la cassolada constava. Es diu que no

  S’Aprova l’acta amb l’esmena comentada.

 2. Actualitat de les comissions

  1. Coordinació: s’explica que s’ha estat treballant força sobre el que va sortir en la reunió de comissions per poder millorar el funcionament de les assemblees, els primers canvis serà la col·locació de moderador, qui pren torns i de qui pren l’acta per així poder millorar el treball coordinat. Seguiran reunint-se a l’agost en funció del que decideixi l’assemblea.

  2. Formació: S’ha decidit que és continuaran reunint a l’agost per portar propostes noves al setembre. A nivell general queda tot reflectit en les propostes

  3. Difusió Amb les xapes s’ha pagat tot el material, la comanda del llibre ja està feta i es podrà col·locar el nom de l’Assemblea i no necessàriament noms individuals

  4. Acció Parlen del desnonament de l’Àngel i com actuari, i també de fer nous cercaviles sobretot després de la violència viscuda al desnonament del Clot el passat dilluns. Parlen de que hem de perdre la por i per això hem de seguir recuperant els carrers.

 1. Què fem a l’estiu

  TORN OBERT DE PARAULES:

  – hem de continuar, tot i que s’ha de mirar el tema decisori, tot i així s’ha de seguir treballant.

  – si ho deixem de fer podem perdre gent i hem de tenir capacitat de reacció a l’agost

  -les comissions si que haurien de seguir reunides i preparant el setembre

  – proposta de fer seguiment dels punts obert però no obrint-ne de nous

  – l’assemblea a de ser decisòria per temes de l’agost

  – es parla del tema del quòrum, tot i que no s’ha aprovat mai si que s’aplicat en diverses vegades a l’assemblea el quòrum de 40 persones.

  – s’argument de que vol dir poder de decisió, que és pot decidir, és pot canviar el funcionament?

  – preocupa més la imatge que no pas la decisió

  – en una assemblea sempre és poden revocar les decisions en les futures assemblees

  DECISIÓ

Les comissions es segueixen reunint.

Es segueix fent assemblea però és demana el màxim compromís a tothom per la màxima assistència.

Es considerà que no s’ha de canviar el dia de l’assemblea

 1. Sanitat

  Informen de una reunió de sanitat per donar informació de l’Hospital del Dos de Maig: les AVV és manifesten a favor de la sanitat pública, la Creu Roja diu la seva cessió és independent de la utilitat, el que sol·liciten és el pagament del lloguer de l’espai. La Generalitat informa que l’hospital estava dins d’un pla que actualment s’ha anul·lat per les retallades i per tant les funcions de l’hospital també. El comitè d’empresa informa que s’estan negociant alternatives però no s’especifica del tot el que, és parla d’un comitè de metges que el gestionin. Des de les AVV i diferents veïns i veïnes es puntualitza que la solució no és la privatització cap a una gestió de metges, per tant una cooperativa de metges o societat d’aquestes.

  La comissió sanitat informa de la situació de l’hospital del Mar i de l’Esperança, és diu que actualment està en suspensió perquè hi ha un possible acord laboral. En el cas del Dos de Maig els treballadors informen que estan cansats de fer tantes cassolades, a partir d’ara els dimecres al migdia l’hospital dos de maig i hospital sant pau és reuniran en un punt intermig. Al migdia hi havia molts treballadors però a la tarda ja majoritàriament eren veïns i veïnes hi havia molts pocs treballadors.

  Les retallades és parlen de que son per arreglar la situació per el 2012 però no vol dir que no ni hagi més retallades després. Es parla d’ERO’s a diferents Hospitals, en el cas de Sant Pau podríem estar parlant de 150 treballadors.

  S’informa que des de la reunió, i especialment de les AVV, és puntualitzava que és demanes la dimissió de Boi Ruiz. És puntualitza que el partit que governa és CiU i no només Boi Ruiz qui promou les retallades, per tant s’hauria d’atacar al govern.

  S’informa que el dilluns, després de la cassolada, varen sortir dues persones del Comitè que varen demanar que s’havia de baixar la intensitat, que s’havien de reduir les activitats, i a més a més hi ha un comitè que està estudiant un pla de viabilitat. Cal mencionar que és la primera vegada que s’informa des de el comitè als veïns i veïnes.

  Es torna a recuperar el debat sobre problema social i problema laboral, nosaltres no volem les retallades en sanitat, els comitès d’empresa no volen retallades laborals.

  És parla d’un document filtrat per el setmanari La Directa on els mossos especifiquen com s’ha d’actuar davant de les concentracions en els hospitals, actualment corren dos documents i de moment ni ha un que és real, l’altre s’està observant per saber si és cert.

  Els treballadors del dos de Maig comencen a estar reticents a les nostres mobilitzacions, hi ha gent que parla del comitè s’ha vengut, el que si que s’observa es que des de el comitè no és vol que ens mobilitzem front a l’Hospital. Tot i això a la tarda s’ha tornat i s’hi han sumat un grup de treballadors i s’ha acabat tallant el carrer. Per tant, hi ha un suport des de els treballadors encara.

  És planteja que s’ha de fer com assemblea? Participem de les cassolades? És realitza algú més?

S’aprova:

 • reforçar la comissió de sanitat i seguir treballant en aquest tema.

 • S’aprova participar activament de les mobilitzacions dels veïns i veïnes de l’hospital Dos de Maig

 • Sanitat intentarà parlar amb els veïns i veïnes per coordinar-ho entre tots, també és parlarà amb les Assemblees del Clot i d’Horta.

 1. Desnonament

L’Àngel informa que li han concedit un pis d’emergència, però que no li entregaran el pis fins el desembre. Tot i així li redactaran un escrit perquè el desnonament és prorrogui fins el desembre. Si és manté el desnonament serà el 12 de setembre.

Pis d’emergència és per casos d’urgència, el que no ha quedat clar és el temps que s’hi pot estar o no. Ens informen que se l’intentarà atorgar un pis de la Zona Franca, és creu que a principis de setembre podrà veure’l, Hauria de pagar de lloguer 300€, l’ajudaria en el transport i en la fiança, a més aquest serià indefinit.

S’ha de mirar les conseqüències de cada decisió i analitzar-ho bé.

 1. Valoració 20 i 21 juliol

Molt bona valoració del 20J ara bé, el 21J només hi havia a les 7’30 la gent de l’eixample, i a les 8 s’havien sumat dues persones més. Això és un problema perquè després no funciona.

De l’assemblea de dimecres a la ciutadella ni és te percepció de que és realitzes una assemblea ni que fos efectiva. I hauríem de fer-ho arribar a les altres assemblees dels barris.

També és parla que l’assemblea és va preparar des dels barris però qui l’havia de dinamitzar va arribar a canviar coses de l’ordre del dia i tot, provocant un caos i la falta d’efectivitat del dia 21J

També és critica la megafonia, un dia de ràbia no és per anar posant música, i sobretot fer contracantics des de megafonia quan els manifestants estant fent altres càntics.

S’obre un debat sobre l’actuació d’AcampadaBCN en aquest fets.

 1. Propostes comission

  Coordinació

 • rotativitat de la moderació. A partir d’ara a cada assemblea és decidira el nou moderador per la setmana vinent.

  S’APROVA.

  Difusió

 • samareta:

  • surten tres frases, tot esta per fer, tot és possible, indignats aquí, l’eixample camina sense por i [falta la frase exacta]

   En la primera votació el resultat és de l’Eixample Camina sense por per 21 vots, Tot està per fer i tot és possible 20 vots, Indignats aquí, 0 vots i [falta la frase exacta]…. 5 vots. Des de l’Assemblea és demana que és torni a votar només amb les dues opcions més votades, és fa un debat en el que s’acorda:

   • amb el temps és faran les dues samarretes més votades tot i el resultat de la nova votació.

   • És vota entre els dos textos més votats anteriorment i ara el resultat és 24 vots per tot està per fer i tot és possible, i 17 vots per l’Eixample Camina sense por.

  • Butlletí, s’informa que ja ha sortit el primer numero i és fa la proposta que el numero 2 surti l’1 de Setembre. S’aprova.

Accions

 • Proposta de cercavila contra els desnonaments per dissabte. Es llegeix un manifest que és llegira dissabte.

  DEBAT:

  és diu de senyalar els culpables

  és diu d’adelantar l’hora a les 11

  és proposa parlar amb la percussió de la cabronica.

s’aprova el cercavila, és realitzarà a les 11 a la plaça del fort pienc

 • Proposta de cassolada.

  Després del problema de arribar tard, canvis,… es parla de si s’ha de fer el dimecres al Dos de Maig o no. És parla que en 10 minuts és pot realitzar.

S’aprova: CASSOLADA AL DOS DE MAIG A LES 20h

Formació

 • és plantegen dues jornades:

  • 3 setembre: Repressió. Hora a les 17h. És pot fer arribar propostes a formacioadsedreta@gmail.com. És plantegen diferents temes i teories que es treballaran en aquelles jornades.

  • 10 setembre: Habitatge. A les 19h. Un curt i debat. És plantegen diferents temes i teories que es treballaran en aquelles jornades.

Debat; és demana que no es facin les dues seguides perquè la resta de comissions també puguin fer feina. També és parla de com s’enfoca el tempa repressió, no tant com accions sinó més formativa. La comissió parla de canviar un dels dies a 17 o 24 de setembre.

S’aprova la realització de les dues jornades però la comissió les ha de treballar més encarà per poder portar el tema dates i continguts en una futura assemblea. 

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: