[Dreta] Acta Assemblea del 13 juliol

Lectura de l’ordre del dia.

Tothom d’acord.

Lectura de l’acta de l’assemblea anterior.

No hi ha esmenes.

Es recull una proposta de l’assemblea del Guinardó: el 25 juliol està prevista una concentració d’antiabortistes i contra la lliure sexualitat. Són d’ideologia ultradretana amb una imatge netejada ja que vénen amb criatures, etc. Tenen la intenció de fer una concentració el dia 25 de cada mes. La proposta és fer una concentració en el mateix lloc per tal que no facin la seva propaganda.

Proposen que la gent de barris propers es sumi a la concentració. Convoquen una assemblea el dia 23 al matí a la plaça del nen de la rutlla. La trobada per preparar-la tindrà lloc cap a les 10 o 11, però ni l’hora ni el lloc són definitius; es mantindran o es canviaran en funció de si van bé a la gent que hi vagi.

Informació comissions.

Difusió:

-Es tenen els fulls de signatures contra les retallades que han sortit d’acampadabcn.

-El bloc d’opinió ja està obert. Inviten a participar.

-Van valorar l’activitat de dissabte passat molt positivament. Estan penjades les fotos.

Formació:

-Es va tractar l’activitat pel dia 16

-És necessari activar el fòrum de debat i posar-lo en marxa.

Coordinació:

-Es va preparar l’ordre del dia.

Sanitat.

El company de l’Hospital de Dos de Maig explica a l’assemblea com ha anat tot el procés de “tancament del Centre”. Sembla que entre la Creu Roja i el Servei Català de la Salut “se tiraban la pelota hace tiempo” i finalment el S.C.S. ha pres la decisió de tancar. El motiu és que al desembre de 2001 havien de comprar l’edifici però no ho van fer i ara diuen que no tenen els diners. Les activitats que es realitzaven al Dos de Maig es distribuiran entre altres centres sanitaris. Una de les propostes que tenen és fer un centre privat si el SCS els garanteix entre 15 i 20 anys d’activitat.

Estan agraïts pel recolzament dels veïns. Fins ara ja s’han acomiadat 50 treballadores, s’han anul·lat visites i s’han tancat 50 llits. La llista d’espera que hi havia abans de les retallades era d’un mes, però ara diuen als pacients que no tenen llits per hospitalitzar-los.

Ara estan a Sant Jaume en una jornada de lluita.

S’obre un torn de paraules i surten les propostes següents:

-Recollir informació sobre quina és la situació de les retallades sanitàries al barri.

-Crear un grup de treball temporal pel tema del Dos de Maig.

És important fer arribar a tot el veïnat la problemàtica que hi ha. El govern pretén que nosaltres mateixos liquidem la sanitat pública fent-nos anar a les mútues.

-Participar en les assemblees dels treballadors.

El company de Dos de Maig no està d’acord amb aquesta darrera proposta, tot i que en l’àmbit de lluita som ben rebuts. Es compromet a donar a l’ADSE tota la informació que necessitem.

-Participar del grup de defensa de la sanitat pública. El company que fa aquesta proposta explica que quan treballava a Bellvitge els pacients participaven de les assemblees de treballadors.

Si aconseguim que l’Hospital es mantingui és la millor manera que també es mantinguin els seus drets laborals.

-Els funcionaris que estan acollits per les mútues (Muface…), que demanin passar a la Seguretat Social. Aquesta seria una manera de defensar la sanitat pública.

Es crea el grup de treball

Informació coordinadora de barris.

En la coordinadora, sorgida després de la vaga del 29.9.10 i formada per les assemblees de barris que es van crear, la discussió principal va girar entorn a la seva dissolució tenint present la nova realitat després del 15-M.

Informació de la Trobada de barris i pobles.

Proposta de Sants: molts temes no s’havien parlat. La majoria estaven d’acord en general ja que la discussió va girar entorn d’aquesta proposta, tot i que molts aspectes encara no s’havien acabat de discutir en els barris.

Es tenia, en general, molt clar el punt dels delegats, rotatoris, com a portantveus de les pròpies assemblees. Les Comissions tècniques de l’acampada van tenir veu per plantejar propostes de participació en la coordinació però en general van parlar d’elles mateixes i no van aportar propostes del que era el punt més important de l’assemblea.

L’acta està penjada en el bloc.

Un altre punt que es va debatre va ser la proposta de la Comissió que prepara la mobilització del 20-21 de juliol: Hi haurà accions descentralitzades en cada barri al matí i manifestació unitària a la tarda, acabant en una assemblea general. Es va discutir sobre el recorregut i aquest dijous hi ha una reunió per acabar de preparar-ho. Es dóna la cita.

Comissió d’acció: Tenen varies propostes.

S’obre un torn, on es parla del nombre de persones que podrem ser-hi al matí i, per tant, de la capacitat que podrem tenir, així com de la importància de dirigir-nos als veïns i allà on hi ha problemàtiques calentes.

Acció continuarà treballant en el tema i s’acorda fer la jornada del dimecres en lluita i passar a dimarts l’assemblea del barri on s’acabarà de concretar.

-S’acorda convidar la gent de Dos de Maig a que s’afegeixin el dia 20 i anar junts.

Com demà dijous hi ha una reunió de la comissió que prepara la mobilització general, surten companys que hi aniran de l’ADSE. Es dóna la cita.

Propostes comissions.

Comissió de difusió:

-S’està preparant l’edició del llibre del 15-M, que inclourà únicament fotografies. Tindrà 120 pàgines aproximadament i hi col·laboraran vàries entitats de confiança. Es paga per avançat i si s’arriba al pressupost que estava planificat, es tirarà endavant. És per això que demanen si es pot fer una comanda per barri i depenent del nombre de llibres demanats tindríem un preu més baix.

Es fa un sondeig i hi haurà prou demanda. Dimarts es recolliran els diners.

-Samarretes. La comissió ha fet una aproximació del que podria costar fer samarretes amb logotip, tenir-ne i també posar-ne a la venda.

Després de discutir-ho, s’acorda fer un taller de serigrafia el dia 23 i fer-nos nosaltres la impressió. Autogestió.

Comissió de formació:

-Suggereixen canviar tota l’activitat proposada per el dia 16 i fer-la davant de l’Hospital Dos de Maig. Es projectaria la pel·lícula Saiko, de M. Moore, i s’obriria un fòrum després.

Es discuteix sobre la dificultat del lloc i s’acorda fer-ho a Canastes, com havien proposat l’ADSE passada.

-Comissió d’art. És un grup autònom que, sense vincular-se a l’ADSE, voldria esbrinar si hi ha gent que volgués desenvolupar-se en un faceta artística.

En la discussió, tenint en compte que estem en una assemblea de lluita, no es decideix res i si les persones individualment s’hi volen connectar, perfecte. Es dóna el contacte del company.

-Informen que es passarà una graella per apuntar propostes de continguts i es farà un calendari de temes per debatre periòdicament.

-Demanen col·laboració per a l’activitat del dissabte: necessiten equip de so, ordinadors, allargadors, etc.

Comissió de coordinació:

-Proposen fer una reunió d’intercomissions oberta a tothom i aprovada a l’assemblea per perfilar millor les tasques de cadascuna i la coordinació. Es consensua a l’assemblea i s’acorda fer-la el dia 23.

-Per a una millor organització és millor que cada comissió tingui un compte de correu. S’aprova.

Comissió d’acció:

-Divendres fan una reunió per acabar de definir les accions del dia 20. Es dóna la cita.

-El dia 23 al matí proposen fer un repartiment de fulls informatius sobre els desnonaments pels mercats. S’aprova.

-Proposen que l’ADSE es manifesti sobre la utilització dels recursos públics. S’aprova.

Un company proposa que es comencin a plantejar debats globals al marge de la problemàtica del barri.

S’acaba l’ADSE a les 23:20

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: