Crònica de l’Assemblea de persones treballadores del dia 15S

El 15 de setembre es va celebrar a la plaça universitat de Barcelona unamultitudinària assemblea, on hi van participar centenars de treballadores, estudiants, aturades i precàries. La trobada, convocada sota el senzill nom d’Assemblea de Barcelona, va servir perquè totes les persones presents, així com els diversos comitès de barri que hi eren representats, assumissin els següents compromisos de cara a la Vaga General del dia 29 de setembre:

1-En primer lloc, es va assumir la creació de comitès de barri allà on encara no han sorgit, així com la consolidació dels que ja estan treballant, entre d’altres a barris com Gràcia, Ciutat Vella, Barceloneta, Nou Barris, Clot-Camp de l’Arpa, als diferents barris de l’Eixample, al Poble Sec, Sant Andreu i Sants. La idea de crear comitès locals que contribueixin a expandir la lluita social per la vaga, està arrelant també a d’altres comarques que voregen Barcelona, com el Baix Llobregat, el Maresme i el Vallès Occidental. També a les Universitats catalanes estan naixent aquests comitès, impulsats per les associacions i sindicats d’estudiants, membres del professorat i personal del PAS.

2-A proposta dels diferents sindicats presents, els comitès es crearan també, naturalment, a tots aquells centres de treball on sigui possible.

3-Es va aprovar de convocar una manifestació dissabte 25 de setembre, per visibilitzar tots aquells sectors socials (joves amb contractes temporals, treballadores domèstiques i de la cura, aturades, desempleades voluntàries, immigrades) que no poden portar la vaga als seus centres de treball. Es va considerar, doncs, que la reforma laboral que ens ha dut a la vaga, és tan sols la última mostra de la duresa amb què els sistema en està fent pagar la crisi. Per això, es va veure necessari estendre la mobilització social més enllà de l’àmbit de les treballadores i es va considerar que aquesta manifestació i les activitats que s’hi duran a terme, eren una bona manera de fer-ho.

4-El mateix 29 de setembre, es realitzaran -des de les 00.00 hores i fins el matí- piquets a cada barri, a les universitats i als centres de treball, amb l’objectiu d’aturar l’activitat en la mesura del possible. A les 12 del migdia, es realitzarà un piquet unitari com a Assemblea de Barcelona al centre de la ciutat.

5-Es crea una agència de comunicació –formada per tots els mitjans alternatius, que centralitzarà les informacions de tot allò que es faci durant la jornada de lluita.

La Coordinadora d’Assemblees de Joves de l’Esquerra Independentista, com a un dels nombrosos col·lectius presents, reiterem el nostre compromís amb la jornada de vaga i el nostre recolzament absolut a totes les decisions preses en l’assemblea d’ahir.

Davant les retallades socials, les joves amb la Vaga General!

Article extret de la pagina web de la CAJEI

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: