Coordinadora de barris i trobada de barris

Les properes cites son:

  • dimecres 6 juliol 20:00h, plaça Sant Felip Neri. Es convoca a totes les assemblees de barri per tal d’elaborar l’ordre del dia de la propera trobada de barris (aquesta cita coincideix amb l’assemblea de ADSE dreta).
  • dijous 7 juliol 19:30h, La Barraqueta (c\ Tordera 34, Gràcia). Reunió de la coordinadora de barris.
  • diumenge 10 juliol 18:00h, Parc de la Ciutadella (plaça del llac). Trobada de barris.

Però… ¿Què son la coordinadora de barris i la trobada de barris?

La coordinadora de barris va sorgir per agrupar les diferents assemblees de barri que es van formar a partir de la vaga del 29 de setembre del 2010.

La trobada de barris va sortir com a iniciativa de la comissió d’extensió d’acampadabcn per tal d’apropar la plaça als barris i viceversa.

Son per tant dos espais molt similars que van sorgir en moments diferents, havent-hi barris que formen part de les dues i barris que només participen en una.

De moment la coordinadora de barris continuarà funcionant fins que s’aclareixi la manera com les diverses assemblees de barri existents es coordinaran entre sí.

Una companya del Clot ens ha fet arribar un breu text on s’explica la història de la coordinadora de barris:

BREUS PINZELLADES SOBRE LA HISTÒRIA DE LA COORDINADORA DE BARRIS:

·Aquest espai de coordinació va ser el mecanisme creat fa temps per articular i teixir solidaritats i suports entre unes quantes assemblees de barri que es van formar a l’entorn de la vaga del 29 de setembre del 2010 i que, actualment, són més o menys actives dins del ‘moviment del 15-M’ (i que han crescut amb l’arribada de gent que ha contactat a través de l’acampada de la Plaça de Catalunya).

·Inicialment, aquesta coordinació es va crear en el sí de l’Assemblea de Barcelona (AdB) perquè alguns barris en van formar part o s’hi van relacionar en algun moment. Aquesta relació va provocar més d’un conflicte així que, amb el pas del temps, vam decidir deslligar-nos de l’AdB: cada barri tenia els seus motius per voler deslligar-s’hi o un pensament diferent respecte mantenir una menor, major o cap relació amb l’AdB. La crítica majoritària, entre d’altres, es va fonamentar en la necessitat que es respectessin els ritmes que cada barri volia seguir i evitar així una certa voluntat homogeneïtzadora pel que fa a les lluites que calia impulsar (al menys des del Clot-Camp de l’Arpa es va veure així). La coordinadora va continuar i continua existint com un espai que agrupa assemblees autònomes no vinculades a cap estructura ni organització.

·Amb l’ocupació de la Plaça Catalunya, les assemblees de barri que formàvem part d’aquesta coordinadora vam pensar en crear un espai dedicat als barris a la mateixa plaça (l’espai on ha estat la comissió d’extensió). Vam decidir aportar informació sobre les nostres respectives assemblees i la gent va començar a preguntar i interessar-se. A partir d’aquí, la història és coneguda: naixement d’un munt d’assemblees de barri noves, creixement de les ja existents, etc, etc.

·La creació de les ‘trobades de barri’ va provocar un nou dilema a les assemblees que formàvem part de la Coordinadora de Barris perquè el funcionament de dos espais en paral·lel amb les mateixes pretensions podia representar un perill a diferents nivells (solapament, duplicitat, assemblees que formen part d’un espai i no d’un altre…).

·Des de l’ocupació de la Plaça Catalunya han existit dues assemblees de la coordinadora de barris:

-7 de juny de 2011: alguns membres de les assemblees assistents vam intercanviar opinions i preocupacions sobre tot el procés que estàvem vivint i sobre com havien funcionat les respectives assemblees després del ‘boom’ de Plaça Catalunya; respecte el futur de la coordinadora, es va acordar mantenir-la informant a les noves assemblees sobre la seva existència i, després de l’estiu, valorar si val la pena conservar-la. Amb aquesta intenció, es va enviar un mail convidant a les noves assemblees a la següent coordinadora, on s’adjuntava una breu explicació sobre la mateixa (aquest mail va ser enviat una mica tard).

-21 de juny de 2011: vau assistir alguns dels barris convidats de nou i, un cop introduïts a la llista de correu, tots vau rebre l’acta. La propera coordinadora es va fixar pel 7 de juliol, a Gràcia (falta confirmar lloc).

·Entenem que ha de ser entre totes les assemblees (noves i velles, per dir-ho d’alguna manera) que hem de pensar i decidir com ens volem coordinar a partir d’ara.

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: