Acta de la Trobada d’assembles i barris del 4 de juny

Ús fem arribar l’acta de la trobada d’assemblees de pobles i barris que és va realitzar el 4 de Juny. Des de l’ADSEixample ens disculpem per penjar-la tant tard però el correu s’havia filtrat com a correu brossa directament i fins avui no ho hem vist, ja hem solucionat el problema i per properes vegades no passara.

Acta de la Trobada d’assemblees de pobles i barris a la plaça Catalunya el dissabte 4 de Juny
Punt 1: Presentació

 • 3ª Trobada general d’assemblees del territori. La finalitat és establir contacte, formalitzar i coincidir en els espais de coordinació de cada espai i començar a coordinar-nos per les pròximes mobilitzacions (14-15 Juny i 19 de Juny).
 • Expliquem l’ordre del dia i com ens organitzarem:

12:15h: ENS REPARTIM PER ZONES PER DEBATRE  [1.15h]
(a) Què hem fet? Assemblees/casserolades/acampades
(b) Conflictes – Necessitats – Recursos
(c) Planificació de la pròxima setmana
(d) Perspectives (esmentar reunió anterior de barris on es va definir dues línies d’acció – desnonaments i vaga)
13:30h: COM ENS COORDINEM?
30′:
(a) Accions coordinades pròxima setmana (mirant la planificació de cada zona)
(b) Proposta des de l’acampada Plaça Catalunya per aturar l’aprovació dels pressupostos el dia 15 de juny
(c) 11 de juny 16.30h pròxima trobada (per veure com ens coordinem pel 15 i el 19 de juny) [al matí hi ha trobada laboral a les 12h]
1h: Torn obert

 • Cada assemblea territorial treballa el primer punt i elabora la seva acta, que penjarem al blog quan les tinguem administrades

Punt 2: Plenari sobre el que han parlat les diverses assemblees.
A

 • Urgell convoca el divendres 17 una concentració a la reunió que es farà a la Seu d’urgell on hi haurà tota la “èlit” política i econòmica. D’allà s’intentarà constituir una acampada
 • Maresme han vingut entre 10 i 15 assemblees. Centralitzaran en una web les infos de totes les diverses assemblees. Proposen, pel 19, fer una marxa a peu des del 17 cap a Barcelona i convoquen a altres poblacions a que si sumin.
 • Barcelonès han vingut unes 20 assemblees. Es fa una crida a l’assemblea a potenciar l’assemblea de la Zona Franca que es reunirà a la plaça de la marina la propera setmana. Propostes conjuntes: Cassolades l’11 de Juny als ajuntaments; Cassolades el 14 de Juny contra pressupostos i després totes cap el Parlament.  Promoure assemblees locals a cada localitat el 18 de Juny per potenciar el 19. Pel 19 proposen baixar tots els barris en columnes cap a l’espai de convocatòria. Es valora elaborar un pla comú de treball per a recolzar els diferents sectors en lluita. Es recorda que el 10 de Juny hi ha la proposta d’ocupar el Banc de Santander en solidaritat amb el company Burgos, en contra dels desnonaments.
 • Pirineus-Girona venen unes 15 assemblees. El dia 11 de Juny a les 12h convoquen una manifestació contra les retallades. Veuen molt important anar fomentant assemblees locals. Es reforça la idea d’establir una comunicació conjunta virtual i es recolza el sistema que s’impulsa des de Bcn. Proposen que el format acampada evolucioni cap a un altre que pugui anar més enllà. Es valora que les assemblees discuteixin si treballar amb entitats i de com relacionar-se amb elles
 • Pirineus-Lleida venen unes 5 comarques. Han fet acampades puntuals i cassolades cada dia. Valoren que els fa falta trobar-se un cop al mes per coordinar-se i fer accions conjuntes. Valoren acampar conjuntament el 17 (proposta Urgell). Diuen que baixar aquí els dona força i que faran un espai web comú per estar comunicats entre elles i amb Barcelona.
 • Baix Llobregat venen unes 10-15 assemblees. Faran propostes a la proxima trobada. Aquí han posat en comú problemàtiques i han buscat respostes a aquestes. Valoren fer un debat aquesta setmana per arribar a algun acord sobre els objectius.
 • Vallès occidental venen entre 10 i 15. Disposen d’un espai de coordinació i ja han fet diverses reunions. Han parlat de les necessitats de les acampades i els problemes que tenen, com la difusió local. En quan a coordinació veuen que fa falta poder tenir un espai virtual comú. Proposen el sistema Agora (de Terrassa). Es valora que s’han d’ajuntar les propostes virtuals que hi ha per treballar amb les mateixes. Fan una proposta de crida pel dia 11 de Juny que és el dia de presa de l’ajuntament. Es comenta que han aturat nombrosos desnonaments. Es convoca del 13 al 19 una setmana de lluita.
 • Vallès Oriental venen entre 10 i 15 assemblees. Parlen sobre les propostes de coordinació virtual. Proposen N-1. Exposen que seguint el model de la plaça han creat diverses comissions al llarg del Vallès Oriental. Convoquen una assemblea general de territori el dimarts dia 7 de Juny a les 20:00 a Mollet a la Plaça Pau Casals. Donen suport a que tots els pobles facin accions conjuntes l’11 de Juny a les places dels ajuntaments. Valoren crear comissions de suport per casos de desallotjament d’acampades. Aquestes comissions seran interurbanes
 • Tarragona eren entre 10 i 15 poblacions. Valoren que hi ha dispersió i alguns problemes organitzatius. Proposen fer trobades territorials per formar coordinadores en espais més propers. Diumenge que ve faran mobilitzacions contra les retallades. Es convocaran a Reus i Tarragona en dies separats.
 • Terres de l’Ebre venen dues poblacions tot i que en són 5 o 6 més. S’estan organitzant a nivell de territori i a nivell de comissions. Van interpretar que la mani del 19 es proposava de forma descentralitzada i, per tant, convoquen aquell dia als seus pobles. Es valora la necessitat de crear un fòrum virtual comú. Es valora donar molt de suport als desnonaments. Fan una Manifestació el dia 8 contra les retallades.

B

 • Extensió comenta que ja està en procés la presentació del blog comú que és a nivell de barris i pobles. Estarà gestionat per aquesta comissió i serà una via de transmissió d’informació de contactes i convocatòries locals i notícies sobre propostes unitàries. S’informa que es té registre dels barris de barcelona i de 96 viles.  Es fa un resum sobre les eines de coordinació virtual (Àgora, N-1, Tomalaplaza.net). Es valora que seria interessant utilitzar el mateix. Es demana consens i valorar quina de les tres opcions aporta més possibilitats. Es demana que s’enviin a extensió les actes territorials del primer punt  per poder penjar-les al blog. Es proposa coordinar-se entre totes per fer un bloqueig al parlament on totes poguem participar-hi. Es demana que les poblacions properes acudeixin a la cita i que per les altres, encara que el parlament ens quedi lluny, participar-hi ja sigui tallant carreteres o paralitzant espais d’activitat econòmica. La proposta de reunir-se el dissabte 11 de juny es trasllada per després de les mobilitzacions. La convocatòria d’aquesta es farà des d’extensió en base a les demandes dels pobles.  Es convoca a tots els barris i poblacions a la mobilització unitària del 19.

Punt 3: Torn Obert

 • Mataró recorda que la idea d’anar a peu per les poblacions és bàsica per promocionar les acampades
 • Sanitat (plataforma indignades) demana als pobles que s’apropin als hospitals on convoquen mogudes i a que vagin allà a convidar-los a les assemblees per anar fent xarxa. Proposen fer una xerrada per properes mobilitzacions a nivell de sanitat
 • Gràfics apunta que hi ha una xarxa de milers de dissenyadors treballant per les acampades. La idea és que totes les acampades/assemblees treballin amb la mateixa base gràfica. La web o contacte és “diseñadoresindignados”
 • Autoorganització valora que hem de treballar en buscar eines de lluita renovades.

DEMANEM QUE TOTS ELS TERRITORIS ENVIIN LES ACTES QUE VAN ELABORAR EN EL PRIMER PUNT (ja que segurament ens haurem deixat moltes coses importants!). ES PENJARAN AL BLOG.
LA PRÒXIMA TROBADA ES CONVOCARÀ DES D’EXTENSIÓ PER DESPRÉS DE LES MOBILITZACIONS I EN FUNCIÓ DE LES DEMANDES DELS POBLES.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: