La FAVB vol la dimissió de Puig per l’actuació policial a la plaça de Catalunya

La Federació d’Associació de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) considera que el conseller d’Interior “no pot seguir exercint el càrrec” després de l’actuació dels Mossos d’Esquadra de divendres a la plaça de Catalunya. Afirmen que l’actuació policial va ser “injustificada, absurda i desproporcionada”.

Vídeo de la noticia a btvnoticies.cat

Els representants de la FAVB han demanat avui la dimissió (o el cessament) de Felip Puig per l’actuació policial dels Mossos d’Esquadra a la plaça de Catalunya. També volen que es prohibeixi als Mossos d’Esquadra utilitzar pilotes de goma i que es retiri el nou armament dels antiavalots. A més, exigeixen que a les armilles protectores dels agents hi figuri la identificació perquè “no es pugui burlar” la normativa que hi ha.

Segons han explicat avui els representants de la FAVB, i com consta en un comunicat, l’associació veïnal no està d’acord amb les explicacions de Felip Puig sobre l’actuació de divendres. Consideren que les explicacions “per legitimar el dispositiu i sense mostrar cap autocrítica” són pròpies “d’un estil autoritari”.  Creuen també que no calia recórrer a la força per fer una operació de neteja a la plaça de Catalunya, perquè els acampats “han mostrat sempre una actitud oberta, pacífica i dialogant” i es podien haver trobat altres mecanismes d’interlocució.“En cap cas no és justificable que per realitzar la neteja d’una plaça (…) es convoqui un dispositiu de 350 agents” hi afegeixen. A més, consideren que l’ús de la força va ser desproporcionat en relació amb l’acció que s’havia de dur a terme i recorden que “l’operació de neteja” va acabar amb 137 ferits.

La FAVB considera també que la neteja preventiva va ser en realitat una “sostracció del béns de les persones acampades”. I denuncien que els objectes s’hagin deixat en un descampat a cel obert perquè això provocarà que es deteriorin.

De moment, una quarantena d’entitats s’han adherit al manifest de la FAVB i no es descarten mobilitzacions.

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: