[Dreta] Valoració del 14 i 15 de juny de l’ADSEixample Dreta

L’assemblea de drets socials de l’Eixample – Dreta (ADSEixample – Dreta) creiem molt important i necessari que el moviment sorgit del 15M i de l’AcampadaBCN als barris faci una valoració de la convocatòria i els fets ocorreguts els passats 14 i 15 de juny al Parc de la Ciutadella front al Parlament de Catalunya.

Primer de tot, recordar que el 15 de juny s’iniciava el procés d’aprovació dels pressupostos de la Generalitat de Catalunya, uns pressupostos que provoquen una retallada de les despeses dels principals serveis públics -sanitat i educació especialment- que deixen en paper mullat la qualitat d’aquest serveis. Tampoc hem d’oblidar l’inici dels tràmits de la llei Òmnibus que vol deixar sense efecte gairebé un centenar de lleis amb caràcter social, mediambiental i cultural.

Es per això, que des de l’eixample – Dreta fem les següents valoracions:

 • Considerem que el moviment que ha sorgit a partir de l’AcampadaBCN i les posteriors Assembles de barri és una mostra de l’organització popular i de base que està revolucionant la nostra ciutat. Tot i això és un moviment totalment nou que ha de seguir treballant per una democràcia directa i participativa.

 • Estem totalment a favor de que el poble pugui mostrar el seu rebuig a les imposicions del sistema polític i financer a través d’uns pressupostos o d’altres lleis, per exemple la llei Òmnibus.

 • Estem d’acord amb la convocatòria del 14 i 15J, Aturem el Parlament, que també va aprovar la nostra assemblea, ja que és la visualització del rebuig per part de la societat de mesures totalment injustes i antisocials. Hem de recordar que des de tots els espais que s’ha difós aquesta convocatòria sempre s’ha especificat el caràcter pacific de l’activitat com es va demostrar clarament el 14J al parc de la Ciutadella. Tot i així considerem que el missatge que s’ha de donar directament ha de ser  clar i entenedor per a totes les persones que participen d’aquest moviment per no portar a dubtes i confusions.

 • Animem a les diferents assemblees de drets socials i de barri a seguir treballant per una coordinació i organització molt més forta i viable per a convocatòries com aquestes. Ens hem trobat desbordades, i tot i ser molt positiu, ha demostrat evidenciat una descoordinació i ineficàcia del nostre missatge front als atacs dels grans mitjans de comunicació.

 • Condemnem enèrgicament l’estratègia de la classe política, que ha utilitzat el 14 i 15J per criminalitzar i banalitzar el nostre moviment. Per desgràcia, nosaltres els hi hem fet el joc, i la nostre descoordinació va permetre unes hores d’incertesa. Ens hem d’organitzar millor per poder combatre els atacs mediàtics de la classe política.

 • Condemnem la manipulació política i mediàtica del dia 15J per part del sistema polític i els grans mitjans de comunicació. El nostre moviment, definit des dels seus inicis com assembleari, és el format de democràcia directa i participativa més eficient que existeix a la ciutat en aquests moments. Per tant, parlar del 15M, de l’AcampadaBCN o de les Assemblees de barri com a òrgans antidemocràtics i violents només ens ha de reafirmar en la nostra lluita contra la misèria i violència social que provoca el 40% d’atur juvenil, els milers de desnonaments o les retallades en sanitat i educació a la que ens ha portat el sistema capitalista i la seva classe política.

 • Condemnem la falta de pluralitat i objectivitat dels mitjans de comunicació, que sumats a la classe política, han utilitzat el 14 i 15J per desmobilitzar i desacreditar el nostre moviment davant la societat. Per això entenem que, per properes convocatòries, hem de tindre tenir preparada ja abans una roda de premsa per difondre les nostres valoracions al mateix temps que utilitzem mitjans alternatius i noves tecnologies per expressar les nostres valoracions.

 • Hem de seguir treballant perquè la població pugui tenir un esperit crític front en relació a la informació que rep. El 14 i 15J ens han demostrat que els grans mitjans de comunicació, encapçalats per TV3, han intentat manipular a la societat amb falses informacions o si més no, informacions totalment esbiaixades. Per sort, les noves tecnologies i els mitjans de comunicació alternatius han pogut oferir altres punts de vista que han reforçat el suport de gran part de la població cap al nostre moviment. Fet demostrat clarament en la manifestació del 19 de juny a Barcelona.

 • Condemnem l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra, i especialment de la Brigada d’Informació i de la BRIMO, que varen provocar la gran majoria dels aldarulls que és varen poder veure el dia 15J. El nostre moviment ha d’estar preparat per poder evitar aquestes situacions. La actuació de la policia va fer que grups minúsculs i aïllats actuessin amb la mateixa estratègia, trencant així l’acord de milers de persones de que fos una acció totalment pacífica.

 • Demanem a la societat que iniciï una reflexió i debat sobre els termes: Democràcia i violència. Des de l’ADSEixample – Dreta pensem que la classe política, gracies a les forces de repressió i als grans mitjans de comunicació, s’han apropiat d’aquestes paraules sense entendre en cap moment el seu significat. Parlem de democràcia quan es tanquen les urgències i es redueixen els impostos als més rics? La reforma de les pensions o la reforma laboral no és violència social? Hem de treballar per una societat més participativa i crítica amb el seu entorn.

 • Valorem molt positivament la decisió de canviar les activitats de la tarda del 15J per una marxa cap a la plaça Sant Jaume. Entenem que són aquests moments on el nostre moviment, heterogeni i de base, es fa fort. Varem demostrar que no cauríem caiem en la seva pressió i provocació, ajudant així a visualitzar la força del nostre moviment. Tot i així, no hem d’oblidar que tota mobilització busca la visualització d’un conflicte i si no hi ha una pressió, pacífica i organitzada, no ens servirà de molt. Hem de seguir treballant en base a la participació popular per posar el sistema capitalista entre contra   les cordes.

Per acabar, només volem felicitar a tots els veïns i veïnes dels nostres barris per el suport que ens donen i per demostrar-nos, cada dia més, que tot és possible i tot està per fer.

Assemblea de Drets Socials de l’Eixample – Dreta

22 de juny del 2011

Descarrega’t el document en pdf aquí. 

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out / Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out / Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out / Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out / Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: