PROPOSTA de la trobada d’assemblees de barri de Barcelona.

Diumenge 26 de Juny de 2011 a les 17h a Plaça Catalunya. (Trobada prèvia a les 15 per definir l’Ordre del Dia i repartir les tasques de moderació)

Aquí ús deixem una proposta que ens ha fet arribar la comissió extensió de l’AcampadaBCN per a la propera Trobada de barris que és farà el proper diumenge a les cinc de la tarda a la Plaça Catalunya. 

 
1.Per què proposem la trobada d'assemblees?
En primer lloc, la nostra proposta, sorgeix de la voluntat de donar continuïtat als acords presos per l’assemblea de Plaça Catalunya, més concretament el 5 de Juny de 2011. La proposta segueix l’essència de les decisions preses aquell dia, però també recull l’esperit d’altres assemblees, per les quals l’autoorganització i l’empoderament dels barris eren eixos bàsics de treball.
Un cop realitzada la mobilització del 19 de juny ens pertoca fer un pas més. Cap a la consolidació dels barris i cap a l’estructuració d’un espai de presa de decisions de totes les veïnes de Barcelona. Cerquem la creació d’una espai de lluita, col·lectiu, d’aprenentatge, d’intercanvi...El procés serà lent, però serà un pas ferm que realitzarem entre totes.
Des de la comissió volem remarcar que tota aquesta feina no ve de nou, alguns barris i moltes companyes ja fa molt de temps que treballen en aquesta línia. És per axiò, que comptem amb elles, a la vegada que les felicitem per la feina feta.
L’acampada de plaça Catalunya ha servit sens dubte com a espai de confluència d’una indignació col·lectiva que s’ha vist enriquida pels debats que allà han sorgit. Però, a més, hem aconseguit projectar aquesta indignació cap a l’autoorganització recuperant espais d’expressió i decisió locals a través de les assemblees de barri Hem aconseguit, amb l’esforç de totes, multiplicar les assemblees de barri, passant de 8 a 23, amb uns nivells d’assistència d’entre 100 i 300 persones a cada una d’elles, arribant en alguns casos a assemblees de 500 persones en alguns barris de la ciutat.
No és la quantitat la que ens importa, sinó la qualitat, però hem de reconèixer que el camí recorregut aquestes setmanes no l’haguéssim pogut imaginar ni en anys.
Més enllà, de tot això, volem retrobar-nos totes en aquest espai que volem recuperar d'una forma lliure. Aquesta trobada vol posar la base per a la presa de decisions sobre com s'organitza i es descentralitza aquest moviment.
Perquè entre totes hem conquerit les places i és entre totes que hem de marcar el camí a seguir.

1.1. Les comissions de l’acampada_bcn i la seva interacció amb assemblees de barri. Les comissions nascudes de l'AcampadaBcn seguim treballant en major o menor mesura; d’una banda creiem que fora bo que les comissions ens trobéssim i definíssim quin és el nostre futur i com ens hem d'organitzar en aquest nou escenari. D’altra banda pensem que aquest debat l’hem de compartir amb les assemblees de barri per establir com ens interrelacionarem en aquest temps d’impas i com gestionarem la feina feta fins ara i la que hem de seguir fent. Per tot l'exposat anteriorment fem la següent proposta:
Convoquem una TROBADA DE BARRIS el dia 26 de juny i a les 17:00 a Plaça Catalunya. Per tal que l’ordre del dia i la moderació siguin el màxim de participatives possible convoquem una reunió oberta el diumenge a les 15h per consensuar-ho entre totes.
L’objectiu de trobar-nos plenariament totes les assemblees de Barcelona a Plaça Catalunya és poder debatre i reflexionar juntes per enriquir i enllaçar els debats que estan emergent als diferents barris, més enllà de prendre decisions. (en cap cas per prendre decisions més enllà de la data de la pròxima convocatòria si s’escau)?.
Creiem que és de vital importància començar a enfortir aquesta xarxa que ens coordini i ens interconnecti a totes i tots, i fomentant espais on compartir idees i experiències, realitzar propostes d'acció col·lectiva i, si fos necessari, prendre decisions de forma conjunta.

2. Proposta d'ordre del dia per la trobada 
1. Explicació del perquè de la convocatòria

2. Antecedents i presentació de la Coordinadora de barris que funciona des d’abans del 15M.

3. Explicació de què entenem per l’Àgora de Plaça Catalunya

4. Debat sobre com ens organitzarem a partir d'ara i quins son els passos a seguir per tal de crear un futur espai de trobada i de decisió. Torn obert de paraula.

5. Propera convocatòria

3. La proposta d’Àgora La reconversió de la plaça Catalunya en Àgora va ser aprovada a la passada assemblea general celebrada a la plaça el diumenge 5 de Juny de 2011. En aquest sentit, creiem necessari recuperar la plaça com espai referencial de trobada i de debat, ja legitimat per milers de persones (veïns i veïnes) de Barcelona.
Una Àgora a plaça Catalunya, i a cadascuna de les places dels pobles i barris d’arreu del territori, per coordinar les lluites locals i recolzar-les per a que es retroalimentin, construint una xarxa de recolzament mutu que ens interconecti a totes i tots.
Una Àgora on trobar-nos tots i totes, veïns i veïnes, on poder compartir els nostres problemes locals, les nostres lluites sectorials, i entre tots i totes proposar compartir i dur a terme accions de forma conjunta.
Una Àgora des d’on poder difondre la nostre lluita i poder comunicar-nos amb les persones que s’hi apropin.

3.1. Assemblees de barri i interacció amb l'Àgora Arrel de la proposta de (re)pensar la plaça Catalunya com a Àgora ens han sorgit diferents dubtes o debats que volem compartir amb totes les assemblees de barris per tal d’anar-los discutint plegades: 
¿Com es veu des dels barris l’Àgora de Plaça Catalunya?¿És necessari aquest espai per a la interacció entre barris?
¿Com es podria gestionar per assegurar una activitat permanent?
¿Quines activitats s’hi podrien dur a terme i de quina manera es gestionarien?
¿Ha de ser un espai de decisió o simplement un espai de coordinació per compartir
idees, experiències i propostes?


Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: