Ordre del dia Assemblea del dimecres i acta anterior

L’ordre del dia de la propera assemblea, que és realitzarà dimecres, 27 de juliol,  a les 20:30 a la plaça Sagrada Família serà:

Prèvies
1 Aprovació de l’ordre del dia
2 Lectura i aprovació de l’acta anterior
3 Informació de les comissions
4 Debat sobre la continuitat de l’assemblea a l’agost
– Sobre la continuïtat de les comissions
– Sobre la celebració d’assemblees i si aquestes són decisòries
5 Sanitat
6 Desnonaments
7 Valoració 20 i 21
8 Propostes de les comissions
9 Altres

Si continueu llegint trobareu l’acta de la reunió anterior, l’assemblea del dimarts 19 de juliol

Acta Assemblea Dimarts 19 de juliol

No prèvies.

0. Ordre del dia:

tothom d’acord.

1. Lectura acta anterior:

aprovada sense esmenes.

2. Mobilitzacions propers dies (20, 21… 24 de Juliol)

Ens mobilitzem en contra dels pressupostos (i amb aquests les retallades) que s’aproven aquest dijous 21 de Juliol.

  • 1

Propostes de la comissió d’acció pel 20 de Juliol al barri:

– Performance.

Quedem el 20 a les 11:30h a baix del tot de l’avinguda Gaudí.

Portarem 2 pancartes amb els lemes: “Les retallades socials son assassinat”, “No a les retallades”.

Es llegirà un text en contra de les retallades, quan es diu la paraula “assassinat” un noi vestit d’Artur Mas fa com si disparés gent que es tira al terra. Hi han planyiders i planyideres que ploren, un violí que toca una música trista.

Es diu que aquesta crisi és una estafa.

A l’assemblea surten voluntaris per anar a la performance. Aniran vestits amb samarreta blanca i alguna d’aquestes paraules escrita a sobre: habitatge, educació, sanitat, immigració, cultura.

– 13:00h puntuals es queda al hospital de Sant Pau per ajuntar-nos amb els barris del Carmel, Guinardó, un altre. Es dina. Es parla de tallar carrers entre tots.

– 18:00h a 2 de Maig, d’allà a plaça Catalunya.

  • 2

A la reunió de la comissió del 20 de Juliol es va acordar que no es faria cap roda de premsa per falta de consens, i que si haguessin detingudes es tindria solidaritat amb elles. Es va dir que el 23 de Juliol es faria una assemblea per fer un comunicat dels esdeveniments passats.

  • 3

Torn de paraules:

– La solidaritat amb els detinguts com es plasma?

– S’aniria on estiguin, p.e les Corts

– Com s’aconsegueix la rapidesa d’actuació en front els detinguts si s’ha d’esperar el comunicat del 23?

– No s’esperaria el comunicat, s’aniria p.e a les Corts a demanar llibertat, juntament amb els advocats. El 23 es discutirien els esdeveniments L’assemblea del 23 es podria fer també abans, p.e el 22.

– S’informa que el 23 a les 19:00h han quedat a plaça Rula per preparar acció de feministes al hospital de Sant Pau el 25 (es diu que ara no toca parlar d’això).

– Diferents barris han quedat per tallar carrers a les 13:00h.

– Al àgora s’ha proposat fer una assemblea general el 24 per parlar del que hagi passat.

– A la reunió de la comissió es va dir de posar cada barri 15 euros per llogar una furgoneta si no queda la del 19 de juny (el nostre barri encara ha de posar els diners).

  • 4

Es diu que es considera que s’està d’acord a l’assemblea en l’acció del 20 al barri.

  • 5

Per la manifestació de la tarda es proposa anar des del hospital 2 de Maig, agafar Aragó fins Passeig de Gràcia i de d’aquí fins a Catalunya.

A la reunió de la comissió pel 20 de Juliol van sortir diferents propostes pel 21:

a) arribar al Parlament com el dia 15 de juny.

b) tancar vies d’accés (carrers) i arribar al Parlament.

c) identificar i anar a agències de qualificació responsables de les retallades.

d) identificar i anar a edificis públics vinculats amb les retallades.

e) aquestes es poden combinar.

S’ha de decidir si a l’assemblea del 20 anem amb idees consensuades a la nostra assemblea de què fer el 21 o a títol individual.

S’obre un torn de paraules:

-Si és una assemblea multitudinària no es podrà decidir, s’ha de fer però millor anar amb una idea clara de la nostra assemblea.

-Si és una assemblea general la gent anirà com a individu i no com a assemblea.

-És millor que com a barri sapiguem què volem fer abans d’anar a l’assemblea.

-Millor anar com a assemblea per fer front a gent que pugui anar en grup amb idees concretes, millor votar com a barri.

-Es pot enriquir més el debat a l’assemblea del barri. La idea de tots és aturar retallades. Estem en contra, visualitzar aquest rebuig, no podrem repetir per una qüestió numèrica lo del 14 i 15 de juny, però s’ha de visualitzar al Parlament que estem en contra. Si 20 s’ha aconseguit aquesta visualització, el 21 es podria repetir lo del 20: visualitzar-lo pels carrers, punts calents… que es vagin sumant veïns.

-Las comissions de comunicació han de comunicar a la premsa internacional perquè l’opinió estrangera té molta forca i els importa als dirigents d’aquí.

-Vol saber si hauran maneres d’actuar que provoquin detencions. S’ha de mantenir la desobediència cívica com a moviment de l’assemblea. Si és possible que ningú acabi a la presó. La lluita contra les retallades no es farà en 4 dies, durarà molt de temps. No vol que certes maneres d’actuar comprometin el conjunt del moviment. Si algú opina diferent vol que ho digui i que es parli.

-Hi ha aquesta problemàtica que ha dit el company d’abans però també d’altra banda surten elements negociadors que no tenen que veure amb el moviment i que volen apropiar-se d’aquest (sindicats…). Hem de mantenir la nostra autogestió i independència.

-No ens representen.

-El 21 no hi haurà tanta gent com el 15 de juny, si fem el mateix ens podrien atacar més dient que sempre fem el mateix. Podríem anar vestits igual com l’altra vegada. Podríem tallar carrers principals més que anar al Parlament.

-No cal repetir que aquest és un moviment pacífic i tranquil. Que hi hagi violència no depèn de nosaltres, sinó més aviat de si la policia va amb uniforme o sense.

-Sí podem fer alguna cosa per evitar accions violentes. Quan venen amb porres es perden els nervis, i en aquests moments si algú vol fer alguna cosa violenta nosaltres hem d’estar atents per parar-los.

-Nosaltres no som policies, jo no sóc ningú per dir res a ningú encara que desvirtuïn el moviment.

-Podríem anar de negre amb senyal de dol.

-Parlar de detinguts abans de que passi res és negatiu, hi ha gent que pot agafar por i no anar-hi. El 21 es podria repetir al Parlament el que fem el 20 al barri. S’ha de aprofitar el potencial del moviment.

-A la reunió de la comissió del 20 de Juliol es va dir que no sabem quanta gent hi serem, que no serem tantes com el 15. Hem de parlar de detinguts per estar coordinades, perquè no passi el mateix que el 15.

-Hem de sumar gent al moviment. Podríem entrar a botigues, portals per deixar informació, més que tallar el trànsit que pot molestar els conductors.

-Parlar d’estratègies, maneres d’actuar és important, però no per ara, que ara no hi haurà cap canvi d’estratègia.

-La força ens la dona l’espontaneïtat, que ningú ens pot dominar. No hem de tenir pot a ser dominats. Podem dividir-nos en grups i tallar carrers, perquè no ens controlin, quan no siguin els mossos, que cada cop anem a més, tallar carrers, 20 persones per carrer.

Es diu que hi ha consens per anar de negre. Hem agafat algunes idees al barri per anar a l’assemblea del 20.

3.- Informació i debat sobre l’Hospital Dos de Maig

S’explica que hi han alternatives privatitzadores per part del Col·legi de Metges i el Consorci de Metges de Catalunya que volen prendre control del hospital. És una lluita tancada, el comitè d’empresa fa coses però molts treballadors estan despistats. No tenen experiència com a assemblea. Nosaltres com a barri tenim dret a reivindicar la sanitat pública perquè ens afecta a nosaltres. Els comitès d’empresa tallen la possibilitat d’una altra lluita, no obren el conflicte a la resta de veïns. S’ha fet una altra carta dirigida als treballadors que es llegeix. A la carta s’explica el nostre suport en la seva lluita, que no volem acomiadaments ni la degradació de les condicions dels treballadors, que es negui el dret a la sanitat; el govern crea avarícia per a altres organismes; quedem en mans d’empresaris; hem de confiar en la nostra lluita, per resistir aquesta agressió. Ens volem dirigir als treballadors encara que tinguin por de perdre la seva feina.

Aquesta carta s’ha d’aprovar a l’assemblea per tal d’enviar-la als treballadors.

TORN DE PARAULES

-No hi ha que negociar la misèria, s’estan fent acords miserables.

-Es necesario una carta a los trabajadores pero sin tratarlos de ignorantes porque están muy informados. Las asambleas de cruz roja sí que están abiertas. El comité de empresa nos ha dejado entrar a las asambleas, nos está apoyando. La carta debe ser de apoyo.

-No se han abierto a otras organizaciones ni a otras asambleas. El único representante que ha venido nos ha cerrado las puertas a la asamblea.

-Els he convidat a que vinguin a l’assemblea, perquè ens expliquin com esta el tema, però diuen que no saben res. Hay negociaciones pero los trabajadores no se están enterando.

-Están haciendo la guerra por otro lado. El día 21 hay una reunión el comité y otras asambleas y no nos han dicho nada.

-Quan la direcció vol dividir, difon notícies falses, això ha sigut sempre. No tothom te bé la informació, els que volen manipular no estan donant tota la informació. La nostra carta es respectuosa, i jo estaria orgullosa.

-Estamos mezclando conceptos. A los trabajadores les interesa más sus puestos de trabajo y a nosotros nos interesa la sanidad pública. Podemos apoyar su lucha pero lo importante es la sanidad pública.

-No te cap significat parlar amb el comitè d’empresa, hem de lluitar amb sentit de barri. Hem de fer propostes però que surtin de la nostra assemblea, que els treballadors vegin que hi ha una alternativa al comitè d’empresa.

-Si el dos de mayo fuera privado,estaríamos con ellos ?, si. La característica especial de este conflicto es que se quiere desmantelar la sanidad. Hay que decir que somos solidarios con cualquier trabajador. No ha sido acertado meterse en las negociaciones como asamblea. Lo que falta es una huelga en toda la sanidad publica.

-Nosotros debemos poder expresar la opinión de cómo nos parece como se ha llevado la lucha. La carta no es ofensiva. A partir de lo del 15 M en algunos conflictos hay otra visión que la que ha habido desde siempre desde los sindicatos corporativos.

-La carta expressa l’opinió del barri, des de la fraternitat com a veïns.

-hi ha un part de l’escrit que reclama la unitat d’acció amb els treballadors. No hi ha voluntat de menysprear els treballadors.

-La carta esta mal planteada, había que informar al barrio no a los trabajadores.

[esmena de l’assemblea del 27 de juliol]

Des de moderació es fa la pregunta següent:

L’assemblea pensa que ens hem de dirigir als treballadors de la creu roja amb aquesta carta?:

Per majoria es decideix que sí.

4 .-Proposta de les comissions

Acció

23 a les dotze cercavila pels mercats fent visible el tema dels desnonaments.

Formació

 Les assemblees cafè, les dinamitzarem des de formació. Tenim moltes peticions de temes.

Difusió

 El tema de les samarretes ha quedat parat. La frase és important per això han de sortir propostes.

Ja tenim xapes

Hem fet banderes, octavetes, cartells. Intentarem deixar el material a l’espai 210 i convidem a tothom a passar per difondre les octavetes.

El llibre del 15M es fa segur.

El butlletí sortirà el dilluns de la propera setmana.

Aquest dissabte hi ha una reunió, trobada- taller de banderoles a las 19,00h, sopar i la reunió de les comissions. Tothom està convidat.

El blog d’opinió ja està obert i podeu enviar els articles, segurament el pròxim sortirà al setembre.

Tots els actes que preparin les comissions si us plau feu-ho arribar amb temps per preparar la difusió.

Coordinació

 Fijar el martes como día de asamblea cuando coincida con alguna movilización el miércoles.

Para la bajada al parlament y otras movilizaciones bajar con otros barrios pero quedar con el eixample esquerra en la plaza cataluña.

Avui s’han obert tots els mails, totes les comissions ja tenen el seu correu.

Hi ha consens a totes les propostes de les comissions.

Des de MODERACIÓ es demana que mentre hi ha una assemblea la gent no es reuneixi paral·lelament en petits grups, com ha passat avui. És una falta de respecte.

5.- Debat sobre com ens organitzarem a l’agost

– Se ha pensado pasar las actividades a esta plaza.

– Hauria de parlar cada comissió i veient la gent que estarà disponible podem coordinar.

– S’ha de veure si l’assemblea es reunirà a l’agost.

– Es proposa que l’assemblea continuï passi el que passi encara que siguin quatre.

– Però hauria de ser assemblea informal.

-A l’agost s’ha d’aprofitar per fer formació i que no es pugui decidir.

Debido a que queda poca gente ahora en esta asamblea,no podemos decidir nada . Queda el tema para el principio de la próxima asamblea.

L’assemblea acaba a les 23,20 h. més o menys.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: