La proposta de l’executiu espanyol es basa en:

1. Rebaixa general i històrica de les indemnitzacions per acomiadament

Les indemnitzacions per finalització de contracte patiran una important rebaixa amb la Reforma Laboral per diferents àmbits. La primera via de rebaixa serà l’extensió a tots els nous contractes (sense pràcticament excepció) de la indemnització per acomiadament improcedent de 33 dies per any treballat, substituint els 45 dies actuals.

Alhora, la nova norma permetrà aplicar en molts més casos i de forma extremadament extensiva l’acomiadament objectiu de 20 dies, podent acollir-se l’empresari a aquesta indemnització menor només en al·legar 6 mesos de pèrdues.

Finalment, s’augmentarà de 8 a 12 dies la indemnització de finalització dels contractes temporals, però curiosament aquest augment no es començarà a aplicar fins al 2012, en que pujaran inicialment a 10 dies, i s’acabarà d’aplicar a partir del 2014, amb 12 dies, sempre que una nova reforma normativa no ho torni a modificar abans d’aquesta llunyana data.

2. Nous poders als empresaris

L’executiu espanyol també proposa noves possibilitats de modificació substancial del contracte de treball per part de l’empresari. Concretament, el nou redactat dona més amplis poders als empresaris per reduir salaris, encara que hagin estat pactats per Conveni Col·lectiu, sempre que al·legui estar passant pèrdues econòmiques. Aquesta nova possibilitat de “descuelgue” (en terminologia del govern) permetrà a les empreses no complir el pactat als Convenis Col·lectius.

Alhora, la proposa governamental dona poders legals a l’empresari per modificar horaris, torns i funcions dels empleats, simplement al·legant que amb aquests canvis es millora la competitivitat de l’empresa al mercat. Aquesta històrica modificació de la normativa donarà poders de control a l’empresari molt més alts i arbitraris.

3. Contractes precaris juvenils

L’executiu espanyol també regularà mesures per estendre l’ús a les empreses dels contractes de formació juvenils, que comptaran amb una bonificació del 100% i per tant no tindran cap cost per a l’empresari a la Seguretat Social.

Els joves afectats per aquest contracte podran percebre salaris del 60% del salari mínim interprofessional (establert en 624 euros mensuals) el primer any, per tant amb salaris de 374 euros mensuals per jornada complerta de 40 hores setmanals, i del 75% del mateix mínim el segon any de contracte.

4. Eliminació de les darreres barreres a les ETT

La proposta del govern del PSOE suprimeix les darreres limitacions que existien per a les ETT, que podran cedir treballadors en feines perilloses i a l’administració, que fins ara li eren vetades.

5. Noves bonificacions als empresaris que pagaran menys a la Seguretat Social, en detriment de les prestacions.

La proposta governamental augmenta les bonificacions a la Seguretat Social en diverses modalitats contractuals, deixant de cotitzar les empreses entre 800 i 1.400 euros en molts casos.

document extret de la pagina web d’Endavant

Etiquetes:

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google photo

Esteu comentant fent servir el compte Google. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s

%d bloggers like this: