[DRETA] Acta de l’Assemblea de l’1 de Juny

Aquí ús pengem l’acta de l’Assemblea de Drets Socials de l’Eixample Dreta (Barris de Sagrada Família, Fort Pienc, Dreta de l’Eixample i Camp d’en Grassot). Els principals acords els trobareu si seguiu llegint la noticia i al final de tot trobareu un arxiu en pdf on hi ha tota l’acta de l’assemblea. La propera convocatòria és

DIMECRES 8 DE JUNY A LES 20H CASSOLADA I A LES 20:30 ASSEMBLEA A LA PLAÇA GAUDÍ.

Resum Acta Assemblea de Drets Socials de l’Eixample 01-06-11

 1. Prèvia

Es proposa utilitzar el vestíbul del Metro de Sardenya en cas de pluja.

Es proposa crear alguna paradeta permanent a l’espai de reunió perquè se’ns visualitzi sempre a la plaça.

Es valora que la millor opció és fer les assemblees a l’aire lliure perquè se’ns vegi al barri. També és una manera de reivindicar els carrers.

 1. Comissions

Després del debats sobre la idoneïtat o no de crear comissions en aquests moments, després de propostes concretes, aportacions i valoracions. S’arriba a un acord sobre la creació de les següents comissions:

 •  Coordinació: serà rotativa i al final de cada assemblea sortiran les persones responsables, que han de passar documentació que tothom ha de tenir abans d’anar a l’assemblea. Muntaran tot el tema logístic. Han d’estar al dia de les convocatòries i de la coordinació amb els barris.
 • Mobilització i accions: cal diferenciar entre activitats pròpies de l’assemblea i accions a fer.
 • Difusió.
 • Formació/eixos de treball: s’aprova fer formació descentralitzada en espais existents al barri (ateneu, espai 210,…). La intenció seria plantejar debats, potser en grups de treball i formar-nos en diferents temes. Dissabte a les 17h a l’ateneu xerrada-pel·lícula sobre nuclears (organitza cooperativa i un rave).

Al web de l’assemblea tothom que vulgui es pot apuntar a les comissions que prefereixi. També ens podem apuntar al club de lectura del llibre de l’Arcadi Oliveres.

Propostes sorgides del debat sobre comissions:

S’ha de primar la participació real i el consens.

Es proposa prioritzar les accions unitàries coordinades amb la resta de barris. També ha d’existir coordinació pel que fa a continguts (principis bàsics, reivindicacions…). Hem de tenir clars els nostres objectius des del principi.

Es valora que és important difondre el teixit associatiu dels barris i tenir-hi relació.

Es creu que és important donar suport a les lluites que es duen a terme, que cal coordinar-nos amb aquestes lluites.

Es proposa començar per la difusio per ser mes, i despres anar a la política.

Els continguts no caldria fer-los en comissió sinó fer-ho en assemblea, i treballar els continguts en un espai de l’assemblea, aixi ho pot fer tothom. Es faria per temes cocncrets en cada assemblea. Com que som menys gent (que a plaça Catalunya) ho podem fer entre totes.

Una prioritat de difusió seria crear un banc de teixit social i col·lectius que ja estan treballant al barri (fer-ne un mapa i situar-los)

No cal anar ràpid en totes les coses. El ritme el posem nosaltres i hi ha coses que caldrà fer-ho ja i altres coses més a la llarga. Allò important és que estem construint entre totes, que volem fer les coses a la nostra manera. Aquest objectiu ja el tenim, tot i que calen objectius més concrets

Es proposa que cadascú vingui amb objectius/accions concretes a aportar a l’assemblea.

És important el fet de coneixe’ns i començar a fer formació entre nosaltres. Es proposa començar el cicle amb el “com hem arribat fins a qui i què/qui ens ha portat a la crisi”.

Es comenta que els enemics principals són els polítics i els banquers. Pel primer tema una proposta és demanar la dimissió d’en puig, i pel segon fer un flashmob a la caixa.

Per difusió es proposa encartellar el barri i fer bicicletada de difusió pel barri perquè es sumi més gent.

Es comenta que no hi ha qüestions perdsonals i polítiques, sinó que totes són qüestions polítiques. I cal donar-li valor i coordinar la micro i la macro política.

Es proposa portar un text d’Agustin Garcia calvo per plantejar-se el per què lluitem i compartir-lo entre totes.

Es proposa fer accions directes que surtin a la tele, per exemple proposta és fer una cassolada el diumenge al migdia davant de la sagrada familia. Es fa el comentari que a grècia uns profes han près la tele i han sortit a la tele.

Es proposa que puguin venir fills/es de la gent de l’assemblea, fer activitats dirigides als nen.

 1. Altres

Dissabte a les 12h a pl Catalunya hi ha trobada de barris i pobles.

Punts de debat sorgits de la Trobada de barris i pobles:

 • Unificar assemblees i cassolades
 • Freqüència de la Trobada de barris i pobles (com ha de funcionar…)
 • Eixos de treball en comú (desnonaments i vaga)

La propera assemblea serà dimecres a les 20:30h a plaça Sagrada Família.

ENLLAÇ A L’ACTA COMPLERTA EN PDF

Etiquetes:

6 Responses to “[DRETA] Acta de l’Assemblea de l’1 de Juny”

 1. ¿Se han convocado las comisiones previstas en la última asamblea?. En caso afirmativo, donde y cuando, porfa.

 2. de moment no s’ha convocat cap comissió, t’has apuntat a través del formulari de la llista de la columna dreta? en principi aquesta nit enviarem un correu per començar a fer feina

 3. A mi aquesta web em desorienta, sincerament. ^^ Però bueno.

 4. Hola, la meva dóna va venir a l’assemblea i jo he llegit l’acta de manera que podem dir que ens sembla molt molt bé tot el que es diu excepte quan es diu: “es comenta que els nostres enemics són els polítics i els banquers”. Crec que generalitzar no és just i canviaria aquesta frase per els nostres principals objectius són millorar els sistema polític i denunciar les injustícies del sistema financer. Estem segurs que hi ha gent que fa política i que es guanya la vida en la banca que ho fan amb bona voluntat.

  Merci i endavant

Trackbacks

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: